Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Παρουσίαση βιβλίου Δ. Καρέλη «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας: Η ιστορία της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού» (Δομοκός,12/5)

 
                                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Γραφές περιμένουν την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ τους, γιατί είναι…
Κρυμμένες γραφές, διπλωμένες, κρύες, σχεδόν παγωμένες, περιμένουν ένα στόμα να τινάξει τη σκόνη του χρόνου, ένα χέρι ν’ απλώσει τα δάχτυλα, για ν’ αγγίξουν σιωπές φυλαγμένες στο συρτάρι της μνήμης. Κάποιον άγνωστο περιμένουν να τις πάρει αγκαλιά, για να τις ζεστάνει με την ανάσα του. Να πατήσει στα βήματά τους και μετά ν’ ακολουθήσουν τον δικό του βηματισμό στο παρόν και στο μέλλον, στο φως της επόμενης μέρας που θα στάξει… ιστορία. Κι όταν η σκέψη ενωθεί, θα
μιλήσουν τα λόγια, στις κρυφές κι απάνεμες συναντήσεις δημιουργών, που ποτέ δεν γνωρίστηκαν κι όμως γνωρίζονται θαρρείς από χρόνια παλιά κι ακόμα πιο παλιά, στις επιστροφές του χρόνου. Γιατί οι ψυχές συναντώνται σε λιμάνια που δακρύζουν αιώνιες απουσίες.»
Έτσι σκέφτηκα, και πριν 10 χρόνια άρχισα να γράφω την ιστορία του τόπου μας.
  Σας περιμένω στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας:  Η ιστορία της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού», Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού,  Ώρα 11.00 π.μ.
Παρουσιάζουν: ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού Ιωάννης Τράντας, ο Δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ζάχος, ο συγγραφέας, ερευνητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος και ο εκδότης και αρχισυντάκτης του Αγοριανίτικου Βήματος Στέφανος Τολιόπουλος.
Θα σας περιμένω
Δημήτρης Καρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου