Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ



Λαμία, 23 Νοεμβρίου 2010

Η φετινή επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου, βρίσκει την Ελλάδα σε μια ιστορική συγκυρία όπου η οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους πιο αντιδραστικούς άγριο-καπιταλιστικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξάγουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης.


Γίνεται όμως παράλληλα και μια μεγάλη προσπάθεια από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κατεστημένου να ανασκευάσουν προς συντηρητικές κι αντιδραστικές κατευθύνσεις την ιστορία, και ιδιαίτερα αυτή της δεκαετίας του 1940. Εμείς, σαν ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση, διαφύλαξη και διάδοση της ιστορικής αλήθειας και της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

Θέλοντας να τιμήσουμε όλες και όλους τους λαϊκούς αγωνιστές, ανώνυμους και επώνυμους, που αντιστάθηκαν κατά της γερμανικής ναζιστικής κατοχής και του φασισμού με όραμα μια ελεύθερη Ελλάδα, διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης της κορυφαίας στιγμής της Εθνικής Αντίστασης, της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην Πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

Καλούμε όλους και όλες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του μεγάλου ηγέτη του και γέννημα θρέμμα της πόλης μας, του Άρη Βελουχιώτη, στον πάντα επίκαιρο και διαχρονικό αγώνα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία-εξουσία, κοινωνική δικαιοσύνη και Σοσιαλισμό.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου