Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Ουρανόπετρα, Η Δωδέκατη Γενιά» (Τρίτη, 4 Ιουνίου)

  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, το βιβλιοπωλείο Κεντρί και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, «Ουρανόπετρα, Η Δωδέκατη Γενιά».
Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας  στην οδό Λεωνίδου.
Ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης, Ηλίας Αναγνώστου, θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ σε προβολή βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Στράτος Τζώρτζογλου.
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Ο Γιάννης Καλπούζος,  συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Ιμαρέτ» (Βραβείο Αναγνωστών 2009) και «Άγιοι και δαίμονες» , θα καθηλώσει ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με ένα θυελλώδες μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κύπρος1571: Ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν…
Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος. Το βιβλίο περιδιαβαίνει σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλία, Ήπειρο και πάνω απ’ όλα στον συμπαντικό χάρτη της ψυχής, εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του συγγραφέα, την αναγνωστική ευφορία και τους ολοζώντανους χαρακτήρες, τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.
Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, άγνωστες εποχές, άγνωστη καθημερινότητα, η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκαιο, ο πατριωτισμός και τα συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, όλα γίνονται γέφυρα με το σήμερα θέτοντας, μεταξύ άλλων, το ερώτημα: Μήπως λησμονώντας το χθες αποκόβεσαι από τη ρίζα σου κι αντί για δεντρί είσαι κισσός που ψάχνει αλλού στηρίγματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου