Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Κερατέα βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2011


Τα ΜΑΤ επιτίθενται στους κατοίκους με χημικά και κανόνι νερού, ενώ άλλα ΜΑΤ βανδαλίζουν τα αυτοκίνητα τους και η τροχαία Κερατέας κόβει κλίσεις και αφαιρεί πινακίδες!

Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2011, τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Κερατέα, καταπατώντας για ακόμα μία φορά τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων τους εμπόδισαν να κινηθούν προς στην λεωφ. Λαυρίου, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό τους με χρήση χημικών και νερού υπό πίεση. Η αντίδραση των κατοίκων ήταν αναμενόμενη. Πετροπόλεμος και μολότοφ.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους κατοίκους ενώ άλλοι προέβησαν σε βανδαλισμούς των οχημάτων του συγκεντρωμένου πλήθους που ήταν παρκαρισμένα στην άκρη της λεωφόρου και στα τριγύρω χωράφια. Σπασμένοι καθρέπτες, παρμπρίζ, χαραγμένα οχήματα, βαθουλώματα από χτυπήματα γκλομπ ήταν το αποτέλεσμα της βιαιότητας των ΜΑΤ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι άνδρες της τροχαίας Κερατέας μοίρασαν κλήσεις και πήραν τις πινακίδες από τα οχήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. 300 αγανακτισμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στην Διεύθυνση Τροχαίας Κερατέας καταστρέφοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, αφού οι άνδρες εκεί δεν τους επέστρεφαν τις πινακίδες.
Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίες εντός της Κερατέας που κατέληξε στην διεύθυνση ασφάλειας του αστυνομικού τμήματος Κερατέας. Εκεί πυρπολήθηκε ένα όχημα της ασφάλειας, ενώ καταστράφηκε η πρόσοψη του αστυνομικού τμήματος καθώς και μέρους του εσωτερικού από ρίξεις μολότοφ και πετρών.
Η βία των ΜΑΤ φέρνει βία ...θα έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό οι κύριοι που τους διοικούν. Κατάφεραν σε λίγες μόνο μέρες να κάνουν απλούς φιλήσυχους κατοίκους σε εξαγριωμένους πολίτες.

Πηγή: groiko

REDNotebook http://rnbnet.gr/details.php?id=1356

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου