Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση!


«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν στο Twitter, όταν το Twitter έσβησε τον λογαριασμό των ανώνυμων χάκερ-ακτιβιστών. Αμέσως έκαναν άλλο λογαριασμό και ζήτησαν από το Twitter να επαναφέρει τον κανονικό τους λογαριασμό. Αυτό δεν συνέβη, οπότε ζήτησαν συγγνώμη από όλους μας και ξεκίνησαν επίθεση στο Twitter. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Twitter -βλέποντας πως δέχεται επίθεση και όπου να 'ναι θα το κατεβάσουν- αναγκάστηκε να επαναφέρει τον παλιό τους λογαριασμό. Εντυπωσιάστηκα», έγραψε ο pitsirikos προ ημερών σχετικά με την υπόθεση του WikiLeaks, ενώ προηγουμένως στο ίδιο κείμενο προτρέπει:
«Οι χάκερ-ακτιβιστές κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας τα σάιτ πιστωτικών καρτών, οι οποίες αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Wikileaks. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Θα πρέπει να θέσουμε εκτός λειτουργίας τα σάιτ των τραπεζών, των πολιτικών, της Αστυνομίας και όποιου άλλου δείχνει… παραβατική συμπεριφορά.

Είναι χρήσιμες οι πορείες και οι διαδηλώσεις, αλλά εξίσου χρήσιμος είναι ο πόλεμος στο διαδίκτυο. Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε – δεν γίνεται δουλειά μόνο με το περπάτημα και τα συνθήματα.

Όταν μια εφημερίδα απολύει δεκάδες υπαλλήλους της, η καλύτερη απάντηση είναι να της κατεβάσεις το σάιτ
. Όταν μια επιχείρηση στέλνει τους υπαλλήλους της στα σπίτια τους, της κάνεις το σάιτ καλοκαιρινό, για να μάθει να φέρεται. Όταν η Αστυνομία δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων που δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή τους, βάζεις μπουρλότο στο σάιτ της»...

Από τη μεριά του ο Νίκος Ξυδάκης συμπεραίνει πως: «Η υπερσυσσώρευση πληροφοριών έχει επιφέρει και την χαοτική, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία τους, κατ’ επέκτασιν και τη διασπορά της εξουσίας, την ανάδυση αμέτρητων νέων μικροκυψελών ισχύος, οι οποίες εφόσον συνδυαστούν και συντεθούν είναι ικανές για νικηφόρες συγκρούσεις ακόμη και με τους μεγαλύτερους εταιρικούς οργανισμούς. Τα τελευταία 24ωρα η ετερογονία των σκοπών και η λανθάνουσα ωρίμανση του Διαδικτύου μας έκαναν μάρτυρες μιας άλλης ποιότητας του cloud: τα δικτυακά εργαλεία ψυχαγωγίας και κατανάλωσης μπορούν να μετασχηματιστούν σε όπλα πολέμου, σε τρομακτικό μεγάφωνο για τη Vox Populi, τη φωνή της φαντασιακής κοινότητας των δικτυοπολιτών»...
http://www.aksioprepeiakantoxh.com/politiki/kosmos/333-epithesi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου