Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΣ Λαμίας: Πανελλήνια διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού (7-8 Σεπτέμβρη)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος  Λαμίας διοργανώνει την Πανελλήνια διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού.
Η κατάβαση ξεκινάει από το χωριό Σκαμνός και καταλήγει στη γέφυρα του Ασωπού στην ΠΕΟ Λαμίας-Αθηνών. Διάρκεια κατάβασης 4-5 ώρες. Για μεγάλο διάστημα η διαδρομή κινείται μέσα στο ποτάμι και ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές του φαραγγιού.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, με την άμεση συμπαράσταση του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2013

18.00: Άφιξη αποστολών – τακτοποίηση στον χώρο της κατασκήνωσης.
20.00: Σύντομοι χαιρετισμοί των οργανωτών και των εκπροσώπων των συλλόγων.
20.30: Προσφορά φαγητού και ποτού – παραδοσιακό γλέντι.
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2013
08.00: Προσφορά πρωινού ροφήματος κλπ..
08.30: Άφιξη αποστολών που θα προσέλθουν αυθημερόν.
09.00: Αναχώρηση για την διάσχιση του φαραγγιού με κατάβαση προς γέφυρα Παπαδιάς.
14.00: Τέλος διαδρομής.
Β) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
• Η κατασκήνωση θα γίνει σε ανοικτούς οργανωμένους χώρους του φιλόξενου χωριού ΣΚΑΜΝΟΣ. Η συγκέντρωση και οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, θα γίνουν στην πλατεία του χωριού και στο πολιτιστικό κέντρο, δίπλα από την εκκλησία.
•Το τέλος της διαδρομής θα είναι η γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών (γέφυρα «Ντούνου»), δύο χιλιόμετρα (2 χλμ.) από το χωριό Ηράκλεια.
•Μετά το πέρας της διαδρομής ο σύλλογος μας θα αναλάβει με λεωφορείο να μεταφέρει μόνον τους οδηγούς των αυτοκινήτων στην αφετηρία της διαδρομής, στον Σκαμνό, για να πάρουν τα αυτοκίνητα τους. Οι σύλλογοι που θα κινηθούν με λεωφορεία, θα ήταν καλό να ενημερώσουν τους οδηγούς των να βρίσκονται στο τέλος της διαδρομής, στην γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών.
•Τα μέλη σας θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε να είναι εφοδιασμένα με κράνος και δεύτερα στεγνά ρούχα, καθότι η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφοροποίηση σε διάφορα σημεία του φαραγγιού και απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή για το λόγο αυτό να γίνει ενημέρωση των μελών σας που προτίθενται να το διασχίσουν.
ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΑΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ.
•Παρακαλούμε, για την οποιαδήποτε συμμετοχή σας, ιδίως αυτήν του Σαββάτου, να μας ενημερώσετε έως την Τετάρτη 04/09, ώστε οι διοργανωτές να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην φιλοξενία που επιφυλάσσουμε.
•Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου: 2231026786 και ακόμη στους Ρήγα Ελένη 6973775665(πρόεδρος) και Παπαθανασίου Τάκη 6974423866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου