Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ



Την Λαμία τη πατρίδα του Αρη Βελουχιώτη και των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης διάλεξε- μεταξύ όλων των πόλεων της Ελλάδας- τη φετινή Πρωτομαγιά η ακροδεξιά οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να κάνει επίδειξη δύναμης . Με πανό και στρατιωτικό βηματισμό οι ολιγάριθμοι ‘ θαυμαστές του Χίτλερ’ και της δικατατορίας πρόβαλλαν τα μισαλλόδοξα , ρατσιστικά συνθήματά τους στο κέντρο της πόλης καλυμμένα βέβαια με εθνικιστικό περιτύλιγμα για τους αφελείς. Κατόρθωσαν να αμαυρώσουν το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, μέρας που τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράταξης των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, εθνότητα!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
-Η συνεργασία του Δήμαρχου Λαμίας με ακραία ‘εθνικιστικά’ στοιχεία με αντάλλαγμα κάποιους ψήφους έφεραν το πανό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπροστά στο Δημαρχείο.
-Ο προεκλογικός εναγκαλισμός του Νομάρχη Φθιώτιδας με τον Καρατζαφέρη , είχε σαν αποτέλεσμα τις κακόγουστες αρχαιοελληνικές φιέστες των ακροδεξιών στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.
-Η ανοχή στις κάθε λογής κρυπτοφασιστικές ομιλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια που στόχο είχαν τη διαστρέβλωση της ιστορίας και την έξαρση του εθνικισμού διευκόλυναν όχι μόνο την αφανή αλλά και την εμφανή διάδοση των ακροδεξιών ιδεών.
-Η αναπαραγωγή ενός ρατσιστικού κινδυνολογικού λόγου σε σχέση με τους μετανάστες μέσα από τα μέσα ενημέρωσης σαφώς καλλιεργεί κλίμα ξενοφοβίας και εχθρότητας απέναντι στον ΄άλλο’, τον ‘διαφορετικό’, μια διαδικασία που ευνοεί η ανασφάλεια της οικονομικής κρίσης.

Πώς θα αντιδράσουμε?

- Ενημερώνοντας ότι η προπαγάνδιση του ρατσισμού που υπάρχει στις διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες συνιστά παράνομη πράξη σύμφωνα με το νόμο 1419\1984 (νόμος που σε συνέχεια του 927 του 1979 ορίζει σαφώς ότι απαγορεύεται και τιμωρείται η πάσης φύσεως ενέργεια φυλετικής διάκρισης) και του άρθρου 39,4 του ν. 2910/2001.

Σημ. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), που έχει εξετάσει καταγγελίες πολιτών για ρατσιστικά συνθήματα των οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε Αθήνα και Αργοστόλι έχει αυταπαγγέλτως ενεργοποιήσει τους παραπάνω νόμους και έχει αποφανθεί ότι όπως «προκύπτει από την επίσημη προπαγάνδα των δύο οργανώσεων πως αυτές και άρα τα στελέχη τους διαπνέονται από εχθρότητα και μίσος προς τους ξένους και τους Εβραίους και επιδιώκουν την εξαφάνισή τους. Με βάση όλα αυτά, το ΕΠΣΕ ζήτησε να διωχθούν τουλάχιστον τα κατονομαζόμενα ηγετικά στελέχη των δύο οργανώσεων».Μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διωχθεί μέχρι σήμερα μόνο μετά από μηνύσεις πολιτών για συγκεκριμένες πράξεις βίας και τραμπουκισμού, με σημαντικότερη τη δολοφονική επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή στις 16 Ιουνίου 1998. Για την επίθεση αυτή αναγνωρίστηκε μεταξύ των δραστών ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Αντώνης Ανδρουτσόπουλος (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Περίανδρος»), ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην και τελικά παραδόθηκε μετά από επτά χρόνια, στις 13/9/05 (πλ. από Ιό – Ελευθεροτυπία ).

-Με την κινητοποίηση του μαζικού κινήματος και των πολιτικών φορέων . Το 2005 όταν – όχι τυχαία- σχεδιάζονταν διεθνές κάμπινγκ ακροδεξιών οργανώσεων ΄ στη Φθιώτιδα, η κινητοποίηση του Φθιωτικού λαού και των φορέων του κατόρθωσε να το ματαιώσει.

-Με την αποκάλυψη των πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και κάθε απόχρωσης ακροδεξιάς οργάνωσης . Με το να εξηγήσουμε με επιχειρήματα στους νέους και τις νέες ότι πίσω από τα συνθήματα για "λαϊκό και κοινωνικό εθνικισμό", και για "Ελλάδα που θα ανήκει στους έλληνες", πίσω από τη ρητορική περί αντι- παγκοσμιοποίησης και αντι-καπιταλισμού κρύβονται οι ναζιστικές φυλετικές θεωρίες, αισθήματα μίσους, το κυνήγι οποιουδήποτε δεν ανήκει στην άρια φυλή, το όραμα της επαναφοράς δικτατορικών καθεστώτων τύπου Μεταξά και Παπαδόπουλου και αντιδραστικές απόψεις για τις γυναίκες, τους μετανάστες και τις μειονότητες.

-Με το να δείξουμε ότι πίσω τα ‘καθωσπρέπει’ προσωπεία κρύβονται τραμπούκοι που έχουν πάρει μέρος σε βίαιες επιθέσεις με λοστούς , πιστόλα και μαχαίρια σε βάρος αθώων πολιτών, ενάντια σε μετανάστες και αριστερούς νέους.

Αλήθεια πως μπορούν να αγαπούν την Ελλάδα των χιλιάδων θυμάτων του φασισμού οι θαυμαστές του Γ Ράιχ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου