Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΣΥΡΙΖΑ και Λ. Κύρκος "αδειάζουν" τον Π. Κοροβέση για τα ψηφιακά

ΑΥΓΗ-Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/08/2009

Αποστομωτικές απαντήσεις έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς Λ. Κύρκος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τους χθεσινούς ισχυρισμούς του στον στον ρ/σ “Κανάλι 1 του Πειραιά” για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ.

O Π. Κοροβέσης, επικαλούμενος άρθρα αρθρογράφων της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, υποστήριξε ότι “στο μέγα σκάνδαλο είναι μέσα ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, δεν είχαν αντιδράσει”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε”.

“Αυτό έχει γραφτεί εδώ και είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη”, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ από την Κοινοπραξία Intracom - Ericsson - Siemens αποφασίστηκε από την οικουμενική κυβέρνηση (και όχι από την κυβέρνηση Τζαννετάκη, όπως αναφέρεται στις δηλώσεις του Π. Κοροβέση) και, συγκεκριμένα, από την ομόφωνη απόφαση της σύσκεψης του πρωθυπουργού Ξ. Ζολώτα με τους πολιτικούς αρχηγούς Κ. Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη, τα κόμματα των οποίων στήριζαν την κυβέρνηση.

Αντιδράσεις

“Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Α' Αθήνας Περικλής Κοροβέσης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Ακόμη σκληρότερη ήταν η αντίδραση του Λεωνίδα Κύρκου. “Άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι” είπε.
Ο Περισσός, από την πλευρά του, διά του Π. Μεντρέκα, επισήμανε ότι “με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ο κ. Κοροβέσης, οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις” και συμπλήρωσε πως “ μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης όμως στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση Siemens”.

Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης ο Π. Κοροβέσης χαρακτήρισε “μοιραίο λάθος του Αλαβάνου την επιλογή Τσίπρα” και σημείωσε ότι “ο Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει”. Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “ιδιοφυή πολιτικό, μεγάλη προσωπικότητα της αριστεράς” και εκτίμησε ότι “πρέπει να ηγηθεί οπωσδήποτε του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές”.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως “είναι πιο πιθανή η διάσπαση του ΣΥΝ από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ” και, ερωτηθείς για τη στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, είπε ότι “έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος, ότι δεν μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνιστώσα”.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κοροβέσης τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός οργανισμός και τα προβλήματα που έχει τα θεωρώ θετικά με την έννοια ότι αν διαλυθεί θα προσφέρει στην κοινωνία, από την άποψη ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ένα σάπιο πράγμα, αν ανασυγκροτηθεί, πάλι θα προσφέρει, γιατί θα δημιουργηθεί μια νέα αριστερά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου