Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

09/02/2013, H GEO ROUTES ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Τα οδοιπορικά των Geo Routes (http://www.geo-routes.com) είναι βιωματικού χαρακτήρα, πολιτιστικές αποστολές που διοργανώνονται με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και καλύπτουν την ηπειρωτική Ελλάδα. Μια εξαιρετική ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων, ανέπτυξαν 9 οδοιπορικά, στα οποία παρουσιάζεται η Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά μέσω της Λαογραφίας (ήθη, έθιμα, λαϊκά δρώμενα), των Επιστημών (μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική), της Τέχνης (ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική), της Γαστρονομίας & της Μεσογειακής διατροφής και των Τόπων Θρησκευτικού ενδιαφέροντος.  


Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο στον τομέα του τουρισμού που έχει δημιουργηθεί με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες εμπειρίες ζωής σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο), εξερευνώντας εναλλακτικά, αξιοθέατα της χώρας και φέρνοντας τους σε επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές μιας πραγματικά πλούσιας κληρονομιάς.

Στην παρούσα φάση τα Geo Routes έχουν αναπτύξει συνεργασία με την ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) www.ease.gr . Ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, μέλη του οποίου είναι 500 Γενικοί Δ/ντες & Διευθύνοντες Σύμβουλοι  (CEO's) στην Ελλάδα, από πολλές σημαντικές ελληνικές & διεθνείς επιχειρήσεις και αποτελούν μια πελατειακή ομάδα των Geo Routes.

Η Πολύδροσος συμπεριλήφθηκε στο 3 ήμερο οδοιπορικό με τίτλο "Οι χρησμοί της Πυθίας", το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2013. Θα ξεκινήσει από την Αθήνα και μέσω Δελφών, θα καταλήξει στην Πολύδροσο. Το πρόγραμμα του οδοιπορικού είναι το ακόλουθο :

1η μέρα: Αθήνα – Δελφοί
Ημέρα αναχώρησης για τους Δελφούς. Από την Αθήνα, ακολουθούμε τη πανέμορφη διαδρομή της ανάβασης του Ελικώνα και μέσω Δόμβραινας και Αγίας Άννας επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά που αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της μεσοβυζαντινής περιόδου στον ελλαδικό χώρο. Κατόπιν από Δίστομο, Δεσφίνα και Ιτέα, ανηφορίζουμε για Δελφούς. Συνάντηση της ομάδας στο ξενοδοχείο AMALIA Δελφών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η μέρα: Δελφοί (μονοπάτι Ε4, αρχαιολογικός χώρος Δελφών)
Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με πούλμαν πλησίον του Κωρυκείου Άντρου, απ΄ όπου μέσω του μονοπατιού «Ε4» θα ξεκινήσει η δίωρη περιπατητική μας κατάβαση για τους Δελφούς διασχίζοντας τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού,. Καθ΄ οδόν θα μιλήσουμε για το μυθολογικό σπίτι του θεού Πάνα και τη σπουδαιότητα της δελφικής γης. Καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου στη διάρκεια της ξενάγησης μας θα θαυμάσουμε το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, τον θόλο της Αθηνάς Προναίας, το ναό του Απόλλωνα, το στάδιο, το περίφημο άγαλμα του Ηνίοχου, όλα μνημεία ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα και τον κόσμο. Μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσικό εστιατόριο και απόγευμα ελεύθερο για προσωπικές δραστηριότητες. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο μας, προαιρετική βραδυνή απόδραση στην Αράχωβα.

3η μέρα: Δελφοί – Πολύδροσο - Αθήνα

Στις 11.30πμ αφήνουμε τους Δελφούς και ξεκινάμε σε convoy για μια εντυπωσιακή διαδρομή στον ορεινό όγκο του Παρνασσού με κατεύθυνση προς Αγόριανη και Πολύδροσο. Με την άφιξη στην Πολύδροσο θα επισκεφθούμε τις πηγές της Αγίας Ελεούσας, για μία ξενάγηση στα μνημεία και παρακολούθηση ενός πολιτιστικού δρώμενου με αναφορές στους θρύλους των ναϊάδων (νεράιδων) της πηγής και με ανάγνωση ποιημάτων της νεαρής δημιουργού Μ. Μητροπούλου, από την συλλογή της «Ξόρκια ερωτικά». Κατόπιν στη κεντρική πλατεία της Πολυδρόσου, θα δοκιμάσουμε 10 ποικιλίες τοπικών τυριών του παραγωγού Κου Αυγέρη Γιώργου ("Γεύση Χωριού"), παρουσιασμένα σε μια gourmet εκδοχή τους από τον σεφ του εστιατορίου "Εν Παρνασσώ" Κο Πιπέρα Στάθη, με την συνοδεία 5 εξαιρετικών ποικιλιών κρασιού των Αμπελώνων Αργυρίου. Το χάπενινκ θα πλαισιώσει έντεχνο νεανικό μουσικό σχήμα, που θα παρουσιάσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. Ο χρόνος μας θα είναι ελεύθερος μέχρι το απόγευμα που θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
 http://www.polydrosos.com/sv/index.php/polydrosos/newsitem/23/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου