Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Διαδηλώνοντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης-φωτορεπορτάζ. Μαζική και δυναμική η διαδήλωση στα εγκαίνεια της ΔΕΘ- Νέα σκληρά μέτρα αντί παροχές εξαγγέλει ο Πρωθυπουργός!

φωτο Νίκος Παρμενόπουλος
Eντυπωσιακές σε όγκο και σε παλμό ήταν οι χτεσινές συγκεντρώσεις και πορείες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα σπάζοντας το κλίμα του τρόμου και της αστυνομοκρατίας, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης.
Με μαύρες σημαίες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας από τους απλήρωτους εργαζόμενους- στη χώρα που γεννήθηκε το θεατρική τέχνη, κλειστά τα καφέ και ουζερί στο κέντρο της πόλης λόγω απεργίας των επαγγελματιών για το ληστρικό ΦΠΑ 23% που τους οδηγεί σε εξόντωση, απροσπέλαστοι δρόμοι και μπλόκα από αστυνομικούς με ειδικό εξοπλισμό για την περίσταση. Αυτήήταν η εικόνα που αντίκριζαν οι επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ
Επικεφαλής της πορείας ήταν το μαζικό και δυναμικό μπλόκ των φοτητικών συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων των καταλήψεων.
Τα συνδικάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολουθώντας τη φοιτητική διαδήλωση πορεύτηκαν απο την Εγναντία στη παραλιακή Λεωφόρο Νίκης μέχρι το Βελλίδειο που είχε περιφραχτεί και αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυναμεις.
Το παρόν στη διαδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Θ. Δρίτσας και Ηρώ Διώτη. Η πορεία που είχε δυναμικότητα και παλμό κάλυπτε όλο το μήκος, από Βενιζέλου ως το Λευκό Πύργο.
Αλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο και τη γύρω περιοχή, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της συνέλευσης των Αγανακτισμένων.
Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η πορεία των ταξιτζήδων αλλά και η πορεία των οπαδών του Ηρακλή Αγανακτισμένοι, ιδιοκτήτες ταξί, οπαδοί του Ηρακλή και μικρότερα μπλόκα, κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναμείχθηκαν γύρω από τη ΧΑΝΘ όπου δέχτηκαν επίθεση της Αστυνομίας με χημικά, αθρόα ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Εγιναν επίσης πολλοί προληπτικοί έλεγχοι σε αντικείμενα των διαδηλωτών και γύρω στις 100 προσαγωγές στην Αστυνομία.
Το μπλόκο του ΠΑΜΕ και των άλλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ξεκίνησε από Έγιναν την Πλ. Αριστοτέλους, έφτασε στη ΧΑΝΘ, και υποχώρησε όταν δέχτηκε χημικά λόγω των συγκρούσεων που λάμβαναν χώρα ήδη εκεί.

Ο Γ. Παπανδρέου με την ομιλία του έδωσε εξετάσεις απόλυτης παράδοσης της χώρας στην τρόικα και τις νέες απαιτήσεις της τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του όχι μόνο θα εφαρμόσει με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά, ό θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα εντός του 2011 για την προσέγγιση των δημοσιονομικών στόχων.

Σήμερα πρωί της Κυριακής (11/9) συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο όπου σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αποφασιστούν νέα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα τα οποία, στη συνέχεια θα ανακοινωθούν από τον Ε. Βενιζέλο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για έκτακτο φόρο επί των ακινήτων που θα μπαίνει στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου σε αίθουσα του ΟΛΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου