Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…ΤΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ...ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Υπουργικές αποφάσεις έρχονται και παρέρχονται! Πριν από ένα χρόνο, η Θεατρική Αγωγή μπήκε στα σχολεία με υπουργική απόφαση. Ένα χρόνο μετά, βγαίνει. Ας θυμίσουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου που λέει και ξελέει ότι το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Ας το τιμήσουμε και ας το αξιοποιήσουμε ως ΜΑΘΗΜΑ ζωής και ας μην το χαντακώσουμε στη Β πρόταση των αναλυτικών προγραμμάτων. Το θέατρο δεν είναι παρασχολική δραστηριότητα που διανθίζει τις υπόλοιπες τέχνες. Διανθίζεται από όλες τις τέχνες, δεν τις διανθίζει. Δεν ειναι σχολική γιορτή για φιλόδοξους δασκάλους και φιλολόγους. Είναι το μάθημα που αγαπήθηκε από τους μαθητές, είναι το όραμα των θεατρολόγων.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να σκεφτεί ότι υπάρχουν μαθητές που δεν θα πάνε ποτέ σε θεατρική παράσταση λόγω της οικονομικής δυσχέρειας... Ας παίξουν και ας δουν θέατρο μέσα στις τάξεις τους. Αφήστε τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν!

Ανθή Κοντορούση,
Λία Λάμπρου, 
θεατρολόγοι
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου