Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Χουντής : "το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος προκύπτει κι από απάντηση του Όλι Ρεν"‏

«Όσα κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά για το τεχνητό φούσκωμα των ελλειμμάτων και του χρέους προκύπτουν σαφώς από απάντηση του Όλι Ρέν, πριν ένα χρόνο».
«Η ιστορία να πάμε στο ΔΝΤ ήταν στημένη».
·         Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM).

Αλχημείες εκ μέρους της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να φουσκώσουν το έλλειμμα και το χρέος για το 2009 και με αυτό τον τρόπο να επιβάλλουν τις πολιτικές του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή τις καταγγελίες του μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Ζωής Γεωργαντά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM), έδωσε ξανά στη δημοσιότητα παλαιότερο δελτίο τύπου (29/12/2010) με απάντηση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Όλι Ρέν, από το οποίο προκύπτει σαφέστατα ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τους Εθνικούς Λογαριασμούς εφαρμόζονται «α λα κάρτ» στην περίπτωση της Ελλάδας και ότι «λανθασμένα» εντάχθηκαν στη Γενική Κυβέρνηση μια σειρά από ΔΕΚΟ, «με αποτέλεσμα την εκ νέου εκτίναξη του δημοσίου ελλείμματος και χρέους.
Η συνέντευξη του Ν. Χουντή με τον Ν.Χατζηνικολάου έχει εξής:

Ν.Χατζηνικολάου : «Κύριε Χουντή τι σας είχε απαντήσει η Κομισιόν σε ερώτηση σας για το πώς εφαρμόζονται οι κανόνες σχετικά με τη μέτρηση του ελλείμματος της Ελλάδας».
Ν.Χουντής : “Η απάντηση που μας δόθηκε πριν από ένα χρόνο είναι και σήμερα επίκαιρη και το επιβεβαιώνουν οι καταγγελίες  της κ. Γεωργαντά και η παραίτηση-ξήλωμά της. Από απάντηση του ο κ. Ρεν στο ερώτημα μας αν νομίμως έχουν περιληφθεί ορισμένες ΔΕΚΟ στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, προέκυπτε ότι εφάρμοσαν κανόνες a la cart διαμορφώνοντας κατά το δοκούν το έλλειμμα, και είχαμε καταγγείλει τότε αμφότερους, τους αλχημιστές Κομισάριους αλλά και την ελληνική κυβέρνηση”.
Ν.Χατζηνικολάου: «Άρα η αλχημεία είναι και εισαγωγής είναι και Βρυξελλών».
Ν.Χουντής: “Είναι και Βρυξελλών, αλλά βασικά την πρώτη ευθύνη την έχει η ελληνική κυβέρνηση, μια εγκληματική ευθύνη, που δέχτηκε να φουσκώσει παραπάνω το έλλειμμα, με συνέπεια να οδηγηθούμε εκεί που οδηγηθήκαμε”.
Ν. Χατζηνικολάου : «Τι ερμηνεία δίνετε»;
Ν.Χουντής: “Νομίζω ότι έγινε σκόπιμα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα ήδη είχαν δρομολογηθεί με την εμπλοκή του ΔΝΤ…”
Ν.Χατζηνικολάου: «Επομένως ήταν στημένη η ιστορία να πάμε στο ΔΝΤ;».
Ν.Χουντής: “Έχω εδραία την πεποίθηση ότι η ιστορία να πάμε στο ΔΝΤ ήταν στημένη, ακόμη και πριν από τις εκλογές για πολλούς και διαφόρους λόγους και έχει σχέση  με όλα αυτά που γίνονται σήμερα γύρω μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου