Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εκθεση της συμπολίτισσσας μας ζωγράφου ΚερασιάςΤουλιάτου



Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 στις 20:00 εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» η έκτη κατά σειρά ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Κερασιά Τουλιάτου.
Μαθήτρια σπουδαίων δασκάλων, ασχολήθηκε με πολλές μορφές των εικαστικών τεχνών, με έμφαση στην Βυζαντινή αγιογραφία και την ζωγραφική.
Σ’ αυτή την έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, λάδια και ακουαρέλες, αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων της δημιουργίας της.
Στην έκθεση κυριαρχούν νεκρές φύσεις και τοπία, γνώριμες εικόνες της καθημερινότητάς μας. Θέματα γνωστά από την μακραίωνη αναφορά της ζωγραφικής, φτιαγμένα με την ιδιαιτερότητα της σύνθεσης και το προσωπικό καλλιτεχνικό στοιχείο της ζωγράφου. Είναι μια ζωγραφική «κλασσική», χωρίς περιττές πληροφορίες, αρκούσες για την ανάγκη της κατανόησης της εικόνας, κάνοντας εμφανή την απαιτούμενη διαφάνεια του υλικού στην απόδοση της φόρμας.
Τα χρωματικά περάσματα, δεν «ανησυχούν» τον θεατή, και στο βλέμμα του δεν παρεμβαίνουν ξένα ορατά στοιχεία, κάνοντας οικεία την θεματολογία της, αποδίδοντας πιστά την ευχαρίστηση της αναγνώρισης του φωτός, αντικρίζοντας την συνειδητή απουσία της ανθρώπινης φιγούρας.
Γεννημένη στην Καλλιθέα, αναζήτησε την κατάλληλη περίοδο να παρουσιάσει το έργο της στην Πινακοθήκη της πόλης μας.
Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της Κερασιάς Τουλιάτου θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 29 Οκτωβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου