Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ 2010 και Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Για μια ακόμα φορά το Εργατικό κέτρο Φθιώτιδας προτίμησε τη μοναξιά του στη πλατεία Διάκου οργανώνοντας μια ακόμα απομαζικοποιημένη συγκέντρωση που διαλύθηκε χωρίς να γίνει πορεία. Εμμένοντας στην αδιέξοδη και διασπαστική τακτική του η Διοίκηση του ΕΚ Φθιώτιδας αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπο του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ. Το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα πραγματοποίησε μια σχετικά μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης στην οποία συμμετείχε και ένας αριθμός των συγκεντρωμένων απεργών στην πλατεία Διάκου. Πιστό στην τακτική περιχαράκωσης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το ΚΕΕ με το ΠΑΜΕ έκανε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία πάρκου και τη δική του πορεία.....

Και όλα αυτά τη στιγμή που η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση από τη μεταπολίτευση στο εισόδημα και τα δικαιώματα της, τη στιγμή που χρειάζεται αγώνας ενωτικός και μαζικός, αυτή τη στιγμή η συνδικαλιστική ηγεσία αρνούνται να σεβαστούν το ρόλο τους και να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν για την οργάνωση των αγώνων του εργατικού κινήματος προτιμώντας τη διασπαστική τακτική και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ


Κάλεσμα στη γενική απεργία το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3


Τα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι επίθεση χωρίς προηγούμενο στον κόσμο της εργασίας, στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Αποτελεί ιστορικά τη μοναδική μείωση μισθών μετά τη ναζιστική Κατοχή και είναι μια τεράστια ληστεία εισοδήματος με κόψιμο επιδομάτων και δώρων, πάγωμα συντάξεων, εξωφρενικούς φόρους. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους, δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς, δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης, σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, μετράνε την αντίδραση του λαού για να προχωρήσουν σε παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Έχουμε χιλιάδες λόγους να βγούμε όλοι στο δρόμο. Ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει από την απόγνωση και το σοκ να περάσει στην ενεργητική αντίσταση. Έχουμε ανάγκη ΕΝΑ μεγάλο κίνημα ενάντια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας.

Καλούμε για πολλοστή φορά σε κοινή δράση όλο τον κόσμο της εργασίας, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.
Καλούμε για πολλοστή φορά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Φθ/δας (ΕΚΦ), αλλά και του ΠΑΜΕ, να αναλογιστούν την κρισιμότητα και ιστορικότητα των εξελίξεων και να αναλάβουν δημόσια απέναντι στους εργαζόμενους τις ιστορικές τους ευθύνες, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση του λαού για ενωτικές, κοινές μαζικές διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις με αρχή την αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Καλούμε ιδιαίτερα την ηγεσία του ΕΚΦ να αναλάβει δημόσια τις βαρύτατες πολιτικές της ευθύνες για τη σχεδιασμένη, κατευθυνόμενη, ποταπή, συκοφαντική και διασπαστική επίθεσή της σε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας, εκτοξεύοντας σε ανακοίνωσή της βαρύτατα συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, στοχοποιώντας πρόσωπα κι όχι πολιτικές, αποδεικνύοντας περίτρανα, στις ιστορικές αυτές στιγμές, την ένδεια πολιτικής επιχειρηματολογίας, την πολιτική της ανωριμότητα και ανεπάρκεια. Στα πρόσωπα των δύο βαλλόμενων συνδικαλιστών μας - που το ήθος τους διακρίνεται σε όλη την κοινωνική και πολιτική τους διαδρομή – προσπαθούν να χτυπήσουν συνολικά το ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας και τις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τους καλούμε να ανακαλέσουν τους προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και, αν μπορούν, να μιλήσουν πολιτικά. Όταν η διεκδίκηση του δικαιώματος στον πολιτικό λόγο βαφτίζεται από την ηγεσία του ΕΚΦ «τραμπουκισμός» και η πολιτική κριτική «υβριστικά συνθήματα», ας μην ψάχνεται γιατί οι εργαζόμενοι της γυρίζουν την πλάτη και δε συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Η ηγεσία του ΕΚΦ θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Και η δική μας απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πολιτική!

Ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους ο Δολιανίτης άφησε άξιους συνεχιστές του έργου του στο ΕΚ Φθιώτιδας. Πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο νυν Γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ δεν ντράπηκε να δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία. Οπότε τι αγώνες και πράσινα άλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή