Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λαμία

Ξεκίνησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014» στην Ρωσία, με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει πέντε ημέρες επί Ελληνικού εδάφους και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή φλόγα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», για να συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία επί Ρωσικού εδάφους (όπου και θα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα περνώντας από 2900 πόλεις και χωριά από 83 περιοχές της χώρας).


Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί επί Ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει από το Καρπενήσι στη Λαμία την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 και μετά από μια ειδική διαδρομή , θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει η Αφή και η Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας  και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βόλο.
συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βόλο. Οι τέσσερις (4) δρομείς λαμπαδηδρόμοι για τη πόλη της Λαμίας είναι: Σάββας Κουμπούρας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Παπαθανασίου Μάνθος Σοφογιάννης.
ΦΩΤΟ: Μ. Γάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου