Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Καλοκαίρι 2013-Γιορτές Πλατανοδάσους στο Αργυροχώρι Υπάτης (από 12/7 έως 30/8)

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Ομιλος «Οι Βαγομίλιοι»- Κίνηση Γυναικών Αργυροχωρίου- Τοπική κοινότητα Αργυροχωρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013
 • Βραδιά παραδοσιακής «Μπογομπλιάτικης» πίτας. Τι έχει τέλος πάντων αυτή η πίτα των «Μπογομπλιατών» και θέλει να την προσέξου­με ιδιαίτερα.. Μήπως το αλεύρι της μήπως τα χόρτα της, μήπως το λάδι, η μήπως το τυρί της….
Δεν θα σας το πούμε τώρα αλλά στην εκδήλωση κάτω από τα δροσερά πλατάνια και με τους ήχους της αθάνατης Δημοτικής Ρουμελιώτικης μουσικής…
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μμ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
 • Η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου κ.Δημ. Μαντά σε Δημο­τικό, Λαϊκό, Έντεχνο και Ξένο ρεπερτόριο.
Ταυ­τόχρονα θα λειτουργεί Έκθεση παλιάς Φωτο­γραφίας από την καθημερινή ζωή των «Βογομίλιων»
Τρομπέτες, κρουστά και σαξόφωνα θα αντα­μώσουν με τα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης εποχής.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μμ
Σάββατο 27 Ιουλίου 2013
 • Ρεμπέτικη βραδυά Εδώ είμαστε!!! Σήμερα το βράδυ ο ΄΄Τάκης ο Αυγίκος & οι φίλοι του΄΄ θα τραγουδήσουν και θα τιμήσουν τις γιορτές μας με ρεμπέτικα τρα­γούδια.. «Μια φούντωση μια φλόγα» έχουμε όλοι μέσα στην καρδιά μας αλλά να είστε σίγου­ροι ότι κάτω από τις φυλλωσιές των πλατανιών η διάθεση μας θα αλλάξει…
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.30 μμ
Κυριακή 4 Αυγούστου 2013
 • Θέατρο Σκιών από τον Καραγκιοζοπαίχτη Πάνο Δελληγιάννη. Ο Καραγκιόζης ο λαϊκός αυτός ήρωας σε περιπέτειες με το «Φάντασμα του Καλοκαιριού» που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Μαζί όλη η παρέα του θα μας προσφέ­ρουν ασταμάτητο γέλιο και χαρά…
Ταυτόχρονα θα υπάρχει έκθεση παιδικού βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο «ΟΙΩΝΟΣ».
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 9.00 μμ
Κυριακή 11  Αυγούστου 2013
 • Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου. Μπροστά στο πανί και κάτω από τα πλατάνια με μια κρύα μπύρα η εμπειρία του Θερινού Κινηματογράφου και μάλιστα μέσα στη καρδιά του Πλατανοδάσους «δεν υπάρχει». Μπορεί να την έχετε ξαναδεί την ταινία «URANIA» που εξιστορεί τις περιπέτειες μιας παρέας παιδιών σε ένα χωριό περιμένοντας τους Αμερικάνους να πάνε …στο φεγγάρι!!! Μα δεν έχει καμιά σημασία η αίσθη­ση του Πλατανοδάσους μετράει..
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μμ
Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013
 • Δημοτική βραδιά δηλαδή «Παγκύρ» (με ζωντανή ορχήστρα παρακαλώ) Το Δημοτικό τραγούδι έχει την τιμητική του,. Να ζωντανέψει η πλατεία από το κέφι, με τον Συρτό με τον Καλαματιανό και με τον Τσά­μικο. «Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα «
Αλλά προσοχή…. αν και ελεύθερος ο χορός θα κρατηθεί η σειρά!! Μετά από το χορό βέβαια θα υπάρχει κάπου εκεί κοντά ένας μικροπωλητής με χαλβά κάτω από μια λάμπα ασετυλίνης για να γλυκαθείτε.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μμ
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
 • Απόψε πάμε Θέατρο!!! Πάμε να κρατήσουμε μια θέση στο «Κοινοβού­λιο του χωριού» (από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας) για να ακουστεί επιτέλους και η δικιά μας άποψη. Εκεί στο καφενείο ανάμεσα στην πρέφα και στο τσίπουρο, στο λουκούμι και στο «κατρούτσο» θα λύσουμε όλα τα θέματα της Ελλάδος!!!
Ο καφετζής, ο αγροφύλακας ο δάσκαλος, ο παπάς είναι οι γραφικοί τύποι που θα διαπραγματευτούν όλα τα θέματα, όχι μονό με το ΔΝΤ αλλά και με όλους !!!
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ρητά.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 9.00 μμ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
 • Παιδικό φεστιβάλ !!! Αρχίζουμε το πρωί ώρα 11.00 με ενημέρωση για το Δάσος και παιδικά παιχνίδια από τον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΙΤΗΣ.
Το μεσημέρι τρώμε το κολατσιό μας κάτω από τα δροσερά πλατάνια.
 • Το από­γευμα ώρα 6.30 ξεκινάμε με Προσκοπικό παιγνίδι από τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Λαμίας.
Κατόπιν ώρα 7.30 έχουμε την παιδική παράσταση «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη από το Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου. Μια διαφορετική παράσταση από τα μικρά παιδιά με πολύ κέφι και γέλιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
 • Συνέχεια την σκυτάλη της διασκέδασης παίρνει ο φίλος μας ο κλόον Νικόλα και ακολουθούνε οι φημισμένες μαριονέτες του ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟΥ που μας ήρθε από την μακρινή Ισπανία για να μας διασκεδάσει…
Κατόπιν που πια θα έχει βραδιάσει για τα καλά θα εμφανιστεί ο ζοκλέρ με τις φωτιές και τα ζογκλερικά του κόλπα στον αέρα και με τις κορίνες που θα μας συναρπάσουν.  Ααα.. να μη ξεχάσω καθ” όλη την διάρκεια μπαλονοκαταστάσεις και μακιγιάζ για όλα τα παιδιά…
 • Επίσης θα υπάρχουν γλυκά, παγωτά, ποπ κορν, σοκολάτες. κρουασάν, φρούτα κλπ όλα ΔΩΡΕΑΝ και μετά από όλα αυτά θα αρχίσει ο χορός για όλο τον κόσμο μικρούς και μεγάλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου