Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ???????????????


Ανακοίνωσαν: 1)Κατάργηση 13ου & 14ου μισθού, 2)Κατάργηση 13ης & 14ης σύνταξης, 3)Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, 4)Μείωση της αποζημίωσης για απόλυση, 5)Κατάργηση αργιών, 6)Αυξήσεις σε βενζίνη, ποτά, τσιγάρα, κλπ... κλπ...
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΝΤΙΒΑΝΟΚΑΣΕΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε σήμερα ότι «στη θέση που βρίσκεται η χώρα, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές». «Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς τίποτα.
Θα τους αφήσουμε να μας πάρουν και τα σώβρακα;

Ο Καλλικράτης και οι συνενώσεις Δήμων στη Φθιώτιδα


Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη». Γ. Ραγκούσης: κανένας ΟΤΑ με πληθυσμό κάτω από 10.000
Μείωση στελεχών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης


Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις. Να σημειώσουμε ότι οι περιφέρειες παραμένουν στα όρια των σημερινών.

Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται, όπως είπε ο υπουργός σε 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο. Πηγές του υπουργείου ωστόσο υπολογίζουν ότι το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δύο δισ. ευρώ.

Μία ακόμη σημαντική διάταξη του νομοσχεδίου είναι αυτή που ορίζει ότι ένα δημοτικό διαμέρισμα θα μπορεί στο μέλλον να ενοποιηθεί με άλλον δήμο.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι "το σχέδιο 'Καλλικράτης' σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα της αρχή μιας νέας πορείας. Έχει καταστεί κοινή συνείδηση όλων ότι το σπάταλο πελατειακό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος είναι η αιτία του ελληνικού προβλήματος όπως το βιώνουμε σήμερα", πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον «Καλλικράτη». Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο αναρωτήθηκε «ποιες, δηλαδή, αρμοδιότητες θα δώσει στους καινούργιους δήμους για να παράγει ο καθένας τον δικό του πλούτο, μέσα από τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα (...). Όλα δείχνουν ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει γίνει από τα γραφεία των Αθηνών. Θα τοποθετηθούμε ανάλογα. Τα κριτήρια είναι τρία: Πόροι, Αρμοδιότητες, χωροταξία των νέων δήμων. Ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε έναν Καλλικράτη που θα αγνοήσει έστω και έναν από αυτούς τους τρεις άξονες», πρόσθεσε.Και κατέληξε:«Απαιτούνται 4-6 δισ. ευρώ για να ξεκινήσει ο Καλλικράτης. Όμως τα χρήματα αυτά, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχουν, πόσω μάλλον που το νομοσχέδιο δεν έρχεται ν' αλλάξει την Τ.Α. αλλά να την ελέγξει».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «η διοικητική αλλαγή ‘Καλλικράτης’, που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή ο ‘Καποδίστριας 2’, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα οξυμένο πρόβλημα προς όφελος του λαού.
Διαμορφώνει μηχανισμό για την ευκολότερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς με όχημα την Τοπική Διοίκηση. Δεν είναι αποκέντρωση αλλά ενίσχυση του αστικού κράτους και αναπροσαρμογή του προς όφελος των αντιδραστικών αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Με τον ‘Καλλικράτη’ η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας που έπρεπε να έχουν, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Η λαϊκή διαφωνία δεν πρέπει να περιοριστεί στον αριθμό των περιφερειών και των δήμων ή στην επιχειρηματική λειτουργία τους ή πού θα είναι η έδρα του δήμου. Ο λαός πρέπει να το απορρίψει για τους στόχους και τα μέτρα που προωθεί, παλεύοντας για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, για κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Πρέπει να αντιμετωπίσει τον ‘Καλλικράτη’ ως μέρος του πολέμου που δέχεται από την κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με το σχέδιο «Καλλικράτης» και τονίζει ότι «απλά ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα νομαρχιών στους δήμους και στις περιφέρειες.
Δεν ισχυροποιεί την αυτοδιοίκηση, αφού δεν υπάρχει δέσμευση για τη μεταφορά των απαραίτητων οικονομικών πόρων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση ή θα μετατραπεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό ή θα ιδιωτικοποιήσει τις λειτουργίες της. Δεν είναι δημοκρατική, αφού δεν καθιερώνει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αντιθέτως ενισχύει και αναπαράγει το δικομματικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση. Ανοίγει το δρόμο για απολύσεις υπαλλήλων, όλων των συμβασιούχων, αλλά και μονίμων, αφού οι μετατάξεις θα γίνουν πριν δημιουργηθούν οι οργανισμοί».

ΓΙΑ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Για τη Φθιώτιδα στον Καλλικράτη προβλέπονται δύο εναλλακτικά σενάρια 7 ή 8 δήμων και αναμενονται και σχετικές αντιδράσεις.

1. Δήμος Λαμίας με έδρα Λαμία που θα περιλαμβάνει τους δήμπους Λαμίας, Γοργοποτάμου , κοιν. Παύλιανης . Ο Δήμος Υπάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να συνενωθεί με το Δήμο Λαμίας ή το Δήμο Σπερχειάδας
2. Δήμος Αταλάντης με έδρα την Αταλάντη που θα περιλαμβάνει το Δήμο Αταλάντης, Οπουντίων και Μαλεσίνας
3.Δήμος Δομοκού με έδρα Δομοκό που συνενώνει τους Δήμους Δομοκού, Ξυνιάδας καιΘεσσαλιώτιδας
4. Δήμος Μαλιακού με έδρα Καμμένα Βούρλα που συνενώνει τους Δήμους Στυλίδας,Καμ. Βούρλων Αγίου Κωνσταντίνου
5. Δήμος Παρνασσού με έδρα Τιθορέα που συνενώνει δήμους Αφίκλειας, Ελάτειας και Τιθωρέας
6. Δήμος Στυλίδας με έδρα τη Στυλίδα που συνενώνει τους Δήμους Στυλίδας, Εχιναλιων και Πελασγίας
7. Δήμος Σπερχειού με έδρα Μακρακώμη που περιλαμβανει τους Δήμους Σπερχειάδας Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού ή
8 Χωριστά ο δήμος Σπερχειάδας

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ 6-11 Μαΐου 2010.


web site: gym-mous-lamias.fth.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ 6-11 Μαΐου 2010. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Πέμπτη 06/05/2010

18:30 Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του σχολείου
«Η μικρή μας πόλη», Θ. Ουάιλντερ
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11

20:30 Ροκ Συναυλία
Πλατεία Δημαρχείου, « Καράβι »

Παρασκευή 07/05/2010

19: 00 Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας με θέμα:
«Με τη ματιά ενός εφήβου»
Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

20:00 Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας,
αίθουσα «Αλέκος Κοντόπουλος»


Σάββατο 08/05/2010

19:00 Εργαστήριο Μαθηματικών – Ψηφιακή τάξη
19:30 Προβολή Video Clip με δραστηριότητες του σχολείου.
20:00 Ομιλία του Δρ. Μανιμάνη Βασιλείου με θέμα
«Η συνεισφορά των Ελλήνων στην Αστρονομία».
Ζωντανή Ροκ Μουσική
Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Κυριακή 09/05/2010

7:00 Όρθρος – Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Λαμίας
19:00 Γιορτή του Φεστιβάλ- Παραδοσιακό Γλέντι με μουσική, χορό, φαγητό.
Μαζί μας ο Παντελής Θαλασσινός.
Τόπος τεχνών «Χώρα» - Λελέικα Υπάτης.

Η "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ" για τη ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Λαμία 27 Απριλίου 2010

Με αφορμή τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στη σημερινή δημοπράτηση του έργου «αξιοποίηση ακινήτου παλαιάς δημοτικής αγοράς» η δημοτική κίνηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ επισημαίνει τα παρακάτω:

Η ‘ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ’ έχει εκφράσει πολλάκις την αντίθεσή της στη νοοτροπία και πρακτική τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου, τακτική που ακολουθήθηκε από τη δημοτική πλειοψηφία και στην περίπτωση της παλαιάς δημοτικής Αγοράς, που είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης.

Την κάθετη αντίθεσή μας για την κατεδάφιση της παλαιάς αγοράς και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και εμπορικού κέντρου στο χώρο αυτό την έχουμε επανειλημμένα κάνει γνωστή τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου μας, δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κυριακάκη, όσο και με σχετικές ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις. Επισημάναμε ότι η δημιουργία χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης θα επιδεινώσει αντί να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα δεσμεύσει τον ευρύτερο χώρο καθιστώντας αδύνατη μια πιθανή μελλοντική πεζοδρόμηση του.

Τονίσαμε επίσης, ότι η δημοπράτηση του έργου με τη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής αντί ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκρισή της από την αρμόδια Επιτροπή Δημοσίων Έργων και χωρίς να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κυκλοφοριακή μελέτη, είναι απαράδεκτη τακτική τόσο για τυπικούς όσο και ουσιαστικούς λόγους.

Δυστυχώς, στο Δημοτικό Συμβούλιο πρυτάνευσαν άλλες λογικές και πάρθηκαν από τη δημοτική πλειοψηφία αποφάσεις οι οποίες, κατά την άποψη μας, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μας και την αισθητική της Λαμίας. Σε μια πόλη που ασφυκτιά από τσιμέντο και κυκλοφοριακή συμφόρηση, εμείς επιμένουμε στην πρόταση μας, την οποία στηρίζουν και άλλοι μαζικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης μας, να προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός στην κατεύθυνση να αξιοποιηθεί ο χώρος της παλαιάς αγοράς κυρίως ως ελεύθερος χώρος υψηλού πρασίνου.

Τέλος, πιστεύουμε ότι η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο κατά τη σημερινή δημοπράτηση είναι μια καλή ευκαιρία που δίνει χρόνο στη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της κάτω από τις παρούσες συνθήκες και να μη δεσμεύσει με βεβιασμένες και πρόχειρες αποφάσεις το μέλλον αυτής της πόλης.
Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούμε τους δημότες της Λαμίας να κινητοποιηθούν διεκδικώντας τη δημιουργία ενός ελεύθερου χώρου υψηλού πρασίνου σε μια πόλη βιώσιμη με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η πρωτοβουλία « Ένα καράβι για τη Γάζα» αύριο Τετάρτη στη Λαμία


Trailer Gaza we are coming

Η πρωτοβουλία « Ένα καράβι για τη Γάζα» ( www.shiptogaza.gr) θα είναι αύριο Τετάρτη 28/4/10 στη Λαμία και ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακός Τάκης Πολίτης.θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 20:00 στην αίθουσα του Ομίλου Φίλων Θεάτρου στοά Μουσάτου 3ος όροφος.

Στηριξτε το ταξίδι.....σε ένα λαο που αγωνιζεται για την Ελευθερία του!!!!
Επειδή ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του είναι δίκαιος.
Επειδή η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη, μολονότι το Ισραήλ διακηρύσσει ότι δεν την έχει πλέον υπό κατοχή.
Επειδή ως κάτοικοι της Μεσογείου έχουμε έναν επιπλέον λόγο να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της.
Επειδή ο Ελληνικός και ο Παλαιστινιακός λαός συνδέονται με μακρόχρονους δεσμούς αδελφοσύνης, φιλίας και συνεργασίας.
Επειδή εναντιωνόμαστε σε κάθε ξένη επέμβαση και κατοχή όπου γης,
Επειδή η αλληλεγγύη των λαών δεν περιορίζεται από σύνορα και δεν υπακούει σε ηγεμονικές προσταγές.

Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», που θα συμμετάσχει στο διεθνές εγχείρημα, που συντονίζει το Free Gaza Movement, με τη δημιουργία ενός στολίσκου από επιβατικά και φορτηγά σκάφη από διάφορες χώρες, που θα μεταφέρουν απαραίτητα εφόδια και μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Ενισχύουμε οικονομικά την αποστολή, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό, στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
116/772732-18


Υπεύθυνοι της Οικονομικής Καμπάνιας (στων οποίων το όνομα έχει ανοιχθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) είναι οι:
Βαγγέλης Πισσίας
Παναγιώτης Πολίτης
Μιχάλης Τικτόπουλος

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αποτελέσματα εκλογων ΤΕΕ Αν. Στερεας

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΤΕΕ ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ χωρις αυτοδυναμία

ΠΑΣΠ(Καραναστάσης Απ) 423 ψήφους ποσοστό 46,5%
ΔΗΜ. ΚΙΝΗΣΗ ( Μαλάμος Μ) 268 ψήφους ποσοστό 36%
ΑΝΕΞ ΚΙΝΗΣΗ(Γωγος Π) ποσοστό 11%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ε. Παρμενόπουλος) 5%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ 9 ψήφους

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡ ΤΕΕ-ΤΜΗΜΑ ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ
Ψηφισαν 1087 Εγκυρα 1027 Ακυρα 21 Λευκά 39

ΠΑΣΚ ΔΙΠΛ ΜΗΧ. 41%
ΔΚΜ 26%
ΔΚΜ-ΔΑΠ 7%
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ( ΣΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΔΕΜ) 8%
ΕΛΕΜ 5%
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3%
ΜΗΧ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ,
ΑΔΕΣΜ ΕΛ ΕΠΑΓΓ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΔΕΣΜ ΜΗΧ ΚΑΙ ΑΝΕΞ ΝΕΟΙ απο 1% 'εκαστος

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

25 Απρίλη 2010 ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
« ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Στις 25 Απριλίου 2010 οι μηχανικοί όλης της Ελλάδας θα κληθούν να εκλέξουν τα όργανα Διοίκησης του Κεντρικού Τ.Ε.Ε. και των Περιφερειακών Τμημάτων και συνεπώς και του Τ.Ε.Ε Αν. Στερεάς Ελλάδας. Οι εκλογές αυτές έχουν μια ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία ολόκληρη και οι μηχανικοί δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει κυριολεκτικά παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα. Ποιος είναι ο ρόλος που το ΤΕΕ καλείται να διαδραματίσει σε αυτές τις κρίσιμες για τον κλάδο μας συνθήκες;

Το ΤΕΕ «χώρος δράσης των μηχανικών» οφείλει να οργανώσει τους διεκδικητικούς μας αγώνες και να δημιουργήσει ένα μέτωπο προστασίας απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε σε μια σειρά ζητήματα: ασφαλιστικό, φορολογικό, υποαπασχόληση, επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων. Οφείλει να στηρίξει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τους νέους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεργίας και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Να διεκδικήσει τα αυτονόητα δίπλα στους απλήρωτους μηχανικούς που εργάζονται στα μεγάλα δημόσια έργα, να αναδείξει τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού ο οποίος αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό από τις μεγάλες εταιρείες, να σταθεί αλληλέγγυο στους υπαλλήλους συναδέλφους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, να αναδείξει τις μεγάλες ελλείψεις στην στελέχωση των Υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό.
Το ΤΕΕ επίσης «σύμβουλος της Πολιτείας» το οποίο συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου σε επιτροπές λήψης αποφάσεων οφείλει να είναι πολλαπλά χρήσιμο για την περιοχή μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπανάπτυξης. Να συμβάλει με τις επιστημονικές γνώσεις των μελών του και τις προτάσεις του στην δημιουργική και διαφανή αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων, να διεκδικήσει πόρους για την Περιφερειακή ανάπτυξη, να κάνει μελέτες και ημερίδες για την αισθητική αναβάθμιση των πόλεων, τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, το κυκλοφοριακό, τη δημιουργία ΧΥΤΑ και βιολογικών καθαρισμών. Να αξιώσει την τήρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή των μεγάλων έργων, την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, να αντισταθεί στις κάθε είδους καταπατήσεις, να συμβάλει στην προστασία των δασών, του υδάτινου πλούτου και των προστατευομένων περιοχών.
Για να γίνουν όμως, όλα αυτά, χρειάζονται επεξεργασμένες προτάσεις και όχι ευκαιριακές τοποθετήσεις χάριν εντυπώσεων και μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζονται επίσης, διαφορετικές νοοτροπίες και δυνατές αποφασιστικές φωνές στα όργανα Διοίκησης. Χρειαζόμαστε ένα αυτόνομο και διεκδικητικό Περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ και όχι μια προέκταση του πελατειακού δικομματικού συστήματος που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» είναι μια συνδικαλιστική παράταξη, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει βάλει τη σφραγίδα της στη πορεία του Τ.Ε.Ε. Αν. Στερεάς και έχει καταξιωθεί σαν μια δύναμη που αγωνίζεται για ένα αυτόνομο και διεκδικητικό Περιφερειακό Τμήμα κόντρα στις κυρίαρχες πρακτικές της κομματικής εξάρτησης και αδράνειας.
Ο εκπρόσωπος μας στη προηγούμενη Διοίκηση του ΤΕΕ με συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις προσπάθησε να στρέψει την προσοχή της Διοικούσας στα προβλήματα των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειες μας, δυστυχώς συχνά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με παγιωμένες καταστάσεις και μικροκομματικές νοοτροπίες, οι οποίες εμπόδιζαν μια ουσιαστική δράση του ΤΕΕ. Συχνά η Διοικούσα συνεδρίαζε χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και απαρτία, οι μόνιμες επιτροπές υπολειτουργούσαν ή λειτουργούσαν εφ’ εαυτού τους, δεν πάρθηκαν ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των νέων μηχανικών, δεν στηρίχτηκαν οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών συλλόγων και κινημάτων της περιοχής μας για προστασία του περιβάλλοντος, δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης με διάφορα κέντρα εξουσίας για μια σειρά ζητήματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία (διόδια, Πανεπιστήμιο Στερεάς, περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα μεγάλα έργα, εργοστάσια ηλεκρ. Ενέργειας με λιθάνθρακα και αέριο, προστασία περιοχών ‘Natura’, ρύπανση του Μαλιακού κόλπου και Ασωπού ποταμού).
Η κρισιμότητα της κατάστασης και τα πολλά ανοιχτά μέτωπα για τον κλάδο μας απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Στηρίζοντας τους υποψήφιους της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» συμβάλεις με την ψήφο σου να αλλάξουν οι συσχετισμοί ώστε το Τ.Ε.Ε. Αν. Στερεάς να βγει από τη αδράνεια και τις κομματικές δεσμεύσεις και να πορευτεί σε μια νέα δημιουργική κατεύθυνση.
Ζητάμε την ψήφο σου για να συνεχίσουμε !!!


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΕ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νομός Φθιώτιδας
1. Βούλγαρης Αλκιβιάδης Π. (Ν-Μ-Μ)
2. Ζούμπος Νικόλαος Κ. (Π-Μ)
3. Ζώμας Βασίλειος Δ. (Π-Μ)
4. Κτενάς Βασίλειος Ν. (Π-Μ)
5. Λιάκος Ευάγγελος Π. (Π-Μ)
6. Παρμενόπουλος Ευάγγελος Ν. (Π-Μ)

Νομός Βοιωτίας
1. Διαλεκτός Γεώργιος Ε. (Μ-Μ)
2. Κουρκούτης Ιωάννης Κ. (Π-Μ)
3. Σπανούδη Δέσποινα Κ. (Χ-Μ)
4. Σπήλιος Βασίλειος Ι. (Π-Μ)
5. Τζουβελέκης Δημήτριος Γ. (Χ-Μ)

Νομός Φωκίδας
1. Ευθυμίου Χρυσόλγα Χ. (Π-Μ)

Νομός Ευρυτανίας
1. Μπερμπερής Μωυσής Γ. (Π-Μ)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Καφές Δημήτριος (Π-Μ)

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η θεατρική παράσταση "Το γάλα'" από το θίασο της Αννας Βαγενά στη Λαμία την Κυριακή 18/4/10


Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία της ίδιας περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας και θα βρίσκεται στο Λαμία τη Κυριακή 18 Απριλίου για 2 παραστάσεις απογευματινή 6.30μμ και βραδινή 9.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (στα ΤΕΛ).
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Εκθεση φωτογραφίας "Ματιές στη Φθιώτιδα του Μεσοπολέμου" 16 Απριλίου - 8 Μαίου 2010 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας


Έκθεση φωτογραφίας 60 έργων με τίτλο «Ματιές στη Φθιώτιδα του Μεσοπολέμου» διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» του φωτογράφου Γεωργίου Παπακώστα(1906-2002) από το από το φωτογραφικό αρχείο του γιου του Διονύση Παπακώστα. Ο Γεώργιος Παπακώστας εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποικισμού και Αναδασμού. Λόγω της εργασίας του περιόδευε συχνά τη φθιωτική ύπαιθρο και παράλληλα με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, πραγματοποίησε ένα είδος φωτογραφικού ρεπορτάζ, ιδιαίτερα σημαντικού για την περίοδο του Μεσοπολέμου στη Φθιώτιδα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Πινακοθήκης την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 20.00. Την έκθεση θα προλογίσουν Αβαριτσιώτης Θράσος, Ζωγράφος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Βερδελής Φοίβος, Αρχιτέκτονας, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κοντογιώργης Αριστείδης, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τους Θράσο Αβαριτσιώτη και Έφη Παπαευθυμίου.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΜΑΛΙΑΚΟ



Στη ιστοσελίδα ΜΑΛΙΑΚΟΣ-SOS με έκπληψη είδαμε αναρτημένη -χωρίς σχόλια -την δημοσιοποίηση της επιστολής του ΠΑΚΟΕ προς τη ΝΑΦ Φθιώτιδας με την οποία η ΠΑΚΟΕ επιμένει με νέες μετρήσεις μάλιστα για την υπαρξη βαρέων μετάλλων στο Μαλιακό. Επειδή όταν πριν ένα χρόνο περίπου η ΝΑΦ είχε αντιδράσει με κινήσεις εντυπωσιασμού , μυνησεις για συκοφαντική δυσφήμιση κλπ σε παρόμοια αποτελέσματα μετρήσεων του ΠΑΚΟΕ.
ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
ΠΟΤΕ Η ΝΑΦ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΗΣΕΙ ΤΙς ΔΙΚΕςΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΑΛΙΑΚΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ;
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΡΩΤΑΜΕ: ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ, ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ, ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ, ΠΕΛΑΣΓΙΑ, ΓΛΥΦΑ, ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ κλπ.;
ΠΟΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ, ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ;
ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΦ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΓΚΡΟΙΝΒΕΣΤ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΥΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ
Η επιστολή.....
Η θέση - απάντηση του ΠΑΚΟΕ για την μελέτη βαρέων μετάλλων στον Μαλιακό από τη ΝΑΦ
Αθήνα 14/04/2010
Αρ. πρωτ : 6588
(Σχετικά με τις μετρήσεις για την παρουσία βαρέων μετάλλων στον Μαλιακό κόλπο...)σας γνωρίζουμε τα εξής :

1. Οι αναλύσεις που έγιναν από το Πολυτεχνείο της Κρήτης , αναφέρονται στο χρονικό διάστημα 9/2/2010 και 26/2/2010. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συνθήκες στην θάλασσα είναι ευνοϊκές για την διασπορά της υφιστάμενης ρύπανσης ( έντονος κυματισμός, δυνατά υπόγεια ρεύματα , έντονες βροχοπτώσεις).
2. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ιδιαίτερα για βαρέα μέταλλα όπως διαπιστώνετε, παρουσιάζουν σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις σεληνίου, βαρίου, μολύβδου και ουρανίου.
3. Η παρουσία μολύβδου δε στα εν λόγω δείγματα υποδηλώνει – παρά την έντονη δραστηριότητα των μετεωρολογικών στοιχείων – την παρουσία αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων
4. Επειδή οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ έγιναν σε άσχετο χρονικό διάστημα( Καλοκαίρι) με τις μετρήσεις του Πολυτεχνείου της Κρήτης, δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης αυτών.

Τέλος επειδή έχει διαπιστωθεί στον Μαλλιακό κόλπο αφ` ενός η ανεξέλεγκτη διάχυση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων και αφ` ετέρου η παρουσία δραστηριοτήτων ιχθυοκαλλιέργειας , επιμένουμε ότι ο Μαλλιακός αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα υποβάθμισης του Οικοσυστήματος του.

Γι` οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία είμαστε στην διάθεση σας.

Δια το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας στις 16,17,18 Απριλίου στο Συνεδριακό κέντρο του κάστρου Λαμίας




Το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε με τη διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων τοπικής ιστορίας, πραγματοποιεί στις 16,17 και 18 Απριλίου 2010 το 5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας με 36 εισηγητές που καλύπτουν όλο το φάσμα της επιστημονικής κοινότητας από καθηγητές Πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, καθηγητές, δασκάλους μέχρι και απλούς ερευνητές. Ασ σημειωθεί ότι τα πρακτικά των α Συνεδρίων Φθιωτικής Ιστορίας, κυκλοφορούν σε εισική έκδοση και είναι διαθέσιμα στο κοινό.
Με το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού για τη διοργάνωση του 5ου Συνεδρίου, που αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας συνεργάζονται οι παρακάτω φορείς

• Περιφερειακή Δ/νση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας

• ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

• 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

• Σύνδεσμος Φιλολόγων Φθιώτιδας και

• Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία νομού Φθιώτιδας

Δήλωσαν ότι στηρίζουν το συνέδριο οι φορείς:

• Σύλλογος Καλλιτεχνών-Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ)

• Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας

• Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας και

• Πολιτιστικοί Σύλλογοι Σταυρού, Νέας Βράχας και Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής, μουσικός και στιχουργός των ΠΥΞ ΛΑΞ , Μάνος Ξυδούς,


Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια χθες το βράδυ, σε ηλικία 57 ετών, ο τραγουδιστής, μουσικός και στιχουργός και πρώην μέλος των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς.

Καλό σου ταξίδι Μάνο, μας χάρισες όμορφες στιγμές.

.... Εσύ εκεί ... κι εγω στου κόσμου τον παράλληλο, βαρυς χειμώνας και το κλίμα ακατάλληλο.....

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ- ΑΡΓ. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ- ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ



Η τρελή ροδιά
Οδυσσέα Ελύτη


Σ' αυτές τις κάτασπρες αυλές όπου φυσά ο νοτιάς
σφυρίζοντας σε θολωτές καμάρες, πέστε μου είναι η τρελή ροδιά
που σκιρτάει στο φως σκορπίζοντας το καρποφόρο γέλιο της
με ανέμου πείσματα και ψιθυρίσματα, πέστε μου είναι η τρελή ροδιά
που σπαρταράει με φυλλωσιές νιογέννητες τον όρθρο
ανοίγοντας όλα τα χρώματα ψηλά με ρίγος θριάμβου;

Oταν στους κάμπους που ξυπνούν τα ολόγυμνα κορίτσια
θερίζουνε με τα ξανθά τους χέρια τα τριφύλλια
γυρίζοντας τα πέρατα των ύπνων τους, πέστε μου είναι η τρελή ροδιά
που βάζει ανύποπτη μες τα χλωρά πανέρια τους τα φώτα
που ξεχειλίζει από κελαηδισμούς τα ονοματά τους - πέστε μου
είναι η τρελή ροδιά που μάχεται τη συνεφιά του κόσμου;

Στη μέρα που απ' τη ζήλεια της στολίζεται μ' εφτά λογιώ φτερά
ζώνοντας τον αιώνιο ήλιο με χιλιάδες πρίσματα
εκτυφλωτικά, πέστε μου, είναι η τρελή ροδιά
που αρπάει μια χαίτη μ' εκατό βιτσιές στο τρέξιμο της
ποτέ θλιμένη και ποτέ γκρινιάρα - πέστε μου, είναι η τρελή ροδιά
που ξεφωνίζει την καινούργια ελπίδα που ανατέλλει;

Πέστε μου είναι η τρελή ροδιά που χαιρετάει τα μάκρη
τινάζοντας ένα μαντήλι φύλλα από δροσερή φωτιά,
μια θάλασσα ετοιμόγεννη με χίλια δυο καράβια,
με κύματα που χίλιες δυο φορές κινάν και πάνε
σ' αμύριστες ακρογιαλιές - πέστε μου, είναι η τρελή ροδιά
που τρίζει τάρμενα ψηλά στο διάφανο αιθέρα;

Πανύψηλα με το γλαυκό τσαμπί που ανάβει κι' εορτάζει
αγέρωχο, γεμάτο κίνδυνο, πέστε μου είναι η τρελή ροδιά
που σπάει με φως καταμεσίς του κόσμου τις κακοκαιριές του δαίμονα
που πέρα ως πέρα την κροκάτη απλώνει τραχηλιά της μέρας
την πολυκεντημένη από σπαρτά τραγούδια - πέστε μου είναι η τρελή ροδιά
που βιαστικά ξεθηλυκώνει τα μεταξωτά της μέρας;

Σε μεσοφούστανα πρωταπριλιάς και σε τζιτζίκια δεκαπενταυγούστου,
πέστε μου, αυτή που παίζει, αυτή που οργίζεται, αυτή που ξελογιάζει,
τινάζοντας απ' τη φοβέρα τα κακά μαύρα σκοτάδια της,
ξεχύνοντας στους κόρφους του ήλιου τα μεθυστικά πουλιά,
πέστε μου, αυτή που ανοίγει τα φτερά στο στήθος των πραγμάτων,
στο στήθος των βαθιών ονείρων μας, είναι η τρελή ροδιά;

"KΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ': ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε 298 σελίδες (που μαζί με το χωροταξικό αναμένεται να φτάσουν τις 400) χωρισμένες σε 12 μέρη και 16 επιμέρους κεφάλαια αποτυπώνεται το σχέδιο «Καλλικράτης» , που στάλθηκε το Σάββατο από το ΥΠΕΣ σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ, προκειμένου να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις και το οριστικό κείμενο να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη 20 Απριλίου και να τεθεί σε διαβούλευση, ώστε αρχές Μαίου να κατατεθεί στη Βουλή.(για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτά http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6286)

Τα βασικά σημεία του προσχεδίου είναι τα εξής:

- Τα τοπικά διαμερίσματα μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό έως και 2000 κατοίκους, και σε δημοτικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους. Δημοτική κοινότητα συγκροτούν τα τοπικά νησιωτικά διαμερίσματα που έχουν πληθυσμό άνω των χιλίων (1.000) κατοίκων, αλλά και ανεξαρτήτως πληθυσμού πρώην κοινότητες που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του νησιού και δεν αποτελούν δήμο. Αυτό σημαίνει ότι μικρά νησιά όπως για παράδειγμα τα Αντικύθηρα στη νομαρχία Πειραιά θα αποτελέσουν ένα δήμο με γειτονικά (στην συγκεκριμένη περίπτωση τα Κύθηρα). (άρθρο 2)

- Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο. Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από δέκα επτά (17) μέλη σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε (5.000) κατοίκους, είκοσι ένα (21) σε δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν έως δέκα χιλιάδες (5.001-10.000) κατοίκους, είκοσι πέντε (25) σε δήμους με πληθυσμό από δέκα χιλιάδες έναν έως τριάντα χιλιάδες (10.001-30.000) κατοίκους, τριάντα τρία (33) σε δήμους με πληθυσμό από τριάντα χιλιάδες έναν έως εξήντα χιλιάδες (30.001-60.000) κατοίκους, σαράντα ένα (41) σε δήμους με πληθυσμό από εξήντα χιλιάδες έναν έως εκατό χιλιάδες (60.001-100.000) κατοίκους, σαράντα πέντε (45) σε δήμους με πληθυσμό από εκατό χιλιάδες έναν έως εκατόν πενήντα (100.001-150.000) κατοίκους, σαράντα εννέα (49) σε δήμους με πληθυσμό από εκατόν πενήντα χιλιάδες και άνω (άρθρο 7).

- Το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Το περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη. Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από πενήντα ένα (51) μέλη (άρθρο 113)

- Στον τρόπο εκλογής δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων ακολουθείται μικτό εκλογικό σύστημα (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6306) (άρθρα 27 και 129)

- Δίνεται το δικαίωμα για εκλογή στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ή του συμβούλου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπου τοπικής κοινότητας, αλλά και του περιφερειακού συμβούλου νέων από 18 ετών και 21 που ίσχυε μέχρι σήμερα

- Εκατοντάδες αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε δήμους (κυρίως αυτές που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη) και περιφέρειες (τον αναπτυξιακό σχεδιασμό) Ωστόσο στις περιφέρειες μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων και οι αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός το οποίο τις εντάσσει και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. (άρθρα 94,95 και 186,187)

- Ο Συνήγορος του Δημότη, όπως είχε ονομαστεί στο αρχικό σχέδιο, μετονομάζεται σε Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77)

- Δημιουργείται σε κάθε δήμο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών με στόχο την καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια (άρθρο 78)

- Οι μισθοί των αιρετών συνδέονται με αυτούς του γενικού γραμματέα υπουργείου (περίπου 6000 ευρώ μικτά το μήνα). Συγκεκριμένα η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών. Παράλληλα οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής. Επιπλέον, οι μισθοί των περιφερειαρχών είναι ίση με αυτή του γ.γ. υπουργείου, στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη. (άρθρα 92, 181)

- Ορίζονται πρόσθετες αρμοδιότητες για τους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους και για τις νησιωτικές περιφέρειες (άρθρο 204 - 210)

- Ορίζονται μητροπολιτικές αρμοδιότητες (στους τομείς περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, χωρικού σχεδιασμού και αστικών αναπλάσεων, μεταφορών και συγκοινωνιών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων κπλ) για την περιφέρεια Αττικής και για την μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (άρθρα 210 - 213)

- Δημιουργείται τριπλό σύστημα διασφάλισης νομιμότητας και εγγύησης του δημοσίου συμφέροντος με πλήρη έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, νέο σύστημα εποπτείας και ανάρτηση κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο (άρθρα 214 - 238)

- Οι μετατάξεις προσωπικού αφορούν κυρίως τους υπαλλήλους των νομαρχιών που οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στους δήμους αλλά και των σημερινών κρατικών περιφερειών που οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στις αιρετές περιφέρειες. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το προσχέδιο προβλέπει ότι μπορεί να γίνει η μετάταξη με αίτηση του ίδιου του ενδιαφερόμενου εντός ενός μηνός και η μετάταξη πραγματοποιείται εντός δύο. Ωστόσο, αν δε καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων αρμοδιοτήτων και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι το αντικείμενο των οποίων έχει μεταφερθεί στο δήμο ή στην αιρετή περιφέρεια μετατάσσονται αυτοδικαίως (άρθρα 255 – 258) είτε στην έδρα της περιφέρειας είτε στον αντίστοιχο δήμο της έδρας του νομού. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει προσπάθεια οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν να παραμείνουν στην ίδια περιοχή.

- Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για τους δήμους αποτελούνται από ποσοστά (δεν προσδιορίζονται) από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) ΦΠΑ και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου Παράλληλα το κόστος των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων στους δήμους που δεν καλύπτεται από τα παραπάνω καλύπτεται με αύξηση των ποσοστών των δύο πρώτων. Όσο για τις περιφέρειες οι πόροι τους προέρχονται από τους δύο πρώτους φόρους (ΦΕΦΝΠ και ΦΠΑ). (άρθρα 259, 260). Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να λαμβάνουν ποσοστό επί της ετήσιας αύξησης του ΦΠΑ στην περιοχή τους που θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ποσοστό 20% επί του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ανάλογα με τα έσοδα του φόρου στην περιοχή του, προκειμένου να χρηματοδοτούνται ιδίως δράσεις που αφορούν σε παρεμβάσεις στον πολεοδομικό ιστό και στο δομημένο περιβάλλον του δήμου. (άρθρα 259, 260, 261)

- Δημιουργείται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης για υπερχρεωμένους ΟΤΑ (άρθρα 262, 263)

- Η κατάρτιση του προγράμματος Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» για την υποστήριξη των νέων δήμων και των περιφερειών. Διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:
(α) ο άξονας με κορμό τα επιχειρησιακά προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013, στο μέρος που αφορούν στους δήμους και τις περιφέρειες.
(β) ο άξονας του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί
συμπληρωματικά με το Ε.Σ.Π.Α. και χρηματοδοτεί ιδίως μη επιλέξιμα από το Ε.Σ.Π.Α. έργα
και δράσεις.
(γ) ο άξονας για την αξιοποίηση και αναδιάταξη των ανθρωπίνων πόρων, με αντικείμενο την
ανάδειξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του υπηρετούντος προσωπικού, το σχεδιασμό της
στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό με βάση την αποτύπωση των αναγκών των νέων
δήμων και περιφερειών (άρθρο 281).

http://www.aftodioikisi.gr

Πρωταθλητές Ελλάδας η μικτή ομάδα νέων της ΕΠΟ Φθιώτιδας!!!!



Περισσότερα και Φωτο από www.fthiotidasport.com

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών ομάδων νέων της ΕΠΟ κατέκτησε χτες η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο νίκησε με γκολ του Σκεμπέ μια μεγαλύτερη ομάδα όπως της Αθήνας εκτός έδρας αλλά πήγε στον τελικό αήττητη.
Μπράβο στα παιδιά και σε όσους τους στήριξαν! Ευχόμαστε να προχωρήσουν.

Το χαρήκαμε όλοι ακόμα κι εμείς που δεν ασχολούμαστε πολύ με το ποδόσφαιρο. Αυτά ας τα βλέπουν τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία όπως αυτό της Λαμίας που πάει από τομ κακό στο χειρότερο. Τα παιδιά μας έδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει προσπάθεια, σεμνότητα, ψυχή και έλλειψη παραγοντισμού και κυκλωμάτων.

Η μικτή ομάδα νέων της ΕΠΟ Φθιώτιδας η οποία μας έφερε το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας στη Φθιώτιδα
( Προπονητές:Π. Καραΐσκος, Ά. Κυριάκος): Τικταπανίδης, Ζαροδήμος, Κουτσούμπας, Τσιλίκας, Κουφιώτης, Αντωνόπουλος, Καραματσούκης, Σκεμπές, Δέδες, Κυριλής, Αλεξίου, Τσούκαλος, Κουτσοβέλης ( Μαλισσόβας).

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Τα "κλειδιά" στο ΔΝΤ


www.avgi.gr: 10/04/2010
* Με όρους ΔΝΤ το δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης

* Διπλή υποβάθμιση από τη Fitch σπρώχνει την Ελλάδα στη χρήση του "μηχανισμού στήριξης"

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο, μετά τη συμφωνία που κλείστηκε χθες στις Βρυξέλλες γύρω από τους όρους του "μηχανισμού στήριξης". Επισήμως η Ελλάδα επιμένει ότι επί του παρόντος δεν θα κάνει χρήση του μηχανισμού και ελπίζει ότι η ανακοίνωση των όρων θα φρενάρει την άνοδο των επιτοκίων στις αγορές. Την ίδια ώρα, όμως, διεθνείς οίκοι προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα υποβάλει αίτηση για υπαγωγή της στον μηχανισμό, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή πριν ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα και δημιουργηθεί κλίμα πανικού. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, μάλιστα, υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την ελληνική οικονομία, από BBB+ σε ΒΒΒ-.

Σύμφωνα με τις πληροφίες, το δάνειο θα δοθεί με όρους ΔΝΤ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το επιτόκιο προσδιορίζεται σε μονάδες ΔΝΤ και υπολογίζεται από 3,75% έως 5,01%.
Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συζητήσει πρόγραμμα εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων, αλλά και εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Πρόκειται για έναν από τους όρους που θέτει το ΔΝΤ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Περί...spread s



Πόσο εκνευριστικό είναι που όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα(σαν και... εμάς). Κανένας δεν ήξερε τι σημαίνει spread εκτός από διάφορους οικονομικούς αναλυτές. Ξαφνικά οι παραθυράτοι μιλάνε λες και τα είχαν στα χωριά τους! Τι είναι λοιπόν αυτά τα περίεργα spread που τρομοκρατούν όλη την Ελλάδα;
spread είναι η διαφορά στην απόδοση 2 πραγμάτων.

Παράδειγμα 1: Η Γερμανία που έχει σχετικά σταθερή οικονομία, μπορεί να δανείζεται με πιo ευνοϊκούς όρους από την Ελλάδα, που θεωρείται εξαιρετικά επισφαλής οικονομία. Η διαφορά των επιτοκίων που δανείζονται οι 2 χώρες είναι το spread. Δηλαδή αν δανειστεί η Γερμανία με 3,50% επιτόκιο κι εμείς με 7,50% τότε το spread είναι 7,50-3,50=4,00 ή 400 μονάδες βάσης.

Παράδειγμα 2: Η Γαλλία εκδίδει ένα δεκαετές ομόλογο και το προσφέρει στην αγορά..το ίδιο κάνει και η Ελλάδα. Ο πιθανός επενδυτής διερευνά την αγορά και αναλόγως το ρίσκο που θεωρεί ότι αναλαμβάνει επενδύοντας στα 2 ομόλογα, προσφέρει και αντίστοιχη τιμή. Η διαφορά μεταξύ των 2 τιμών, είναι το spread. Δηλαδή αν το Γαλλικό ομόλογο πουληθεί με επιτόκιο 3,4 % και το ελληνικό με 8,0% (πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα στον επενδυτή με 8% προσαύξηση) , τότε το spread είναι 8,00-3,40=4.60 ή 460 μονάδες βάσης.
http://nakedshadows.blogspot.com


Χάνονται στα spreads οι θυσίες των Ελλήνων
AYGI.GR

Μαύρη Πέμπτη για την ελληνική οικονομία η χθεσινή ημέρα. Τα spreads εκτινάχθηκαν στις 450 μονάδες, συμπαρασύροντας τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου στο 7,5%..............Και στο βάθος, ΔΝΤ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “KABULI KID” ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ για οικον. ενίσχυση της οικογένειας του νεαρου Αφγανού Χαμί Νατζαφί


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “KABULI KID” ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΩΡΕΣ: 18:30, 20:30, 22:30, (οδός Θάσου 11 , τηλ: 210-8612476 περιοχή Πλατεία Αμερικής)
Σκοπός της προβολής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του νεαρού Αφγανού, Χαμί Νατζαφί, που σκοτώθηκε απο την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια την 28 Μαρτίου 2010 Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ωστόσο θα υπάρχει ένα κουτί που ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ό,τι μπορεί. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην μητέρα του θύματος, κυρία Ζάχρα Νατζαφί.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παρέμβαση του Νίκου Χουντή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- • «Το ευρώ και η ΟΝΕ υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ



«Το ευρώ και η ΟΝΕ υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ
• Παραβιάζει τις Συνθήκες της ΕΕ η εμπλοκή του ΔΝΤ


Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την εξής τοποθέτηση:

"Η αξία της απόφασης που έλαβε το eurogroup για την Ελλάδα φάνηκε μόλις χτες, όταν ξέσπασε ένα όργιο κερδοσκοπίας που τίναξε σε πρωτοφανή μεγέθη τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, επειδή ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμο έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ. Αυτό ήταν αρκετό τα spreads να εκτιναχτούν σε ιστορικά υψηλά μεγέθη, υπερβαίνοντας τις 400 μονάδες βάσης. Αυτό που συνέβη χτες, είναι και το μέτρο αξιολόγησης της απόφασης του Συμβουλίου που συζητάμε σήμερα. Το σχέδιο απέτυχε! Διότι φαίνεται ότι οι αγορές που συνεχώς επικαλείστε προτιμούν το ΔΝΤ να είναι ο αξιολογητής των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας και όχι τα όργανα και οι θεσμοί της ΕΕ. Αυτό πετύχατε. Το ευρώ και η Νομισματική Ένωση να τεθούν υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η αξιοπιστία του eurogroup να κρίνεται από κάθε απόφαση του ΔΝΤ.

Με την απόφαση της 25ης Μάρτιου, το Συμβούλιο παραβίασε τη Συνθήκη της ΕΕ, αφού παράνομα ενέπλεξε το ΔΝΤ, προκειμένου να αυστηροποιήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας εις βάρος των μικρών κρατών μελών και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Σας καλώ να απαντήσετε σε ποιο συγκεκριμένο άρθρο της Συνθήκης αναφέρεται η εμπλοκή του ΔΝΤ ή άλλου Διεθνούς Οργανισμού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Νομισματικής Ένωσης;

Με την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο είναι σαφές ότι, όχι μόνο δεν εκφράζεται κανενός είδους αλληλεγγύη, αλλά αντίθετα δημιουργείται μηχανισμός συνεχών πιέσεων και εκβιασμών σε βάρος της χώρας μας κι όποιας άλλης βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Ήδη η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, με επιχείρημα να μη βρεθούν στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, έχουν πάρει αντιλαϊκά μέτρα που αυξάνουν δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, δυσκολεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και την έξοδο από την ύφεση.

Τελικά αυτό που επεδίωκε η Γερμανία, και κατάφερε να αποσπάσει με αφορμή την κατάσταση της Ελλάδας, είναι ο ανταγωνισμός στην ΕΕ να εκφράζεται με τη συνεχή υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων ως η μοναδική παραδεκτή πολιτική ανταγωνισμού. Ένα τεράστιο κοινωνικό ντάμπινγκ.

Για άλλη μια φορά σας καλώ να μου απαντήσετε, σε ποιο άρθρο της Συνθήκης βασίζετε την απόφασή σας να εμπλέξετε το ΔΝΤ".
07/04/2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



Σάββατο 10/3/10 ώρα 9.30 το πρωί στο συνεδρακό κέντρο Κρύα Λειβαδιας

Μια εκδήλωση τιμής στον Χρήστο Παλαιολόγο


ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ( ώρα 11.30πμ)

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.ΤΕ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. καταδικάζει την πρακτική της μη καταβολή δεδουλευμένων και των απολύσεων απέναντι στους εργαζόμενους των τεχνικών εταιρειών που έχουν αναλάβει την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στο Νομό Φθιώτιδας( ΠΑΘΕ, Ε65,Σιδηρόδρομος.
Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και ζητά:
την ΑΜΕΣΗ καταβολη των δεδουλευμενων
την ΕΠΕΝΕΝΑΡΞΗ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ σε ολα τα εργοτάξια και
την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Παλαιστίνη..,περιμένοντας την ΑΝΑΣΤΑΣΗ.... δεν έχει τέλος ο Γολγοθας,...



Ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής και οι σιωνιστές του Ισραήλ δεν δίστασαν να εξαπολύσουν τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας μετά την περσινή εισβολή στη Γάζα.

Τρία παιδάκια ηλικίας δύο, τεσσάρων και 11 ετών τραυματίζονται σοβαρά ενώ ισοπεδώνεται ένα εργοστάσιο κατασκευής γάλακτος και καταστρέφονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Μια γυναίκα νεκρή από έκρηξη παγιδευμενου αυτοκινητου κοντα στο τείχος.

Η πολιτισμένη Δύση παρακολουθεί ασυγκίνητη τον Γολγοθά του παλαιστινιακού λαού καλώντας υποκριτικά σε «αυτοσυγκράτηση» τους Ισραηλινούς.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα Λοκρίδας ενάντια στα διόδια


Mε μεγάλη επιτυχία έγινε η κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα Λοκρίδας ενάντια στα διόδια χθές 1/4/ στα διόδια Τραγάνας. Οι διερχ'ομενοι οδηγοί χειροκροτούσαν και κόρναραν δηλώνοντας στην πλειοψηφία τους τη συμπαραστασή τους, αγανακτησμένοι για το κόστος των διοδίων. Μάλιστα πάρα πολλοί ήταν αυτί που δήλωναν ότι θα κάνουν πράξη και οι ίδιοι το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής Λοκρίδας καθώς και απο τον Μώλο και την Λαμία.Επίσης συμμετείχε η επιτροπή ΜέτραSTOP Λαμίας καθώς και μέλη του Κ.Κ.Ε. που σεβάστηκαν την ανακοίνωση κινητοποίησης απο την επιτροπή Λοκρίδας και δεν χρωμάτισαν κομματικά την κινητοποίηση.
Συντονιστικη Επιτροπη Αγωνα Τραγανας

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση !!!!



Καθαρώτατον ήλιο επρομηνούσε

της αυγής το δροσάτο ύστερο αστέρι,

σύγνεφο, καταχνιά δεν απερνούσε

τ' ουρανού σε κανένα από τα μέρη.

Και από κει κινημένο αργοφυσούσε

τόσο γλυκό στο πρόσωπο τ' αγέρι,

που λες και λέει μες στης καρδιάς τα φύλλα:

Γλυκειά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα.

Δ. Σολωμός

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.....

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκρεμήλας,....

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 1 Απριλίου 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκρεμήλας, ένας ανιδιοτελής και αγαπητός από όλους αγωνιστής της Αριστεράς με σημαντική προσφορά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κινήματος στην περιοχή μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και υποσχόμαστε ότι θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό για τη στάση ζωής και τους αγώνες του.