Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Νίκος Παπάζογλου- Εδώ στη ρωγμή του χρόνου

-
Ενας μεγάλος τραγουδοποιός έφυγε σήμερα από κοντά μας. Μόλις λίγες μέρες μετά το θάνατο του φίλου και συνεργάτη του Μανώλη Ρασούλη.
Ξεκινησε απο τη Θεσσαλονίκη με ελληνικά ροκ συγκροτήματα τη δεκαετία του 70. Με τους 'Αχαρνής' του Σαββόπουλου θα συναντηθεί με τον Μανώλη Ρασουλη. Το 1978 θα κυκλοφορήσουν μαζί με τον Ξυδάκη και το Σαββόπουλο την 'Εκδίκηση της Γυφτιάς' ακολουθούν το 81 "τα Δηθεν'. Το 1986 κυκλοφορεί το "Μέσω Νεφών", το 1991 τα "Σύνεργα" και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού. Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μάϊσσα Σελήνη".Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελείται τις παραγωγές και ανακαλύπτει αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Τιμήθηκε με Βραβείο Μουσικής (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός". Ολα αυτά τα χρόνια με τα τραγούδια του με άρωμα ανατολής και τη φωνή του με τη δική του ξεχωριστή ποιότητα έδωσε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και λατρέφτηκε από ένα κοινό κάθε ηλικίας.
Καλό σου ταξίδι Νίκο... τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν στις χαρές αλλά και στα δύσκολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου