Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ΜΑΡΙΟ Ζ.Ν

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μάριο Ζ from dimitris meletis on Vimeo.


15-3-2010 Δικαστήρια Ευελπίδων
Ο Μάριος Ζ. από τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της περασμένης Πέμπτης, οδηγείται στον ανακριτή χάρη στις πλαστές καταθέσεις κάποιων "οργάνων της τάξης".
Εκεί ανακοινώνεται η προφυλάκιση του
Μέσα στον όλο παραλογισμό, οι συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς του δέχονται επίθεση από τους συνήθεις τραμπούκους του κράτους, με μίσος και ανάποδα γκλομπ.
Αποτέλεσμα , πέρα από το τέντωμα του σχοινιού, και ένα ανοιγμένο κεφάλι.
Ήμασταν εκεί και θα είμαστε δίπλα στον Μάριο μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

freemariosz.wordpress.com
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 21.03.10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ο οποίος συνελήφθη αναίτια κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου της 11/3/2010 για παράβαση του νόμου περί κουκούλας και για απόπειρα εμπρησμού – κατηγορία η οποία δεν στοιχειοθετείται από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων.
Ο Μάριος συνελήφθη στην οδό Πανεπιστήμιου, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του μπροστά σε δεκάδες άλλους πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία και που διαμαρτύρονταν γι αυτό. Ο αστυνομικός αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι του είχε εκσφενδονίσει μολότοφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά.

Ο Μάριος είχε την τύχη να καταγραφεί η σκηνή της σύλληψης από πολλές φωτογραφικές μηχανές και σε video, και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο που πιάστηκε και στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού. Εξάλλου, επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.
Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και τις φωτογραφίες και προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .
Η προφυλάκιση έγινε με τις διατάξεις του κουκουλονόμου- ενός νόμου απονομιμοποιημένου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας- του οποίου η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργησή του και κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής είτε να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του, προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο, ένα νέο γυμναστή που καθημερινά διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά στον ΟΑΚΑ.
Φαίνεται ότι όσο οξύνεται η κοινωνική αναταραχή τόσο πρυτανεύουν αντιλήψεις περί διατήρησης του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου που οι κυβερνώντες νομίζουν ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στις δίκαιες και ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον συλληφθέντα και ζητάμε απονομή δικαιοσύνης με την άμεση αποφυλάκιση και απαλλαγή του από τις ανυπόστατες κατηγορίες. Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και να καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχέδιο νόμου για κατάργηση των διατάξεων του ανελεύθερου και αντισυνταγματικού κουκουλονόμου.
ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου