Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ


Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγοόπως αναφέρει το preza tv,"Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων.Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων αποτελεί ένα κορυφαίο σημείο στις εξελίξεις. Η επιχειρούμενη στρατιωτική παρέμβαση με μοχλό το ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερα μεγάλες θα είναι και οι επιπτώσεις στην Ελλάδα αφού η βάση της Σούδας θα αποτελέσει το κέντρο των νατοϊκών επιχειρήσεων.
Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος και ελληνικές δυνάμεις στους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς που ήδη ξεκίνησαν».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας:«Η βαρβαρότητα της καταστολής που επιχειρεί εις βάρος του Λιβυκού λαού ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να απαντηθεί και να αντιμετωπιστεί με την επιθετικότητα των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Αυτές οι επιλογές μπορούν να οδηγήσουν εύκολα σε γενικευμένους πολέμους και προφανώς βλάπτουν τα συμφέροντα όλων των χωρών της Μεσογείου, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων λαών του Αραβικού κόσμου και θέτουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους.Ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Δρούτσας, βιάστηκε να δηλώσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά. Ελπίζουμε αυτή η πρώτη δήλωση να μην έχει και συνέχεια. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να μη συνδράμει τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου