Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

΄Εκθεση αρχειακού Υλικού ΣΚΕΤΚΕ (3/10-23/11 2013)

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας προσκαλεί το κοινό  να επισκεφτεί την έκθεση με τίτλο «για την Ιστορία» από το αρχειακό υλικό του Συλλόγου που αφορά την χρονική περίοδο 1999-έτος ίδρυσης- έως 2013.
Θα εκτεθούν φωτογραφίες, αφίσες, λάβαρα, έντυπα, λευκώματα κ.α.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.30 στην αίθουσα Τέχνης του Συλλόγου «ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» στη Λαμία.
Η Έκθεση θα διαρκέσει από 3/10 έως 23/11/2013 και θα είναι ανοιχτά (μέρες καταστημάτων) πρωί 10.30-13.00 & 18.00-21.00

Όποιος φίλος του ΣΚΕΤΚΕ τυχαίνει να έχει στην κατοχή του φωτογραφίες ή άλλο υλικό που να αφορά το Σύλλογο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.: τηλ. 6972899633,                                       e-mail:artsketke@hotmail.com
Για την ιστορία..
-Φθινοπώριασε και είπαμε να μαζευτούμε σιγά-σιγά, να ξεσκονίσουμε λιγάκι τη μνήμη μας!
Γυρνάμε λοιπόν το χρόνο μερικά χρόνια πίσω να θυμηθούμε το 1999 όταν μια ομάδα καλλιτεχνών (ήμασταν τότε καμιά 25αριά) ξεκινήσαμε το δημιουργικότερο ταξίδι της νεανικής μας ζωής.
Αφήσαμε το ΙΧ και πήραμε λεωφορείο. Το γεμίσαμε ερωτήματα, υποσχέσεις, ένα τσουβάλι με τα εφηβικά μας όνειρα και με λιγοστή βενζίνη μεταφέραμε τα καλά μας έργα εκεί που αληθινά μας καλοδέχτηκαν.
Αφουγκραστήκαμε τις δονήσεις τις κοινωνίας, εμπνευστήκαμε από τα γύρω μας, δυναμώσαμε στα όχι και σηκωθήκαμε στα δύσκολα.
Γνωρίζαμε από πάντα την ήσυχη δύναμή μας καθώς και τα ακυβέρνητα όριά μας.
Διεκδικήσαμε τα αυτονόητα στον πολιτισμό αυτής της πατρίδας. Γλυκές-πικρές γεύσεις..
Το αύριο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα θα μας βρει πάλι εδώ να πίνουμε μαζί τον καφέ και να μιλάμε για τα παλιά και τα καινούργια..
Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που γίνανε όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά μας, στους πολλούς και καλούς φίλους που μένουν ακόμα σ” αυτό το σπίτι
Από το ΔΣ του ΣΚΕΤΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου