Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Καλογερόπουλος, η “Αλογόμυγα” του Σωκράτη που προσπαθεί να μας ξυπνήσει (Λαμία, 15 Φεβρ.)

Γεια τους  που δε λυγίζουνε
και που δεν προσκυνάνε!

( Νίκος ΚΑΛΟΓΕΡΌΠΟΥΛΟΣ, ο Καραϊσκάκης)
Μια μοναδική βραδιά έζησαν χτες οι  συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Τράκειος  Βιβλιοθήκη Λαμίας με προσκαλεσμένο τον  δημοφιλής ηθοποιό, ποιητή,  φιλόσοφο  και τραγουδοποιό Νίκο Καλογερόπουλο.    Με το φανάρι του Διογένη  στο χέρι  ο  Καλογερόπουλος  ανέβηκε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου  και διάβασε αποσπάσματα  από τα έργα του «Οι κυνικοί ξανάρχονται» και  «Τριωδία».
Ο  ΄ασυμβίβαστος” Νίκος Καλογερόπουλος  με τον ποιητικό του λόγο , την ξεχωριστή ερμηνεία  και την καυστική του σάτιρα δεν μασάει τα λόγια του.  Προσπαθεί σαν νέος Αριστοφάνης,   στα χνάρια του  Γιώργη Καραΐσκάκη  να μας υπενθυμίσει αυτά που έχουμε ξεχάσει  να κάνουμε   σαν πολίτες  και  δεν χάνει ευκαιρία  ευκαιρία  με τα διαχρονικά μηνύματα που περνάει στο έργο του,  να τα   «χώσει» στους  φαύλους πολικούς που  έφτασαν την  σημερινή Ελλάδα σε αυτό το σημείο κατάντιας.
Αλλά και με το καινούργιο  ποιητικό έργο του  με τίτλο  «Αλογόμυγες» ο Καλογερόπουλος,  γίνεται η  άτακτη μύγα του Σωκράτη, η οποία  δεν μας αφήνει ήσυχους  και έχει βάλει σκοπό έχει να  μας  τσιγκλάει συνεχώς για να ξυπνήσουμε.                         Το          βιβλίο κυκλοφορεί μαζί με  2 CD με τα τραγούδια του Νίκου Καλογερόπουλου.
Στην εκδήλωση   προβλήθηκαν  επίσης σκηνές από  ταινίες  με τις ανεπανάληπτες  βραβευμένες ερμηνείες του Νίκου Καλογερόπουλου (Μάθε παιδί μου Γράμματα, Ρεμπέτικο, Λούφα και Παραλλαγή, ΄Ενας και  ΄Ενας) ενώ  έγινε   προβολή της ανατρεπτικής ταινίας του  «Ιππείς της Πύλου».  Μια ιδιαίτερα προσωπική  και βραβευμένη ταινία στην οποία ο Καλογερόπουλος υπογράφει το σενάριο, την σκηνοθεσία και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Τηλέμαχος).
Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της   της Βιβλιοθήκης Λαμίας η εκδήλωση αυτή που μας εξέπληξε ευχάριστα,  είναι  η αρχή μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων  που το ΔΣ  προγραμματίζει  για το επόμενο διάστημα.  http://www.altpressfthiotida.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου