Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης: Συναυλία με τους Gadjo Dilo (Τρίτη 18 Ιουνίου)

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει για μια βραδιά στην πόλη της Λαμίας  το συγκρότημα GadjoDilo και ζωντανεύει τη manouchegypsyswing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα DjangoReinhardt.  Η συναυλία θα δοθεί στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
H καλλιτεχνική και προσωπική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου-που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυία από όλους τους σύγχρονους αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας το μουσικό συγκρότημα του GadjoDilo, οι οποίοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή gypsyjazz με την Ελληνική μουσική παράδοση, δημιούργησαν την δική τους εκδοχή, δίνοντάς της τον τίτλο “ManoucheDeGrec”.


Σε όσους μάλιστα, θεωρούν ότι οι ΄Ελληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος της μουσικής λένε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας.  Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση.  Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50΄-60΄είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες».
Η παρέα των GadjoDilo παρουσιάζει κομμάτια από το ρεπερτόριο του Django καθώς και διασκευές από γνωστά παλιά Ελληνικά τραγούδια με σκοπό να μεταδώσει την ομορφιά συνύπαρξης δύο μεγάλων μουσικών παραδόσεων «ΜanoucheDeGrec».
Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του  EuropeDirect Περιφέρειας Ελλάδας και Δήμου Λαμιέων.
  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου