Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Καμιά ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια!


Ο τραγικός θάνατος του 15/χρονου Αφγανού πρόσφυγα από αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια για τα προς το ζην μαζί με την οικογένειά του, ξεσήκωσε την οργή του πολιτικού κόσμου για τους –άγνωστους μέχρι στιγμής - βομ...βιστές. Όμως η περιθωριοποίηση των προσφύγων, η μετατροπή χιλιάδων μεταναστών και ντόπιων σε ρακοσυλλέκτες που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο στους δρόμους της πόλης είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Που τους αρνείται στοιχειώδη δικαιώματα και μετατρέπει την κρίση σε θηλιά στο λαιμό των πιο αδύναμων, των πιο δυστυχισμένων.

Οι βόμβες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, εκθέτουν σε κίνδυνο ζωές αθώων ανθρώπων και βοηθούν στην αιτιολόγηση της γενικευμένης καταστολής. Όμως οι πρόσφυγες δεν κινδυνεύουν κυρίως από αυτές. Αλλά από την FRONTEX που δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα σε συνεργασία με Λιμενικούς που θέλουν να χύσουν το αίμα μεταναστών και φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στις παρελάσεις.
Από τις πολιτικές μηδενικής ανοχής στη «λαθρομετανάστευση» που τους φυλακίζει σε
στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους κυνηγά στο κέντρο της πόλης, τους εξαθλιώνει με
την άρνηση χορήγησης ασύλου και στέγης, τους μετατρέπει σε «αποδιοπομπαίους
τράγους» της κρίσης.

Η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» καλεί μαζί με άλλους φορείς της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30 στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15/χρονος.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της οικογένειας του αδικοχαμένου πρόσφυγα

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες – όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για «λαθρομετανάστες»

Μέτρα κατά της φτώχειας και της ανεργίας όχι κατά των φτωχών και των ανέργων

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία


Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn
ΣΗΜΕΙΩΣΗ;
Είναι τραγικό, ο πατέρας σκοτώθηκε από βόμβα στην Καμπουλ η μάνα έφυγε με τα παιδιά της για να σωθούν... αλλά δυστυχώς ο θάνατος παραμόνευε τον δεκαπεντάχρονο στο κάδο των σκουπιδιών. ΟΜΩΣ Η ΒΌΜΒΑ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΔΈΣΠΟΤΗ, ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΤΕΤΗΣΗ ΤΗΣ. ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ .
Ναι είναι ντροπή για την 'πολιτισμένη' Δύση και τη χώρα μας η μεταχείρηση που επιφυλάσουμε στους πολιτικούς πρόσφυγες... Είναι και δική μας ευθύνη οι εικόνες ντροπής ανθρώπων ντόπιων ή μεταναστών να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, που όλο και συχνότερα συναντάμε στο δρόμο μας και αδιάφορα προσπερνάμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου