Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΜΙΑ 1 Δεκέμβρη: φωτορεπορταζ από τις σημερινές κινητοποιήσεις και πορείες των συνδικάτων

 Δύο χωριστές  συγκεντρώσεις και πορείες  σήμερα στη Λαμία, από το ΠΑΜΕ και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων ν. Φθιώτιδας.
Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Διάκου λόγω.. απουσίας διαδηλωτών!
Μαζικές διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα στα πλαισια της Γενικής Απεργίας των συνδικάτων της 1η Δεκέμβρη. Συμμετείχαν πολλές ομοσπονδίες και συνδικάτα από το Δημόσιο , τις ΔΕΚΟ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα  πολιτικές. Στην απεργία συμμετείχαν η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τον ΟΣΕ, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και οι σύλλογοι των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, αντιδρώντας στη μείωση κατά 35% των αποδοχών τους.  Ηταν η πρώτη δυναμική απάντηση των εργαζομενων,συνταξιούχων ανέργων και της νεολαίας που πλήττονται από τις μνημονιακές απένατι στη συγκυβέρνηση του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό το νέο πρωθυπουργό εκπρόσωπο των αγορών και της τρόικας
Στη Λαμία παρά την αναγκαιότητα της ενωτικής δράσης του εργατικού κινηματος   έγιναν για μια ακόμα φορά δυο χωριστες συγκεντρώσεις και πορείες. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Πάρκου και η Πρωτοβουλία  Συντονισμού Πρωτοβαθμιων Σωματείων έκανε προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να ενωθεί με τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στη πλατεία Διάκου.. Οταν ομως  η πορεία  των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έφτασε στην πλατεία Διάκου δεν υπήρχε κανείς! Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στη  Διοίκηση του ΕΚ που  στάθηκε ανίκανη να κινητοποιήσει ακόμα και τα συνδικαλιστικά της στελέχη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου