Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται" -Εξαφάνισαν τις αφίσες με τον Χίτλερ του ΚΘΒΕ!

Πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όταν έγινε αντιληπτό ότι εξαφανίστηκαν από τους δρόμους της πόλης  οι διαφημιστικές αφίσες της θεατρικής παράστασης 'Οι Γερμανοί ξαναρχονται' που έχει πρεμιέρα σήμερα. Η αφίσα και τα διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράστηκαν σε μπαράκια, βιβλιοπωλεία και σε άλλους χώρους, εμφάνιζαν το κεφάλι του Αδόλφου Χίτλερ στο σώμα χορεύτρια καν - καν γαλλικού καμπαρέ, κάτι που σίγουρα δεν θεωρείται υβριστικό για τους Γερμανούς. Παρά ταύτα ορισμένοι θεώρησαν ότι το μήνυμα που εκπέμπει η επίμαχη αφίσα είναι άκρως επίκαιρο και στρέφεται ευθέως κατά της γαλλογερμανικής συμμαχίας στην Ε.Ε., η οποία επί της ουσίας ήταν και ο αρχιτέκτονας των Μνημονίων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό διάφοροι τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής...
δικτύωσης, κατηγόρησαν τον κ. Χατζάκη για “λαϊκισμό” και…. Όταν ξαφνικά οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια εξαφανίστηκαν από προσώπου Θεσσαλονίκης, αμέσως η κίνηση αυτή πυροδότησε φήμες για άνωθεν παρεμβάσεις στη διοίκηση του ΚΘΒΕ.
Η διοίκηση του θεάτρου έσπευσε να διαψεύσει φήμες ότι οι αφίσες αποσύρθηκαν είτε με άνωθεν εντολή είτε εξαιτίας κάποιας παρέμβασης του γερμανικού προξενείου, υποστηρίζοντας ότι η εξαφάνισή τους από τους δρόμους οφείλεται στη διαφημιστική τακτική και θα αντικατασταθούν με άλλες ...  Πηγές  πάντως μέσα από το ΚΘΒΕ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του θεάτρου έγινε αποδέκτης της ενόχλησης προξενικών αρχών της Θεσσαλονίκης και δέχτηκε κριτική από διάφορους να αντικαταστήσει την αφίσα.
Για την ιστορία να πούμε ότι το έργο των Γιαννακόπουλου - Σακελλάριου πρωτοανέβηκε στη Αθήνα το 1946, μόλις δύο χρόνια μετά την αποχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, και έγινε τεράστια επιτυχία. Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε το πέρασμά του στο “πανί” με τη γνωστή ταινία, η οποία προσπάθησε να ξορκίσει τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Σήμερα που οι Γερμανοί ξανάρθαν και η χώρα ζει τη νέα γερμανική επικυριαρχία ακόμη και η σάτιρα ενοχλεί τους θιασώτες των μνημονίων.
http://www.avgi.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου