Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΒΙΟΖΩ: Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών - Απευθείας συναλλαγή καταναλωτών και αγροτών. Επιλογή τοπικών προϊόντων




Η ΒΙΟΖΩ: εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους.
Η θεραπεία από τη γάγγραινα δεν επιτυγχάνεται με ασπιρίνη.
Οι μεσάζοντες, οι κερδοσκόποι και τα καρτέλ, που απομυζούν το αγροτικό εισόδημα, καθώς και το εισόδημα των καταναλωτών, αγοράζοντας κοψοχρονιά τα προϊόντα στο χωράφι και πολλαπλασιάζοντας την τιμή τους όταν πια αυτά φτάσουν στο ράφι, είναι γάγγραινα για καταναλωτές και αγρότες.
Είναι καιρός ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να έρθουν σε απευθείας συναλλαγή με τον καταναλωτή. Για να έχουν κέρδος και αυτοί που παράγουν και αυτοί που αγοράζουν το τελικό προϊόν. Στα πρότυπα ενός παραδοσιακού συστήματος που καταργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι καταναλωτές χρειάζεται να στραφούν στην τοπική παραγωγή σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε.
Ποιός είναι ο λόγος να εισάγουμε ξένα προϊόντα όταν οι παραγωγικές δυνατότητες των αγροτών μας φτάνουν και περισσεύουν;
Ποιός είναι ο λόγος να παίρνουν οι κερδοσκόποι κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα της Ασίας και της Αφρικής, αφήνοντας ολόκληρους πληθυσμούς στην πείνα, πιέζοντας ταυτόχρονα και το εισόδημα των ελλήνων αγροτών;
Οι καταναλωτές θα τα αγοράσουν στην ίδια τιμή... αυξάνοντας τα υπέρογκα κέρδη των κερδοσκόπων!
Επιλέγοντας, τα τοπικά προϊόντα οι καταναλωτές στηρίζουν την ελληνική αγροτική οικονομία, έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην τροφή τους, δεν πληρώνουν το κόστος των εισαγωγών και δεν ενισχύουν τις πρακτικές αισχροκέρδειας των εισαγωγέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου