Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΕ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



Σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση
συμπαρασύροντας στην ανεργία και στην υποαπασχόληση το σύνολο των συνάδελφων μηχανικών αλλά και 150 επαγγέλματα που εμπλέκονται με αυτή, παρακολουθούμε την επιπόλαια και γεμάτη προχειρότητες προσπάθεια της κυβέρνησης να θεσπίσει το ειδικό τέλος ακινήτων χωρίς να εξετάζει παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πραγματική αξία κάθε ακινήτου και χωρίς να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη κοινωνική δικαιοσύνη
Ζητάμε την εξαίρεση του φορομπηχτικού αυτού νόμου για την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη ατομικών επιχειρήσεων, τις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τις αποθήκες. Επίσης η παλαιότητα, όπως καθορίζεται από τους υπάρχοντες συντελεστές προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να εμπεριέχεται σε κάθε προσπάθεια υπολογισμού της αξίας για κάθε ακίνητο.
Η κυβέρνηση αντί να συζητά για το αν θα πρέπει να κοπεί ή όχι το ηλεκτρικό ρεύμα στους πολίτες οφείλει να εξετάζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τέτοια μέτρα που μετατρέπουν την ιδιοκτησία σε ποινικό αδίκημα και παράλληλα σε έναν κακόγουστο φοροεισπρακτικό μηχανισμό μακράς διάρκειας. Η απάντηση στην κρίση είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, η επανεκκίνηση των μεσαίων και μεγάλων έργων μέσω της αύξησης του Π.Δ.Ε., η ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η στήριξη του τραπεζικού συστήματος στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνταξιούχοι, είναι αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει την κρίση.
Είναι καιρός η Κυβέρνηση να καλέσει να συμβάλλουν όλοι αυτοί, που μέχρι σήμερα κάνοντας επενδύσεις με κρατικά κεφάλαια, έχουν συσσωρεύσει υπερκέρδη, χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο και δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Απόστολος Καραναστάσης

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή,αν καταλάβαμε καλά,κ.κ. εκπρόσωποι της Διοικούσας του ΤΕΕ, δεν ζητάτε την άμεση απόσυρση του φορομπηχτικού μέτρου του τέλους ακινήτων αλλά να γίνει η εφαρμογη του του πιο δίκαιη και αντικειμενική. Και μάλιστα σε μια 'περίοδο που τα νοικοκυριά εχουν γονατίσει και η οικοδομη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση', όπως λέτε.....
    Και ακόμα θεωρείτε ότι η κυβέρνηση ενήργησε 'επιπόλαια και πρόχειρα' και όχι βάσει συνειδητής πολιτικής επιλογής.
    Μπράβο, άξιος ο μισθός σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή