Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

25 Απρίλη 2010 ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
« ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Στις 25 Απριλίου 2010 οι μηχανικοί όλης της Ελλάδας θα κληθούν να εκλέξουν τα όργανα Διοίκησης του Κεντρικού Τ.Ε.Ε. και των Περιφερειακών Τμημάτων και συνεπώς και του Τ.Ε.Ε Αν. Στερεάς Ελλάδας. Οι εκλογές αυτές έχουν μια ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία ολόκληρη και οι μηχανικοί δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει κυριολεκτικά παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα. Ποιος είναι ο ρόλος που το ΤΕΕ καλείται να διαδραματίσει σε αυτές τις κρίσιμες για τον κλάδο μας συνθήκες;

Το ΤΕΕ «χώρος δράσης των μηχανικών» οφείλει να οργανώσει τους διεκδικητικούς μας αγώνες και να δημιουργήσει ένα μέτωπο προστασίας απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε σε μια σειρά ζητήματα: ασφαλιστικό, φορολογικό, υποαπασχόληση, επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων. Οφείλει να στηρίξει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τους νέους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεργίας και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Να διεκδικήσει τα αυτονόητα δίπλα στους απλήρωτους μηχανικούς που εργάζονται στα μεγάλα δημόσια έργα, να αναδείξει τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού ο οποίος αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό από τις μεγάλες εταιρείες, να σταθεί αλληλέγγυο στους υπαλλήλους συναδέλφους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, να αναδείξει τις μεγάλες ελλείψεις στην στελέχωση των Υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό.
Το ΤΕΕ επίσης «σύμβουλος της Πολιτείας» το οποίο συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου σε επιτροπές λήψης αποφάσεων οφείλει να είναι πολλαπλά χρήσιμο για την περιοχή μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπανάπτυξης. Να συμβάλει με τις επιστημονικές γνώσεις των μελών του και τις προτάσεις του στην δημιουργική και διαφανή αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων, να διεκδικήσει πόρους για την Περιφερειακή ανάπτυξη, να κάνει μελέτες και ημερίδες για την αισθητική αναβάθμιση των πόλεων, τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, το κυκλοφοριακό, τη δημιουργία ΧΥΤΑ και βιολογικών καθαρισμών. Να αξιώσει την τήρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή των μεγάλων έργων, την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, να αντισταθεί στις κάθε είδους καταπατήσεις, να συμβάλει στην προστασία των δασών, του υδάτινου πλούτου και των προστατευομένων περιοχών.
Για να γίνουν όμως, όλα αυτά, χρειάζονται επεξεργασμένες προτάσεις και όχι ευκαιριακές τοποθετήσεις χάριν εντυπώσεων και μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζονται επίσης, διαφορετικές νοοτροπίες και δυνατές αποφασιστικές φωνές στα όργανα Διοίκησης. Χρειαζόμαστε ένα αυτόνομο και διεκδικητικό Περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ και όχι μια προέκταση του πελατειακού δικομματικού συστήματος που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» είναι μια συνδικαλιστική παράταξη, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει βάλει τη σφραγίδα της στη πορεία του Τ.Ε.Ε. Αν. Στερεάς και έχει καταξιωθεί σαν μια δύναμη που αγωνίζεται για ένα αυτόνομο και διεκδικητικό Περιφερειακό Τμήμα κόντρα στις κυρίαρχες πρακτικές της κομματικής εξάρτησης και αδράνειας.
Ο εκπρόσωπος μας στη προηγούμενη Διοίκηση του ΤΕΕ με συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις προσπάθησε να στρέψει την προσοχή της Διοικούσας στα προβλήματα των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειες μας, δυστυχώς συχνά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με παγιωμένες καταστάσεις και μικροκομματικές νοοτροπίες, οι οποίες εμπόδιζαν μια ουσιαστική δράση του ΤΕΕ. Συχνά η Διοικούσα συνεδρίαζε χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και απαρτία, οι μόνιμες επιτροπές υπολειτουργούσαν ή λειτουργούσαν εφ’ εαυτού τους, δεν πάρθηκαν ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των νέων μηχανικών, δεν στηρίχτηκαν οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών συλλόγων και κινημάτων της περιοχής μας για προστασία του περιβάλλοντος, δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης με διάφορα κέντρα εξουσίας για μια σειρά ζητήματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία (διόδια, Πανεπιστήμιο Στερεάς, περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα μεγάλα έργα, εργοστάσια ηλεκρ. Ενέργειας με λιθάνθρακα και αέριο, προστασία περιοχών ‘Natura’, ρύπανση του Μαλιακού κόλπου και Ασωπού ποταμού).
Η κρισιμότητα της κατάστασης και τα πολλά ανοιχτά μέτωπα για τον κλάδο μας απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Στηρίζοντας τους υποψήφιους της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» συμβάλεις με την ψήφο σου να αλλάξουν οι συσχετισμοί ώστε το Τ.Ε.Ε. Αν. Στερεάς να βγει από τη αδράνεια και τις κομματικές δεσμεύσεις και να πορευτεί σε μια νέα δημιουργική κατεύθυνση.
Ζητάμε την ψήφο σου για να συνεχίσουμε !!!


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΕ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νομός Φθιώτιδας
1. Βούλγαρης Αλκιβιάδης Π. (Ν-Μ-Μ)
2. Ζούμπος Νικόλαος Κ. (Π-Μ)
3. Ζώμας Βασίλειος Δ. (Π-Μ)
4. Κτενάς Βασίλειος Ν. (Π-Μ)
5. Λιάκος Ευάγγελος Π. (Π-Μ)
6. Παρμενόπουλος Ευάγγελος Ν. (Π-Μ)

Νομός Βοιωτίας
1. Διαλεκτός Γεώργιος Ε. (Μ-Μ)
2. Κουρκούτης Ιωάννης Κ. (Π-Μ)
3. Σπανούδη Δέσποινα Κ. (Χ-Μ)
4. Σπήλιος Βασίλειος Ι. (Π-Μ)
5. Τζουβελέκης Δημήτριος Γ. (Χ-Μ)

Νομός Φωκίδας
1. Ευθυμίου Χρυσόλγα Χ. (Π-Μ)

Νομός Ευρυτανίας
1. Μπερμπερής Μωυσής Γ. (Π-Μ)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Καφές Δημήτριος (Π-Μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου