Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης: «Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta στις 16 Οκτωβρίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης εξασφάλισε την συνεργασία με τον όμιλο Antenna για την παρουσίαση του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου.
Πρώτη παράσταση είναι το έργο «Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta στις 16 Οκτωβρίου 2013 στις 21.15, το οποίο θα προβληθεί και στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους. Η επιτυχία των παραστάσεων του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» είναι αξιοσημείωτη, καθώς τόσο τα μεγάλα κλασικά έργα όσο και οι νέες παραγωγές συγκεντρώνουν ένα πλήθος κόσμου σε κάθε μετάδοση.
Τη σεζόν 2012 – 13 το Royal Opera House live cinema παρουσίασε 9 παραγωγές, οι οποίες μεταδόθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες και σε πάνω από 900 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.To πρόγραμμα στη Λαμία θα κάνει πρεμιέρα με την παράσταση:
·  «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του Carlos Acosta, 16  Οκτωβρίου  2013, ώρα 21.15

Σύμφωνα με τη χορογραφία του Marius Petipa, Ludwig Minkus
Μπαλέτο σε τρεις πράξεις
Οι περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη του Θερβάντες στάθηκαν έμπνευση για πολλά μπαλέτα, με γνωστότερο αυτό του Marius Petipa σε μουσική του Ludwig Minkus. Εδώ συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασικών μπαλέτων: συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες.
Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Royal Ballet, ο Carlos Acosta έχει χορέψει τον απαιτητικό ρόλο του Μπαζίλιο πολλές φορές. Έτσι, είναι συναρπαστικό που ανεβάζει αυτή τη νέα παραγωγή για το Royal Ballet. Τα σκηνικά είναι του Tim Hatley, τα οποία αποκοτούν σύγχρονη αίσθηση σε μια ευρύτατα παραδοσιακή σκηνοθεσία. Η μουσική είναι πλημμυρισμένη από ισπανική γοητεία και ατμόσφαιρα, με χαρακτηριστική διαύγεια στη μελωδία και τον ρυθμό που την κάνει συναρπαστική από την πρώτη στιγμή. Η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.
Ο Δόν Κιχώτης  είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό μπαλέτο, φημισμένο, όχι μόνο για τα σπουδαία του pas de deux, αλλά και για τα οράματα του «λευκού μπαλέτου» («ballet-blanc») της Δουλτσινέας και πολλές γεμάτες ζωντάνια σκηνές, όπως: ένα πολύβουο λιμάνι και μια ταβέρνα γεμάτη κόσμο, που φέρνουν όλον τον θίασο επί σκηνής.
Ορχήστρα: Royal Opera House
Διευθυντήςορχήστρας: Martin Yates
Σκηνικά: Tim Hatley
Χορογραφίες: Carlos Acosta σύμφωνα με τον Marius Petipa
Μουσική: Ludwig Minkus
Σενάριο: Nicholas Wright

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου