Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο " Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα" στη Σπερχειάδα

 Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1998 στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας με δαπάνη του ευεργέτη της πόλης κ. Αθανασίου Δ. Ακρίδα. Είναι ιδιωτικό μουσείο και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου.  Το θέμα του Μουσείου είναι  οι  οικήσεις του ανθρώπου στη Δυτική Φθιώτιδα κατά τους νεολιθικούς χρόνους, η ιστορική παρουσία της κατά τους αρχαίους χρόνους, η εικόνα της στη Βυζαντινή Εποχή και η συμμετοχή της στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας από το 15ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.


Το υλικό του Μουσείου είναι: Όστρακα και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή.
Αντικείμενα χρηστικά, οικιακά και επαγγελματικά σύνεργα, από τον καθημερινό βίο στη Δυτική Φθιώτιδα, εξαρτήματα και κοσμήματα από ενδυμασίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδος, aντιπροσωπευτικά όπλα του 19ου και 20ου αιώνα, και άλλα κειμήλια και τεκμήρια ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Προέρχονται από δωρεές ιδιωτών και ιδιαιτέρως του μεγάλου χρηματοδότη του Μουσείου, Αθανάσιου Ακρίδα.
Φωτογραφικές και φωτοτυπικές αναπαραγωγές ζωγραφικών και χαρακτικών συνθέσεων με θέματα ελληνικού ιστορικού ενδιαφέροντος, προσωπογραφιών και φωτογραφιών που προέρχονται από τις συλλογές μεγάλων μουσείων της χώρας.

 Διεύθυνση; Σπερχειάδα Φθιώτιδας Τηλ. 2236-44960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου