Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗ ΣΎΛΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΟΡΦΑΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!

Ένταση επικράτησε σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας (12-4 μμ) που έχουν κηρύξει για σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ. Η αστυνομία απωθησε βίαια και απρόκλητα τους συγκεντρωμένους στην αρχή της Βασιλίσης Σοφίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις τραυματίες από τους οποίους ο ένας με χτύπημα στο κεφαλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε προσαγωγή μιας μοντέρ κατόπιν εντολής του Πάγκαλου αυτοπροσώπως, επειδή υποτίθεται ότι έκανε κάποιον ...μορφασμό σε βάρος του! Η προσαγωγή έγινε μπροστά σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους . Η εργαζόμενη αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού πρώτα υπέστη καψώνι κράτησης στο φυλάκιο της Βουλής από 6 (!) αστυνομικούς.

Νωρίτερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και τυπικά το κλείσιμο της ΕΤ-1 και την υπαγωγή 350 εργαζομένων (10%) σε εργασιακή εφεδρεία.
Η συχνότητα της ΕΤ1 παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ενώ υπάρχει η σκέψη να «μετακομίσει» σε αυτή και να εκπέμπει αναλογικά το ψηφιακό κανάλι Prisma+. Παράλληλα, υπάρχει σκέψη για μερική εκχώρηση της συχνότητας σε ιδώτες, δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς...
Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com/
http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου