Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κάλεσμα συμπαράστασης σε ειρηνική και σιωπηλή διαμαρτυρία για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Αφγανού πρόσφυγα


Ο mc yinka Συναυλία της Γάζας την ΠΕΜΠΤΗ 8/4, 21:00 στο Gagarin 205

Σήμερα Τέταρτη 31/03/10 στις 8:00μ.μ. οι Αφγανοί προσφυγές πραγματοποιούν σιωπηλή και ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων στη Πλατεία Συντάγματος. Ανάβοντας κεριά και κρατώντας ζωντανή τη τρίτη βραδιά (κατά παράδοση) από τον τραγικό θάνατο τον 15χρόνων Αφγανό πρόσφυγα από την έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας (Έλληνες και Μετανάστες) σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας μαζί μας.

Κάλεσμα συμπαράσταση σε ειρηνική και σιωπηλή διαμαρτυρία

Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας πονάει το άδικο και τραγικό χαμό τον αθώο συμπατριώτη μας με αυτόν τον τρόπο με τον όποιο ακριβός θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο Αφγανιστάν εάν δεν είχε φύγει μαζί με την οικογένεια του. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας εξοργίζει η κατάσταση της προσφυγιάς μας γενικά στη Ευρώπη και ειδικά στη Ελλάδα. Από τα πολλά μεσαιωνικά στρατόπεδα της συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών που χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των παιδιών μας και των οικογενειών μας μέχρι την καθημερινή κατασταλτική αντιμετώπιση μας στους δρόμους, στις πλατειές, στα σπίτια μας, στο αλλοδαπών και στις κρατικές υπηρεσίας για το μόνο «έγκλημα» μας που είναι η προσφυγιά. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία ακριβός επειδή σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας που έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος από την κατάσταση που ζώσε μαζί με την οικογένεια του ως πρόσφυγες. Σεβόμαστε την οικογένεια του, ιδικά τη μητέρα του, μια γυναίκα που βιώνει το σοκ της τραγωδίας του γιου της και τη«πιθανή» τύφλωση της κορούλας της. Και τέλος σεβόμαστε τη μεγάλη εβδομάδα και το πασχαλινό γιορτινό περίοδο των συνάνθρωπων και των συμπολιτών μας στη χώρα που μας «φιλοξένει». Αυτά που αντίστοιχα δεν σεβάσθηκαν από τα εμπορικά ΜΜΕ εξευτελίζοντας κάθε ανθρωπινά αξιοπρέπεια και από τα κυβερνητικά όργανα καταπατώντας και παραβιάζοντας τα θεμελιωτή ανθρωπινά και προσφυγικά δικαιώματα.

Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό τον 15χρόνο γιο της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονής κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια, προσθέτεται στη μάκρη λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολίτικης εναντίων των οικονομικών και πολιτικών προσφυγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να της αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων. Αναρωτιόμαστελοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις(?) Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.π.(?) Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα προσφυγές (?).

Είμαστε προσφυγές του ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως προσφυγές, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους προσφυγές. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους προσφυγές, προστασία τις ζωές μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.π.

Και ζητάμε επίσης
·Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίξει τη φιλανθρωπία αλλά να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προσφυγές και μετανάστες.

·Να σταματήσει τα ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλήσει την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της.
31/03/10 Αθήνα http://athens.indymedia.org/

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ


Προς ΕΡΓΟΣΕ
Καρόλου 27 Αθήνα

Όπως γνωρίζετε η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή τμήματος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Λαμίας (από Σ.Σ. Λιανοκλαδίου έως Στύρφακα), καθυστερεί από τετραμήνου και πλέον την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο έργο αυτό, μεταξύ των οποίων και διπλωματούχοι μηχανικοί.
Ως φορέας του έργου με βάση το νόμο (ΠΔ609/1985, άρθρο 34 παραγρ.7) είστε υποχρεωμένοι αφού πλέον το θέμα είναι γνωστό σε σας, να συντάξετε τις καταστάσεις πληρωμής των οφειλόμενων και να πληρώσετε απευθείας στους δικαιούχους.
Σας καλούμε να εφαρμόσετε το νόμο και να εξοφλήσετε το σύνολο των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μηχανικών με κάθε νόμιμο μέσο.
Λαμία 30.03.10
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κοινοποίηση
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΡΓΟΣΕ
ΜΜΕ

και αυτη την Πέμπτη 1/4/10 ανοίγουμε και πάλι τα διόδια Τραγάνας


ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ και αυτή την Πέμπτη 1/4/10 και ανοίγουμε πάλι τα διόδια για τους ταξιδιώτες του Πάσχα. Κάνουμε γνωστή τη δράση μας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και καλούμε τους πολίτες της Φθιώτιδας να πράξουν το ίδιο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
www.fthiotidaoxidiodia.blogspot.com
traganaoxidiodia@yahoo.gr
fthiotidaoxidiodia@gmail.com

Καλό Πάσχα .....από τον Πάνο Σκουρολιάκο



Και καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ , φίλε Πάνο

Λαμιακή συμφωνία Νο. 5 (Και η κακόγουστη παραφωνία της εξουσίας)

Λαμία, Μάρτιος 2010

Πολύ πρόσφατα, ένα ηλιόλουστο πρωινό απ’ αυτά που σε κάνουν να χαίρεσαι που είσαι ζωντανός, ένας Περουβιανός πλανόδιος μουσικός δοκίμασε με μεγάλη γενναιότητα να αντιτάξει τη μουσική του στην κακοφωνία της πλατείας Πάρκου στο κέντρο της Λαμίας. Άρχισε να παίζει με τη φλογέρα του τις μελωδίες της πατρίδας του
και σύντομα μαζεύτηκε τριγύρω του αρκετός κόσμος που εκτίμησε την ευκαιρία να ακούσει κάτι γλυκύτερο από τον παραδοσιακό Λαμιακό ήχο της ελεύθερης εξάτμισης στις 7.000 στροφές.

Τα δέκα λεπτά που αυτός έπαιζε, η Λαμία συνέχισε να λειτουργεί στους κανονικούς της ρυθμούς με τα μηχανάκια να διασχίζουν παράνομα τον πεζόδρομο της Βύρωνος, τα αυτοκίνητα περιστασιακά, αλλά πάντα παράνομα, να ανεβαίνουν από την Κολοκοτρώνη στον πεζόδρομο της Ροζάκη Αγγελή, ο Άγιος Λουκάς προς το Ισαδάκι να είναι παράνομη πίστα του Παγκόσμιου Ράλλυ, όπου δυο επίδοξοι Sébastien Loeb της κακιάς ώρας να επιδίδονται σε εγκληματικά παράνομες αναβάσεις και τα μισά πεζοδρόμια της Λαμίας να είναι παράνομα κατειλημμένα από αυτοκίνητα. Ωστόσο, αντίθετα από την ευρέως διαδεδομένη τοπική άποψη, του ότι “όλα παίζουν στη Λαμία”, η ηρεμία της φλογέρας του Περουβιανού και το “ινδιάνικο” παρουσιαστικό του, ήταν προκλητικά αντίθετα με το lmage της πόλης και απόλυτα ικανά να αφυπνίσουν την τοπική Αστυνομία.

Επιτέλους, είδαμε το χρώμα της εξουσίας! Είδαμε και αυτό το μοναδικό και περιβόητο περιπολικό, το οποίο, κατά τα λεγόμενα της ίδιας της Αστυνομίας, δε φτάνει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης. Κατέφθασε σαν πραγματική Άμεση Δράση, δέκα λεπτά μετά από τότε που βγήκε η πρώτη νότα από τη φλογέρα του μουσικού. Του πήραν το διαβατήριο, το έλεγξαν, το βρήκαν κανονικό, τον πρόσταξαν να φύγει, και παρέμειναν “στον τόπο του εγκλήματος” μέχρι αυτός να φύγει, όπως και έγινε. Ο Περουβιανός εμφανώς αδικήθηκε, το ίδιο και οι Έλληνες ακροατές που διαμαρτυρήθηκαν γιατί τους κατέστρεψαν ένα ανέλπιστα ωραίο και σπάνιο για την πόλη άκουσμα και οι εξατμίσεις πήραν πάλι την “κεντρική σκηνή” στην πλατεία.

Κανείς δεν πρέπει να βιαστεί να σκεφτεί ότι η αντιμετώπιση του Περουβιανού είχε ρατσιστικές και άνανδρες αποχρώσεις. Πόσες φορές η ίδια αρχή δεν έχει ελέγξει τα χαρτιά και δεν έχει επαναφέρει στην τάξη τους εκπροσώπους διαφόρων πολιτικών οργανώσεων, όταν αυτοί μας βομβαρδίζουν επί μέρες με συνονθυλεύματα συνθημάτων και μουσικής από τα μεγάφωνα που στήνουν σε τραπεζάκια στην ίδια πλατεία όποτε θεωρούν ότι πρέπει να μοιραστούν κάτι μαζί μας;
Ούτε πάλι κανείς δεν πρέπει να βιαστεί να καταλήξει στο λογικοφανές συμπέρασμα ότι η Αστυνομία δεν είναι φιλόμουση. Όλοι μας έχουμε εμπειρία από αμέτρητα καλοκαιρινά βράδια, που πολλοί άμουσοι δημότες, λόγω εργασίας την επόμενη μέρα, προσπαθούν να κοιμηθούν, ενώ όλων των ειδών τα κέντρα διασκέδασης μέσα στην πόλη παίζουν μέχρι τα βαθιά ξημερώματα τη μουσική τους σε έντονα παράνομη ένταση. Όταν αυτοί που αναζητούσαν τον ύπνο κάλεσαν την Αστυνομία, αυτή τις περισσότερες φορές δεν ήρθε, και όταν ήρθε χαιρέτησε θερμά τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης και έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε ώστε να επανέλθει η ένταση της μουσικής εκεί που ήταν πριν από την άφιξή της, και να μην εμποδίζει τη λειτουργία του κέντρου διασκέδασης. Η Αστυνομία σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνεπέστατα αγνόησε και δεν εφάρμοσε το νόμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την φιλόμουσή της φύση.

Κατά την έμπρακτη άποψη του αστυνομικού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση “υπηρέτησε” τους νόμους της πόλης και τα συμφέροντα των παρευρισκομένων δημοτών, ο Περουβιανός άξιζε να χάσει τον επιούσιο γιατί είχε μόνο δυο φλογέρες, και γιατί έπαιζε στις δώδεκα η ώρα το πρωί, που δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, και γιατί ευχαριστούσε δωρεάν ένα σωρό κόσμο που τον άκουγε, και γιατί “φίλτραρε” κάπως τον ήχο των παράνομα ελεύθερων εξατμίσεων, τις οποίες κάποιοι δεκαπεντάχρονοι συμπολίτες μας τις έχουν αγοράσει τόσο ακριβά, που δεν τους έχουν φτάσει τα χρήματα να βάλουν πινακίδες κυκλοφορίας στα παράνομα μηχανάκια τους. Και ίσως ο Περουβιανός άξιζε να χάσει τον επιούσιο γιατί ήταν απροστάτευτος.

Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει τάξη στη Λαμία;
Όχι μόνο υπάρχει αλλά και η Αστυνομία την προασπίζεται με όλες τις δυνάμεις του, ενός διαθέσιμου, περιπολικού. Η παρεξήγηση είναι στον ορισμό της τάξης. Στη Λαμία, αυτό που η Αστυνομία ερμηνεύει σαν τάξη και ως εκ τούτου επιβάλει με τη σπάνια εμφάνιση της και με την διαρκή απουσία της, σε άλλους μακρινούς πλανήτες θεωρείται απίστευτα κακόγουστη παρανομία.
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

58 χρόνια μετά. Ο Μπελογιάννης ζει κι είναι κοντά μας....


Aφιέρωμα σε έναν λαϊκό αγωνιστή, που εκτελέστηκε από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς, στις 30 Μάρτη του 1952, ημέρα Κυριακή, τη μέρα που ούτε οι Γερμανοί κατακτητές έκαναν εκτελέσεις...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ανοιγμα των διοδίων στη Τραγάνα τη Μ. Πέμπτη 1/4/2010


Απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Τραγάνας για ανοιγμα των διοδίων την Πέμπτη 1/4/2010 και ώρα 5 με 8 το απογευμα.
Να είμαστε εκεί!!!!

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ


Ανακοίνωση – έκκληση συμπαράστασης στον
συμπολίτη μας Μάριο Ζέρβα


Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, συνελήφθη απρόκλητα κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, ο Μάριος Ζέρβας, ετών 27. Δυστυχώς παρά τις δεκάδες φωτογραφίες κατά τη στιγμή της σύλληψης και τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που μαρτυρούσαν την αθωότητα του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κουκούλα, κατοχή και ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό.
Ο Μάριος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και εργάζεται ως προπονητής κολύμβησης παιδιών και νηπίων στο ΟΑΚΑ. Είναι ένας νέος που μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσους τον γνωρίζουν. Την ημέρα της σύλληψης του αμέσως μετά την πορεία σκόπευε να πάει στο ΟΑΚΑ που είχε μάθημα. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο, ενώ στον σάκο που κρατούσε δεν βρέθηκαν παρά τα πράγματα της δουλειάς του.
Είναι φανερό ότι ο Μάριος είχε την ατυχία να αποτελέσει παράδειγμα προς συμμόρφωση. Στη θέση του Μάριου θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος που διαδηλώνει, για να προστατέψει κοινωνικά δικαιώματα και να εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα κατά των εργαζομένων. Είναι λοιπόν εγκληματικό να ταλαιπωρείται, να στιγματίζεται και να αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης στην αρχή της ζωής του, επειδή άσκησε ειρηνικά το δικαίωμά του στη διαμαρτυρία. Και είναι επικίνδυνο το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία πρακτικές όπως η βία, η κατάχρηση εξουσίας και η αδικία απέναντι σε ενεργούς πολίτες όπως ο Μάριος.
Για τους λόγους αυτούς η άδικη σύλληψη του Μάριου Ζέρβα έχει ξεσηκώσει ένα πρωτοφανές πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η συμπαράσταση που θα εκδηλωθεί από τους συντοπίτες και την πόλη που μεγάλωσε. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να σταθούν στο πλάι του και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καλούμε το δημοτικό και το νομαρχιακό συμβούλιο, κάθε σύλλογο και σωματείο, κάθε συνδικαλιστικό, πολιτικό, επιστημονικό, αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό φορέα της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στο Μάριο Ζέρβα.
Η επιτροπή συμπαράστασης στον Μάριο Ζέρβα

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών: http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης

καλούμε σε ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
για τον ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ την ΠΕΜΠΤΗ, 15/04/2010, στις 19:00


ΑΘΗΝΑ: προσυγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: προσυγκέντρωση στη ΚΑΜΑΡΑ


ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚH

www.freemariosz.wordpress.com

Καμιά ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια!


Ο τραγικός θάνατος του 15/χρονου Αφγανού πρόσφυγα από αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια για τα προς το ζην μαζί με την οικογένειά του, ξεσήκωσε την οργή του πολιτικού κόσμου για τους –άγνωστους μέχρι στιγμής - βομ...βιστές. Όμως η περιθωριοποίηση των προσφύγων, η μετατροπή χιλιάδων μεταναστών και ντόπιων σε ρακοσυλλέκτες που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο στους δρόμους της πόλης είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Που τους αρνείται στοιχειώδη δικαιώματα και μετατρέπει την κρίση σε θηλιά στο λαιμό των πιο αδύναμων, των πιο δυστυχισμένων.

Οι βόμβες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, εκθέτουν σε κίνδυνο ζωές αθώων ανθρώπων και βοηθούν στην αιτιολόγηση της γενικευμένης καταστολής. Όμως οι πρόσφυγες δεν κινδυνεύουν κυρίως από αυτές. Αλλά από την FRONTEX που δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα σε συνεργασία με Λιμενικούς που θέλουν να χύσουν το αίμα μεταναστών και φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στις παρελάσεις.
Από τις πολιτικές μηδενικής ανοχής στη «λαθρομετανάστευση» που τους φυλακίζει σε
στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους κυνηγά στο κέντρο της πόλης, τους εξαθλιώνει με
την άρνηση χορήγησης ασύλου και στέγης, τους μετατρέπει σε «αποδιοπομπαίους
τράγους» της κρίσης.

Η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» καλεί μαζί με άλλους φορείς της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30 στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15/χρονος.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της οικογένειας του αδικοχαμένου πρόσφυγα

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες – όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για «λαθρομετανάστες»

Μέτρα κατά της φτώχειας και της ανεργίας όχι κατά των φτωχών και των ανέργων

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία


Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn
ΣΗΜΕΙΩΣΗ;
Είναι τραγικό, ο πατέρας σκοτώθηκε από βόμβα στην Καμπουλ η μάνα έφυγε με τα παιδιά της για να σωθούν... αλλά δυστυχώς ο θάνατος παραμόνευε τον δεκαπεντάχρονο στο κάδο των σκουπιδιών. ΟΜΩΣ Η ΒΌΜΒΑ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΔΈΣΠΟΤΗ, ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΤΕΤΗΣΗ ΤΗΣ. ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ .
Ναι είναι ντροπή για την 'πολιτισμένη' Δύση και τη χώρα μας η μεταχείρηση που επιφυλάσουμε στους πολιτικούς πρόσφυγες... Είναι και δική μας ευθύνη οι εικόνες ντροπής ανθρώπων ντόπιων ή μεταναστών να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, που όλο και συχνότερα συναντάμε στο δρόμο μας και αδιάφορα προσπερνάμε....

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄ ΚΑΙ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αρκετά χρόνια έχουν περάσει από τότε που εφαρμόστηκε η τελευταία αυτό-διοικητική μεταρρύθμιση που μάλιστα πήρε το όνομα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας ¨ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ¨. Χωρίστηκε η χώρα σε περιφέρειες με τοποτηρητή της εκάστοτε κυβέρνησης το Γενικό Γραμματέα. Οι νομοί παρέμειναν ως είχαν με εκλεγμένο όμως νομάρχη και νομαρχιακό συμβούλιο. Βέβαια η μεγαλύτερη τομή που έγινε στον ¨Καποδίστρια¨ ήταν οι συνενώσεις των κοινοτήτων σε δήμους, οι δε υπάρχοντες Δήμοι επεκτάθηκαν ενσωματώνοντας κάποιες όμορες κοινότητες. Ολόκληρο τον ¨Καποδίστρια¨, αν τον δει κανείς με μια πρώτη ματιά, θα νομίσει ότι κάναμε μεγάλο επίτευγμα και μάλιστα έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και στο μεγαλύτερο μέρος τους με συναινέσεις των τοπικών κοινωνιών . Είναι όμως έτσι τα πράγματα? Γιατί μέσα σε λίγα χρόνια αντιληφτήκαμε ότι ο ¨Καποδίστριας¨, δεν ήταν αρκετός για να λύσει τα πολύπλοκα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να καθορίσει επαρκώς τις σχέσεις του με την κρατική εξουσία και μάλιστα σε μια περίοδο που θα εξελίσσονταν η μεγαλύτερη οικονομική επιχείρηση της χώρας μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα (Β’ και Γ’ κοινοτικά πλαίσια στήριξης -ΕΣΠΑ κλπ).
Τι έφταιξε όμως στο ¨Καποδίστρια¨ και σήμερα χρειάζεται κάτι άλλοορθολογικότερο και πιο βιώσιμο? Σίγουρα έφταιξε αυτό που μας κυνηγάει πάντα, η προχειρότητα και η βιασύνη, με κύρια αιτία τις πολιτικάντικες πρακτικές - λογικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αλλά η κυριότερη αιτία ότι ήταν, ότι στον ‘’Καποδίστρια’’ έλειπε το όραμα μιάς ουσιαστικά αποκεντρωμένης αυτό-διοίκησης που θα ενίσχυε τη λα’ι’κή συμμετοχή, και θα υπηρετούσε τις ανάγκες του πολίτη .Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την πολιτεία του εχθές και του σήμερα.
Όμως η επιχείρηση ¨Καποδίστριας¨ όπως έγινε, στοίχισε εκατομμύρια –εκατομμυρίων ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο για να εφαρμοστεί ,να στηθούν όλοι αυτοί οι δήμοι, οι πιο πολλοί εκ του μηδενός, και άλλα εκατομμύρια ευρώ στοιχίζουν σήμερα οι μελέτες υπό εξέλιξη (ΓΠΣ,ΣΧΟΑΑΠ κλπ) οι οποίες θα πάνε χαμένες αφού βέβαια όλες αυτές οι μελέτες θα πρέπει να αναθεωρηθούν.
Το πώς γίνεται η χωροταξία των δημοτικών διαμερισμάτων , δηλαδή ποιά θα είναι τα γεωγραφικά όρια και ποιοι δήμοι θα πρέπει να συνενωθούν, για να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο Δήμο, είναι σήμερα κλάδος της επιστήμης ,πέρα από αυτό όμως θα πρέπει να συναινέσουν και οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες θα πρέπει να πεισθούν .Για όλα αυτά χρειάζεται αρκετός χρόνος, μακροχρόνιος και ουσιαστικός διάλογος- εξαντλώντας όλα τα επιχειρήματα ,μακριά από τοπικιστικά μικροσυμφέροντα. Αυτό όμως θα έπρεπε να πάρει πολλούς μήνες ίσως και χρόνια για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα .Άρα λοιπόν δεν έπρεπε να γίνει τότε ο ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’ ’αλλά μετά από μελέτες και μακροχρόνια διαβούλευση με την κοινωνία ,να παρθούν οι σωστές αποφάσεις ώστε σήμερα να μην είναι αναγκαίος ο ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ ,εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήματα
Άρα λοιπόν όχι βιασύνες και προχειρότητες για τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας με το όνομα ¨Καλλικράτης¨ και το κυριότερο όχι προσχηματικός διάλογος για να μην οδηγηθούμε σε λίγα χρόνια σε καινούργιο ¨Καλλικράτη ,ταλαιπωρώντας πάλι το όνομα κάποιου επιφανούς Έλληνα. Οι φωστήρες του Υπουργείου Εσωτερικών πήραν για βάσει μια μελέτη του Ι.Τ.Α. και με κάποιες αλλαγές έδωσαν το κείμενο αυτό στους κοινωνικούς φορείς για διαβούλευση και διάλογο .Το Μάιο θα είναι νόμος του κράτους και με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες αυτό-διοικητικές εκλογές.
Η αυτό-διοικητική διαίρεση μιας χώρας είναι κορυφαία διαδικασία ενίσχυσης των δημοκρατικών –αντιπροσωπευτικών θεσμών, της διαφάνειας, της βιώσιμης ανάπτυξης, με κυρίαρχο αντίκτυπο στην οικονομική – πολιτική ζωή της χώρας με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία και τον πολιτισμό της. Άρα εδώ θα πρέπει να επιστρατεύουμε όλα τα σύγχρονα όπλα μας, δηλαδή την επιστήμη της χωροταξίας ,του δημιουργικού - ουσιαστικού και μακροχρόνιου διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας και των φορέων της. Όταν γίνουν τα παραπάνω θα επιτευχθούν σίγουρα οι βέλτιστες λύσεις και το κυριότερο η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, στοιχείο απαραίτητο για να περπατήσουν τέτοιες διαδικασίες .
Λέμε συχνά πολλά για τους Ευρωπαίους ότι για χρόνια μελετούν και συζητούν ένα πρόβλημα τους και μετά ενεργούν γρήγορα για την εκτέλεση του ,εμείς εδώ κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, να δούμε όμως μέχρι πότε.
Η περιφέρεια της Στερεάς θα πρέπει να έχει κάθε λόγο να μην γίνουν άλλα λάθη .Μέσα από βιασύνες και προχειρότητες, έχασε πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ Γνωστού όντως ότι στο τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης(ΕΣΠΑ) δεν συμμετέχει στο στόχο 1(υποδομές )αφού όταν έγινε η χωροταξία των περιφερειών τοποθέτησαν τη νότιο Βοιωτία(1500 βιομηχανίες και βιοτεχνίες) στην περιφέρεια μας, με αποτέλεσμα το συνολικό ΑΕΠ της περιφέρειας να είναι μεγαλύτερο από το 75% του μέσου όρου του ΑΕΠ των περιφερειών της ΕΕ. Επομένως ,τότε η νότιος Βοιωτία, έπρεπε να ενταχθεί στην Αττική, διότι η περιοχή αυτή δεν είχε ουδεμία οικονομική ομοιογένεια με την υπόλοιπη περιφέρεια.
Θα πρότεινα για τη Φθιώτιδα να ανατεθεί μελέτη με ζητούμενο την Αυτό-διοικητική χωροταξία, τονίζοντας βέβαια τα παρακάτω κριτήρια α) Δημιουργία βιώσιμων Δήμων, (εύρεση της κρίσιμης μάζας βιωσιμότητας, ποσοτικής και ποιοτικής) βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη των περιοχών β) Να ληφθούν υπόψη τα γεωγραφικά και ιστορικά –πολιτιστικά στοιχεία των περιοχών, γ)το ενιαίο εδαφικό ανάγλυφο για εύκολη ενδο-επικοινωνία, και ας βρίσκονται κάποιες περιοχές σε άλλους νομούς δ) κοινές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να υπάρχει οικονομική και κοινωνική ομοιογένεια ε) το πλέγμα των κοινών υποδομών και η σύνδεση τους με το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ε) και η ανάγκη (ιδιαιτερότητα της περιοχής μας )να υπάρχει ένα ενιαίο αυτό-διοικητικό κέντρο(Δήμος) για τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος και τη συνολική διαχείριση της λεκάνης του Σπερχειού ,του Μαλιακού κόλπου και των πέριξ ορεινών όγκων.
Οι Δήμαρχοι στην ΤΕΔΚ Φθιώτιδας έχουν κριτικάρει από όλες τις πλευρές το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ και έχουν εκφράσει την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν οι ικανοί πόροι στην διάθεση τους για να προχωρήσουν σωστά οι διαδικασίες. Αλλά και ο φόβος ότι ούτε αρμοδιότητες θα έχουν, αφού πολλές από αυτές μεταφέρονται στις διοικήσεις των υπέρ-περιφερειών και άλλες στο κέντρο, αγνοώντας τις βασικές αρχές της αυτό-διοικητικής αποκέντρωσης.Οι Δήμαρχοι αυτά τα γνωρίζουν και τα βλέπουν καθημερινά στο πετσί τους, την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζει η πολιτεία σπουδαία και ζωτικής σημασίας θέματα.
Άρα λοιπόν το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’ πρέπει να αναβληθεί,να μην εφαρμοστεί στις επόμενες αυτό-διοικητικές εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη εκτός των άλλων και τηνΦσημερινή οικονομική κρίση. Αφού εκπονηθούν οι κατάλληλες μελέτες για την Φθ/δα (όσο μας αφορά τουλάχιστον) να δοθούν στην κοινωνία για ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο. Και πιστεύω ότι η κοινωνία θα βρεί το σωστό βηματισμό της μακριά από τοπικιστικές αγκυλώσεις και μικροσυμφέροντα και μέσα από συναινετικές διαδικασίες.
ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΠΕ του ΣΥΝ για το 6ο Συνέδριο


Στη συνεδρίασή της η ΚΠΕ του ΣΥΝ στις 27/03/2010 συζήτησε και αποφάσισε για τα κείμενα των Πολιτικών Θέσεων που θα συζητήσουν τα μέλη του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών.

Το κείμενο των Πολιτικών Θέσεων που είχε διαμορφωθεί αρχικά στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ μαζί με τις ενσωματωμένες τροποποιήσεις που έγιναν αποδεκτές πλειοψήφησε με 68 ψήφους υπέρ.

Το εναλλακτικό κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα πήρε 20 ψήφους ενώ 7 μέλη της ΚΠΕ ψήφισαν λευκό και 2 μέλη απείχαν.

Επίσης κατατέθηκαν μια σειρά εναλλακτικών εκδοχών στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δεν υπερψηφίστηκαν.
Το σύνολο των κατατεθειμένων τροπολογιών και εκδοχών θα συζητηθούν στις οργανώσεις του κόμματος.

Το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Ιουνίου.

Η ΚΠΕ δεν προτείνει να συζητηθούν καταστατικές αλλαγές στο Έκτακτο Συνέδριο ενώ στην αντίστοιχη ψηφοφορία που έγινε 39 μέλη ψήφισαν υπέρ της συζήτησης και 43 μέλη κατά.
Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Απριλίου ενώ το μέτρο για εκλογή αντιπροσώπων θα είναι 1 προς 12.

Επίσης η ΚΠΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του υπεύθυνου για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την τακτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την θέση του ΣΥΝ για την Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Δήλωση ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή για την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου




Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία μηχανισμού «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας με τη σύμπραξη κρατών μελών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα για πανηγυρισμούς. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία ενός «μηχανισμού χρηματοδοτικής υποστήριξης» με κύρια συμμετοχή του ΔΝΤ, και μόνο συμπληρωματική συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης, μόνο εθνική επιτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Πρώτον, ενώ υποτίθεται ότι δημιουργεί μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας για το ξεπέρασμα της κρίσης όχι μόνο δεν βοηθά την ελληνική οικονομία αντίθετα δημιουργεί μηχανισμούς συνεχών πιέσεων και εκβιασμών σε βάρος της χώρας μας κι όποιας άλλης θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση.
Δεύτερον, η ταυτόχρονη «στήριξη» από δάνεια κρατών–μελών του ΔΝΤ είναι πράξη που παραβιάζει την συνθήκη της ΕΕ, αυστηροποιεί το Σύμφωνο Σταθερότητας σε βάρος των μικρών και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και βάζει τις ΗΠΑ, μέσω του ΔΝΤ στο μηχανισμός λήψης αποφάσεων της ευρωζώνης.
Τρίτον, θα εντείνει στο έπακρο τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση του Συμφώνου Σταθερότητας, θα αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, θα ματαιώσει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και θα σβήσει κάθε δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.
Τέταρτον, οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του είναι τεράστιες. Αυτός είναι που επέλεξε για τον εαυτό του και για την Ελλάδα το ρόλο του πειραματόζωου. Χθες όχι μόνο δεν έλαβε κάτι συγκεκριμένο για την ελληνική οικονομία αλλά δέχτηκε να την θέσει υπό την απόλυτη κηδεμονία ομόφωνων αποφάσεων.
Πέμπτο, χρειάζεται να ανοίξει άμεσα στην Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος χωρίς προκαταλήψεις, προαπαιτούμενα και αυτονόητα, με τα εξής δύο βασικά ερωτήματα.
Τι προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα η παραμονή στην ευρωζώνη, τι σημαίνει για το χρηματοοικονομικό πρόβλημα, για την ανάπτυξη, για το ξεπέρασμα της κρίσης, ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά;
Διαθέτει η κυβέρνηση την δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσει το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που της έχει επιβληθεί κι ό,τι άλλο θα ακολουθήσει, τι χρειάζεται να γίνει για να καλυφθεί το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα;»

26/3/2010

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλει Πολιτική δίωξη συναδέλφου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Λαμία   23 – 3 - 2010
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                           Αρ. Πρωτ.   22

Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr ΜΜΕ
Email : elmelami@otenet.gr και elmefth@gmail.com

Πολιτική δίωξη

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας που σε αγαστή συνεργασία με μηχανισμούς στο υπουργείο Παιδείας και συνεχίζοντας το σήριαλ της πολιτικής δίωξης του συναδέλφου Ευάγγελου Σακελλάρη (πρώην Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου και σήμερα, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Λαμίας) τον τιμώρησαν με στέρηση μισθού.
Μετά από 3 (!!!) χρόνια ενορχηστρωμένων και συντονισμένων ενεργειών, αποδεικνύεται ότι η εμπάθεια και η εκδικητικότητα περισσεύει. Θυμήθηκαν την «εκκρεμούσα» ΕΔΕ μετά από 1,5 χρόνο και την χρησιμοποίησαν εκβιαστικά παρόλο που, πέρσι, το πόρισμα της ΕΔΕ βγήκε αθωωτικό. Επίσης η πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας με το διαβιβαστικό της ΕΔΕ ζητούσε την τιμωρία του συναδέλφου, παρά την αντίθετη άποψη του πορίσματος, λες και δεν το είχε διαβάσει… Την επιβολή της ποινής τη ζήτησε δε από το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας και με την ίδια σύνθεση!!! Από το αμαρτωλό δηλαδή που παρανόμησε!!!
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είχε πάρει θέση και κατήγγειλε όλο αυτό το παρασκήνιο καθώς και τους μηχανισμούς εκφοβισμού και αυθαιρεσίας. Είχε δε ζητήσει από τον τότε Υπουργό να παρέμβει και να ακυρώσει την καραμπινάτη παρατυπία αλλά κώφευσε. Με υπόμνημα στη νέα ηγεσία του υπουργείου ζητήσαμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η δίωξη όμως οι μηχανισμοί αυτοί φάνηκαν πιο ισχυροί. Περιμέναμε το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας να πάρει τη γενναία απόφαση και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο˙ αυτό όμως προχώρησε παράτυπα στην επιβολή ποινής.
Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ που εκδικητικά επέβαλλαν ποινή στέρησης αποδοχών στο συνάδελφο. Η μεθόδευση της δίωξής του, αποτελεί για μας περίπτωση πολιτικής δίωξης και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν διαθέτει δημοκρατική ευαισθησία, να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει και να διεκδικήσει την ακύρωση της απόφασης.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να παρέμβουν για την άρση της πολιτικά εμπαθούς δίωξης.
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θα στηρίξει με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο όπως και κάθε συνάδελφο που διεκδικεί το δίκιο του απέναντι σε τοπικές ή κεντρικές «εξουσίες».
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

ΕΛΛΑΔΑ, τίτλοι τέλους, του Γ.Πήττα


Το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ήταν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Μέσα δεκαετίας 80 και τότε, για μία περίοδο είχα διδάξει εκεί ραδιόφωνο και τεχνικές επικοινωνίας.

Εκείνο το απόγευμα, μεταξύ δύο τάξεων, βρήκα ευκαιρία για ένα τσιγάρο και βγήκα στη βεράντα –σκονισμένη και γεμάτη κουτσουλιές από τα αντιπαθητικά περιστέρια.

Χάζευα κάτω την Ακαδημίας, αυτοκινητάκια να πηγαίνουν και να έρχονται, κόσμο να περπατάει βιαστικά και το καυσαέριο να πήζει στην ατμόσφαιρα και να θυμίζει δακρυγόνο. Το μόνιμο δακρυγόνο της υποταγής μας στην «χημεία της εποχής».

Ο Κοσκωτάς, ο άνθρωπος από το πουθενά έχει ήδη αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης, ανοίγει την εκδοτική εταιρία Γραμμή, έχει γίνει «ίνδαλμα» για πολλούς, ενώ ακόμα δεν έχει δολοφονηθεί ο Μιχάλης Καλτεζάς, ενώ έχει προηγηθεί η αλησμόνητη κατάληψη του Χημείου από τους «τρελούς κι ευτυχισμένους» σηματοδοτώντας το «τέλος της αθωότητας».

Σε μερικούς από μας, είχε ήδη αρχίσει να μυρίζει έντονη «παρακμίλα».

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Ανδρέα, ιστορική αναγκαιότητα κατά πολλές αναγνώσεις, είχε ήδη χειρουργήσει δραστικά τον κοινωνικό ιστό και κυρίως είχε δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να αποκτήσουν τεράστια δύναμη χωρίς να έχουν ούτε την παιδεία ούτε τη διάθεση να την χειραγωγήσουν προς όφελος της κοινωνίας.

«Έχεις ένα τσιγάρο;» Ήταν η γνώριμη και μάλλον σιγανή φωνή του Αντρέα Λεντάκη.
Δέχτηκε το άφιλτρο που του πρόσφερα και ρώτησε «τι σκέφτεσαι έτσι βαρύς;»
«Νομίζω πιάνουμε πάτο όπου νάναι» του απάντησα για να ακούσω ένα κατηγορηματικό «Γιώργο, ακόμα δεν έχεις δει απολύτως τίποτα! Ακόμα έχει πολύ δρόμο».

Τον κοίταξα, δεν θυμάμαι με τι ύφος, και εκείνος συνέχισε «αν υπήρχε κράτος, θα κατέρρεε γρήγορα. Αλλά στην Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε ποτέ, ο μόνος «θεσμός» είναι ένα άτυπο παρακράτος που κυβερνά. Σαν το μαύρο χρήμα, βρίσκει πάντα τρόπο να επιβιώνει λαθραία».

1985 είπα και στην αρχή. Είναι η εποχή που η πλήρης ανυπαρξία βάσεων στην κοινωνία, απελευθερώνει δυναμικά προς την επιφάνεια τις χυδαιότερες τάσεις που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είναι η εποχή στην οποία ο έντυπος εμετός της Αυριανής επιβραβεύεται πανηγυρικά από τον «λαό» με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία καθημερινής εφημερίδας σε πανελλήνια κλίμακα: 243.534 φύλλα την ημέρα…!

Η «εφημερίδα» που εξύβρισε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τον Μάνο Χατζιδάκι, που είχε την ελεεινολογία ως επιλεγμένο επικοινωνιακό ύφος. Και ένα από τα τεράστια εγκλήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ , η αναγνώριση της και μάλιστα δια στόματος Ανδρέα Παπανδρέου ως της εφημερίδας που…στηρίζει το κίνημα.

Η Ελλάδα είχε πάρει τη μορφή ενός γιγάντιου καζανιού στο οποίο μέσα πετάγονταν και ανακατεύονταν τα πλέον ετερόκλητα υλικά για να μαγειρευτεί το απίθανο υλικό του μέλλοντος της. Η Αυριανή και ο Αυριανισμός ήταν μόνο ένα από τα πολλά συστατικά. Ο Κοσκωτάς, οι χρηματισμοί, οι εξαγορές συνειδήσεων ένα άλλο. Η Ελλάδα του τσιφτετελιού, του ουίσκι, των χιλιάδων νυχτερινών κέντρων με τις πίστες και τα «μωρά» τους που χόρευαν στις μπάρες ανέμελα, ο υπουργός Γιαννόπουλος που βάφτιζε τα κέντρα «πολιτιστικά ιδρύματα», το περιοδικό ΚΛΙΚ και το Life Style, η καθιέρωση της μαγκιάς και των κολλητών ξύπνιων, οι χιλιάδες επί χιλιάδων διορισμοί στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια, η επέλαση των κάφρων σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας ζωής, η πλήρης ανυπαρξία θεσμών και αξιοκρατίας , η δικτατορία του χαβαλέ και ο καθεστωτικός σχεδόν σαρκασμός προς τους ανθρώπους του πνεύματος κατέστρεψαν κάθε είδους αντιστάσεις.

Το νεοελληνικό όνειρο πια είναι Αρμάνι, Γκούτσι, Φιλιππινέζα, πούρο, χρηματιστήριο, πούλα, αγόρασε, BMW, και ταυτόχρονα σπρωξίδη, υστερία, συνωστισμός, καβαλημένοι δικτατορίσκοι πίσω από τα γραφεία της Εφορίας και της κάθε Κρατικής Υπηρεσίας. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός με μία και μοναδική ταυτότητα. Απόλυτη, συμπαγής, αδιαπέραστη Αναξιοπρέπεια.

Κάπου εκεί, μέσα σε αυτόν τον αχταρμά της χυδαιότητας που από το περιθώριο και την ανυπαρξία γίνεται κυρίαρχη τάξη, συνεχίζουν να υπάρχουν ομάδες, παρέες, πυρήνες νέων ανθρώπων που αρνούνται να μπουν στα κοστούμια που τους προτείνει το περιβάλλον.

Και όταν θα δολοφονηθεί ο Μιχάλης Καλτεζάς, το σχέδιο θα μπει σε πλήρη εφαρμογή. Και το σχέδιο είναι οι αμέτρητοι τόνοι πρέζας που ρίχτηκαν στα Εξάρχεια ώστε αυτά από φούρνο ιδεών να μεταβληθούν σταδιακά σε κρεματόριο συνειδήσεων.

Έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, πάρα πολλά και έγιναν ταυτόχρονα.
Περισσότερα από όσα προλαβαίνει να αφομοιώσει η συνείδηση και να βγάλει δέκα συμπεράσματα της προκοπής. Από τη μια οι φυλές της Μυκόνου και τα νεοεμφανιζόμενα τζάκια.

Διάφοροι απίθανοι άνθρωποι που έπεφταν με το αλεξίπτωτο και διαχειριζόντουσαν απίστευτα χρήματα που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως τα είχαν βρει.

Από την άλλη καμία αντίσταση. Κάποιοι αντιδρούσαν βέβαια. Κάποιοι κάθε τόσο έγραφαν. Βιβλία, άρθρα, ομιλίες, διακηρύξεις, μανιφέστα, όλα, έπεφταν στο κενό. Η κοινωνία διάβαζε Αυριανή και χαμογελούσε όταν η βρωμερή φυλλάδα καλούσε το αναγνωστικό της κοινό να…καταγγείλει οτιδήποτε γνωρίζει για την προσωπική ζωή του «κίναιδου Χατζιδάκι». Και για να κάνω ένα άλμα στο χρόνο, αλλιώς θα πρέπει να γράφω αμέτρητες σελίδες, φτάσαμε στην Ελλάδα των απέραντων ηδονών. Όταν ξαφνικά χιλιάδες επί χιλιάδων νεοέλληνες έγιναν…παίκτες του χρηματιστήριου. Όταν ξαφνικά, τα νησιά των διακοπών μας, γέμισαν με τρελαμένους τύπους που φορώντας το μαγιό και την πλαστική σαγιονάρα περιφέρονταν επιδεικτικά με τα κινητά κολλημένα στα αυτιά φωνάζοντας τις λέξεις-κλειδιά της ευτυχίας: Πούλα! Αγόρασε!

Και όλα αυτά τα χρόνια, τα θυμάμαι με αμέτρητο κόσμο σε όλες τις ώρες του 24ώρου να γεμίζει ασφυκτικά τις πλατείες και πίνει τις φραπεδιές ή να πλημμυρίζει τα διάφορα ψευτονεοϋορκέζικα στέκια στο Χαλάνδρι και αλλού και να μασουλάει αβέρτα σολομούς και καρπάτσιο-έτσι ακριβώς όπως κάνανε και στα χωριά τους…

Η Ελλάδα, μπήκε σε ένα τεράστιο μπαλόνι και ανέβηκε στα ουράνια. Έζησε για πολλά χρόνια ένα τεράστιο ψέμα καταληστεύοντας το μέλλον των παιδιών της. Έφτασε στο αποκορύφωμα το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Euro αλλά εκεί είναι που άρχισε να δείχνει την σάπια οδοντοστοιχία με την οποία καταβρόχθιζε τόσον καιρό.

Οι υποδομές των Αγώνων, που θα αποδίδονταν στην κοινωνία καταστράφηκαν ή καταστρέφονται, το Euro –καθώς το βλέπω από απόσταση κατακτήθηκε κυρίως με κουτοπονηριά παρά με αξιοσύνη, και από το 2004 και μετά η πιο ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών απλά χόρεψε πρώτο τραπέζι πίστα στην Τσιφτετελλάδα που κληρονόμησε.

Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μας. Οι εποχές που έρχονται είναι εξαιρετικά άγριες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ένα μακρύ χειμώνα για την ανθρωπότητα, τον χειμώνα της Κρίσης του Καπιταλισμού η οποία περιλαμβάνει πολλά φαινόμενα για τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι.

Όπως οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που σημαίνουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων οικοπρόσφυγες, νέες εστίες πολέμου και Μετανάστες. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όμως, δεν είναι απλά το προϊόν της Παγκόσμιας Κρίσης του Καπιταλισμού. Αυτή, ίσως και να είναι ευλογία κατά κάποιο τρόπο, γιατί στάθηκε η αφορμή για να φανούν με τραγικό τρόπο οι αναπηρίες του τόπου μας.

Όταν όμως συλλαμβάνεται ένας Μάριος Ζ. ως…τρομοκράτης και ένα μπουκάλι σαμπουάν υποδεικνύεται ως βόμβα μολότοφ ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, τότε, ο μόνος δρόμος που ανοίγει (ξανά) είναι αυτός του Χάους.

Αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, ο Δεκέμβρης του 2008 θα μοιάζει με παιδική χαρά.

ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ......




"ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" Είναι το ΒΡΑΒΕΊΟ ΚΟΙΝΟΎ στο 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΈΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου και του σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη. Αναφέρεται στο ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο το κόσμο από τη Κύπρο στη Γάζα, σπάζοντας μετά 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΑΣ, ΔΡΑΣΗ....



Μετά από δύο δεκαετίες λιτότητας και ψεύτικες υποσχέσεις για ‘καλύτερες μέρες’, για ανάπτυξη και σύγκλιση με τους δείκτες της Ευρώπης, ποιος πιστεύει τα κυρίαρχα κόμματα, τις κυβερνήσεις τους, τα ΜΜΕ;
Ποιος πιστεύει ότι τα μέτρα επιδρομής στα εισοδήματά μας θα φέρουν αποτέλεσμα;
Ποιος πιστεύει ότι είναι τα τελευταία όταν ετοιμάζουν το ένα πακέτο μετά το άλλο;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Να στείλουμε πακέτο τα μέτρα και όσους τα στηρίζουν, πίσω στ’ αφεντικά τους.
Δεν πιστεύουμε τα ψέματα τους ότι πρέπει ΠΑΛΙ εμείς να ματώσουμε, για να συνεχίζουν να πλουτίζουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δανεικά και αγύριστα που δίνουν οι κυβερνήσεις τους σε τράπεζες τοκογλύφους, επιχειρηματίες λωποδύτες και σούπερ μάρκετ κλέφτες.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η επιτροπή Λαμίας ενάντια στα μέτρα αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων που προβληματιζόμαστε και αντιδρούμε για τα νέα μέτρα. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ανοιχτής επιτροπής κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων και νέων, μικροεμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών... όλων όσων πλήττονται από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στα εισοδήματα, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Λαμίας, κάθε σύλλογο, σωματείο, συνδικάτο, ομάδα, κοινωνικό φορέα ή κίνηση να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση μας στην πόλη μας…

Να συντονίσουμε τα βήματα μας με όλες τις αντίστοιχες κινήσεις που υπάρχουν κι εμφανίζονται παντού σε όλη την χώρα. Γιατί αυτοί που μας τα αρπάζουν βρίσκονται παντού και πρέπει να μας βρουν ενωμένους όλους μαζί ενάντια τους. Το μέλλον όλων μας παίζεται τώρα! Στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας, όλοι μαζί, συλλογικά, ανεξάρτητα...

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΑΣ, ΔΡΑΣΗ -ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ -ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ

Αυτό το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 11πμ μέλη της επιτροπής θα βρεθούμε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο της Λαμίας και θα παρέμβουμε μοιράζοντας φυλλάδια, επιδιώκοντας να συναντηθούμε με κατοίκους και εμπόρους της πόλης μας που πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους του πολίτες της Φθιώτιδας στο άνοιγμα των διοδίων της Τραγάνας την Κυριακή 28 Μαρτίου, 12μμ και την Μ. Πέμπτη 1 Απριλίου, 5μμ. Μπλοκάρουμε στην πράξη το χαράτσι των αποικιοκρατικών κρατικών συμβάσεων και των καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών.

για επικοινωνία: epitropimetrastoplamia@gmail.com, 6947829023

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ; Εκδήλωση-συζήτηση ΣΉΜΕΡΑ στη Λαμία


Στη Λαμία αντιρατσιστική εκδήλωση-συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 23/3/10 ώρα 7μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ Αν, Στερεάς (Πλ. Ελευθερίας 1, 4ος όροφος)από ομάδα πρωτοβουλίας ' ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ'.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ΜΑΡΙΟ Ζ.Ν

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μάριο Ζ from dimitris meletis on Vimeo.


15-3-2010 Δικαστήρια Ευελπίδων
Ο Μάριος Ζ. από τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της περασμένης Πέμπτης, οδηγείται στον ανακριτή χάρη στις πλαστές καταθέσεις κάποιων "οργάνων της τάξης".
Εκεί ανακοινώνεται η προφυλάκιση του
Μέσα στον όλο παραλογισμό, οι συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς του δέχονται επίθεση από τους συνήθεις τραμπούκους του κράτους, με μίσος και ανάποδα γκλομπ.
Αποτέλεσμα , πέρα από το τέντωμα του σχοινιού, και ένα ανοιγμένο κεφάλι.
Ήμασταν εκεί και θα είμαστε δίπλα στον Μάριο μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

freemariosz.wordpress.com
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 21.03.10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ο οποίος συνελήφθη αναίτια κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου της 11/3/2010 για παράβαση του νόμου περί κουκούλας και για απόπειρα εμπρησμού – κατηγορία η οποία δεν στοιχειοθετείται από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων.
Ο Μάριος συνελήφθη στην οδό Πανεπιστήμιου, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του μπροστά σε δεκάδες άλλους πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία και που διαμαρτύρονταν γι αυτό. Ο αστυνομικός αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι του είχε εκσφενδονίσει μολότοφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά.

Ο Μάριος είχε την τύχη να καταγραφεί η σκηνή της σύλληψης από πολλές φωτογραφικές μηχανές και σε video, και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο που πιάστηκε και στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού. Εξάλλου, επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.
Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και τις φωτογραφίες και προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .
Η προφυλάκιση έγινε με τις διατάξεις του κουκουλονόμου- ενός νόμου απονομιμοποιημένου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας- του οποίου η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργησή του και κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής είτε να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του, προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο, ένα νέο γυμναστή που καθημερινά διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά στον ΟΑΚΑ.
Φαίνεται ότι όσο οξύνεται η κοινωνική αναταραχή τόσο πρυτανεύουν αντιλήψεις περί διατήρησης του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου που οι κυβερνώντες νομίζουν ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στις δίκαιες και ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον συλληφθέντα και ζητάμε απονομή δικαιοσύνης με την άμεση αποφυλάκιση και απαλλαγή του από τις ανυπόστατες κατηγορίες. Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και να καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχέδιο νόμου για κατάργηση των διατάξεων του ανελεύθερου και αντισυνταγματικού κουκουλονόμου.
ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας-Δενδροφύτευση από τον Ομιλο Φίλων του Δάσους


Λαμία, 17-03-2010 Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών το 1971 και επισήμως εορτάζεται στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας για το Βόρειο Ημισφαίριο.
Σήμερα, υπό την απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής, το μήνυμα για την προστασία των δασών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η διατήρηση του δασικού πλούτου του πλανήτη ισοδυναμεί με τη διατήρηση της ίδιας της ζωής. Τα δάση υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα, χωρίς τα δάση η γενετική κληρονομιά του πλανήτη θα χαθεί. Τα δάση οδηγούν στην αντιστάθμιση των θερμοκηπικών αερίων και ως ζωντανές παγίδες άνθρακα, επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο σήμερα το δάσος δέχεται συνεχείς επιθέσεις και από το άτομο και από την Πολιτεία. Ληστρική εκμετάλλευση, εκτεταμένες εκχερσώσεις, καταπατήσεις, πυρκαγιές, αδράνεια και αδιαφορία του κράτους. Η Πολιτεία οφείλει να στρέψει εθνικούς πόρους και δράση προς αυτή την προσπάθεια. Η Δασική Υπηρεσία πρέπει να αποτελέσει τον κύριο φορέα για την προστασία και την αξιοποίηση του δάσους και της δασικής βιοποικιλότητας. Η ενημέρωση, η ενεργός συμμετοχή του πολίτη και η κοινωνική του δράση, είναι καθοριστικοί παράγοντες για να προστατέψουμε τα τελευταία καταφύγια ζωής που είναι τα δάση.
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, διοργανώνει την Κυριακή, 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, δενδροφύτευση στην περιοχή «Ισαδάκι» του Αγίου Λουκά. Σας καλούμε και σας περιμένουμε όλους να δώσουμε πνοή στο δάσος, την Κυριακή στις 10 το πρωί. Να είστε όλοι εκεί.

Το ΔΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Δημοτική Αγορά: Μύθοι και πραγματικότητα




Λαμία, Μάρτιος 2010
Η κατασκευή του γκαράζ στη Δημοτική Αγορά της Λαμίας άνοιξε μια συζήτηση η οποία δυστυχώς έπρεπε να γίνει από καιρό. Θα βοηθούσε σίγουρα να αποφευχθεί το λάθος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως και τώρα δεν είναι αργά και πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια να ακυρωθεί αυτή η επιλογή. Εδώ, μερικές πλευρές αυτής της συζήτησης.
Στα κέντρα πολλών πόλεων στον κόσμο δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και λαμβάνονται μέτρα σχεδόν απαγόρευσης ή περιορισμού της κυκλοφορίας τους. Μέτρα, που ουσιαστικά ακυρώνουν και την αναγκαιότητα των υπογείων χώρων στάθμευσης. Επιλέγεται ως προτιμότερο και σημαντικότερο η λειτουργία πνευμόνων πρασίνου και οξυγόνου με υψηλή βλάστηση παρά η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης, τα “εμφιαλωτήρια” δηλαδή ρύπων των αυτοκινήτων. Μιλάμε έτσι για μια στροφή σε πλατείες και χώρους με έναν άλλο κοινωνικό και οικολογικό ρόλο. Τα αυτοκίνητα σχεδιάζεται να κινούνται περιφερειακά σε περιφερειακούς δρόμους και παρκινγκ αναβαθμίζοντας το ρόλο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου, που αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των ανθρώπων στο κέντρο με τρόπο ήπιο.
Αυτό γίνεται στο εξωτερικό και σε αρκετές πόλεις της χώρας μας. Στη Λαμία είναι κοινά αποδεκτό πως κάθε ελεύθερος χώρος του κέντρου, εκτός από τους ελάχιστους πεζόδρομους, έχει καταληφθεί από τα αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα υπάρχουν παντού, κυκλοφορούν παντού και σταθμεύουν παντού ακόμα και εκεί που απαγορεύεται. Οδηγούμαστε στη σκέψη ότι η αύξηση των αυτοκινήτων είναι τόσο μεγάλη, που πολύ σύντομα θα κινούνται με ταχύτητα μικρότερη και από αυτή των πεζών. Σήμερα, στις ώρες αιχμής, κατά μέσο όρο κινούνται με ταχύτητα μικρότερη του ποδηλάτου, ο δε πεζός είναι μόνιμα σε δεύτερη μοίρα.

Αυτή η συσσώρευση αυτοκινήτων στο κέντρο έφερε ως δήθεν αναγκαία την πρόταση της κατασκευής των υπόγειων χώρων στάθμευσης, τα γκαράζ. Ξέρουμε ότι τα υπόγεια γκαράζ εξυπηρετούν και ενθαρρύνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ακυρώνουν φυσικά την όποια μελλοντική πρόθεση για την απομάκρυνση τους από το κέντρο. Ας δούμε όμως συγκεκριμένα και πρακτικά τι θα μας προσφέρει το υπόγειο γκαράζ διακοσίων (200) θέσεων στάθμευσης στη Δημοτική Αγορά:

Αν ένας οδηγός αυτοκινήτου γνωρίζει ότι έχει έστω και 50% πιθανότητες να παρκάρει σ’ αυτό το γκαράζ, τι εμποδίζει άλλα 399 πχ αυτοκίνητα να κατέβουν στο κέντρο, με την ίδια ελπίδα; Από αυτά θεωρητικά τα 200 θα μπουν στο υπόγειο γκαράζ. Τα άλλα 200 θα γυρνούν γύρω - γύρω παρκάροντας όπου βρουν, αν βρουν, πολλαπλασιάζοντας έτσι την κίνηση αυτοκινήτων στην περιοχή.



Το υπόγειο γκαράζ θα λειτουργήσει μετά από 3 - 4 χρόνια. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι 200 θέσεις λύνουν το πρόβλημα, αυτό θα συνέβαινε αν το γκαράζ γινόταν σήμερα. Μετά από 3 - 4 χρόνια και με δεδομένο ότι συνεχίζεται με γεωμετρική πρόοδο η αύξηση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην πόλη, οι 200 θέσεις θα αποτελούν πια ένα μικρό ποσοστό των αναγκών για στάθμευση. Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα έχει διογκωθεί τόσο το πρόβλημα της στάθμευσης που το συγκεκριμένο υπόγειο γκαράζ θα λειτουργεί μόνο ως εμπορική επιχείρηση και που δεν θα προσφέρει καμία ουσιαστική υπηρεσία.

Η κατασκευή του ισογείου κτιρίου των 1600 τμ θα δημιουργήσει ένα καινούργιο εμπορικό κέντρο, το οποίο, εκτός που θα λειτουργήσει σε βάρος της υπόλοιπης ήδη ταλαιπωρημένης αγοράς, αναγκαστικά θα φέρει και άλλα αυτοκίνητα και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία.

Τέλος το επιχείρημα ότι ο Δήμος θα έχει έσοδα γιατί ο ανάδοχος θα καταβάλει στο Δήμο το 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων ετησίως, είναι μια “φούσκα”. Σύμφωνα με την πρόχειρη μελέτη βιωσιμότητας του έργου, το ποσό αυτό είναι της τάξης των 20.000 ευρώ ετησίως (677.700χ3%=20.331 ευρώ). Ουσιαστικά δεν καλύπτει ούτε το μισό των αποδοχών των υπαλλήλων που προβλέπεται να κάνουν τον έλεγχο ανά τρίμηνο και να παρακολουθούν την καλή εφαρμογή της σύμβασης και τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Δημοτικής Αγοράς και της φερόμενης αξιοποίησης του χώρου, γινόμαστε όλο και πιο σίγουροι για την σωστή μας απόφαση, να πούμε δηλαδή όχι στην κατασκευή αυτού του έργου. Ελπίζουμε να προλάβουμε.

ΒΙΟΖΩ: *Επιλέγουμε τα ντόπια προϊόντα*


= ΠΡΆΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΆΓΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ =

Η ΒΙΟΖΩ προχωράει σε συμφωνία με τα βιοτεχνικά επιμελητήρια, τους αγρότες,
την τοπική αυτοδιοίκηση και πολλούς άλλους φορείς στην δημιουργία δικτύου
επιλογής των ντόπιων παραγόμενων προϊόντων.

*Δίκτυο υποστήριξης της ποιοτικής ελληνικής παραγωγής*

Ο δρόμος για τον Πάγκο Καταναλωτή ? Παραγωγού άνοιξε!

Εν όψει της πρώτης επίσημης σύσκεψης των ενδιαφερόμενων φορέων, ξεκινούν και οι
επαφές με τους ΟΤΑ, που θα παραχωρήσουν χώρο για τις απευθείας συναλλαγές των
παραγωγών με τους καταναλωτές, για αγορές... χωρίς αισχροκέρδεια.

Άλλωστε οι μεγάλες παγκόσμιες ανώνυμες εταιρείες, αφού αγοράζουν κοψοχρονιά τον
κόπο των ξένων εργαζόμενων, τα εισάγουν και τα πωλούν με υπέρογκες τιμές στην χώρα
μας. Οι τιμές αγοράς ξεκληρίζουν τους ντόπιους παραγωγούς ενώ οι καταναλωτές
αγοράζουν ακριβά.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πετάει τα δικά της προϊόντα στις χωματερές και εισάγει
άλλα προϊόντα απο το εξωτερικό ίσως πιο φθηνά αλλά πολύ κατώτερης ποιότητας...»
εξήγησε μιλώντας στον «Αδέσμευτο» της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ Γιωργάκης
Κωστής και συνέχισε:

«Το κυριότερο όμως, πρόσθεσε, «είναι ότι εξάγει ένα συνάλλαγμα το οποίο καλείται
να πληρώσει με τους μισθούς μας και μειώνοντας τις κρατικές παροχές και την
ποιότητα της ζωής μας.

Οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέψουν προς το εθνικό συμφέρον τις όποιες επίσημες
μεταξύ κρατών συμφωνίες που καθορίζουν τις αναλογίες εισαγωγών ? εξαγωγών»,
σημείωσε εμφατικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΒΙΟΖΩ, καθώς και όλο το σκεπτικό της προσπάθειας
που ξεκινά, μαζί με το... «πράσινο φως» απο τα επιμελητήρια και την ΤΕΔΚΝΑ,
φιλοξενούνται στις σελίδες του «Αδέσμευτου Τύπου», την προσεχή Κυριακή 21
Μαρτίου 2010.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ LIVE ΣΤΟ "ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ" ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΙ ΄ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ'



LIVE ΜΕ ΡΟΚ-ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Τοποθεσία:ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ
Ώρα:Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 10:30 μ.μ.

ΟΘΡΥΣ-ΝΕΤ, η ανανεωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα της Φθιώτιδας


www.othrysnet.gr. Στις σελίδες της ΟΘΡΥΣ-ΝΕΤ θα βρείτε θέματα της επικαιρότητας, νέα από την Κεντρική Ελλάδα, τη Φθιώτιδα και την περιοχή της πρώην επαρχίας Δομοκού, θέματα για το κυνήγι, την οικολογία, ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ



web site: gym-mous-lamias.fth.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας σας προσκαλεί στην ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ για την 25Η Μαρτίου που θα γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου). Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ-ΧΟΡΩΔΙΑ και Ροκ σύνολο) του σχολείου μας.
Επίσης το πρωί της ίδιας ημέρας και στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«ΜΠΛΟΚΟ», περιοδική έκδοση του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλοφορεί 18 Μαρτίου 2010 Σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και Τοπικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ.


Σημείωμα της Συντακτικής Ομάδας.

Έχουν περάσει 61 χρόνια από τότε που ο Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Κλοντ Λεφόρ συµπύκνωσαν στον τίτλο του περιοδικού που άρχισαν να εκδίδουν τα πολιτικά διλήµµατα µιας µακράς περιόδου. «Σοσιαλισµός ή Βαρβαρότητα» ονοµάστηκε το περιοδικό που επί δεκαπέντε χρόνια αποτέλεσε ένα βήµα πολιτικού και φιλοσοφικού διαλόγου και, παράλληλα, ένα εργαστήρι πολιτικών πρωτοβουλιών και θεωρητικού αναστοχασµού.

Στις συζητήσεις της ανοικτής συντακτικής επιτροπής για το περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δηµόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, αρκετοί πρότειναν την επανοικειοποίηση του τίτλου, εφόσον, στις σηµερινές συνθήκες, σε συνθήκες δηλαδή παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αποτυπώνει εύγλωττα τα µεγάλα πολιτικά διλήµµατα, τις στρατηγικές τοµές. Απορρίψαµε την ιδέα, όχι µόνο γιατί δεν µπορούµε να «αναµετρηθούµε» µε το ιστορικό περιοδικό ή να συνεχίσουµε ένα τόσο µεγάλο εκδοτικό –αλλά και θεωρητικό– εγχείρηµα σαν αυτό του Σοσιαλισµός ή Βαρβαρότητα, αλλά και γιατί οι φιλοδοξίες µας είναι πιο ταπεινές και τα µέσα µας πιο λιτά. Χρειαζόµαστε ένα περιοδικό της Αριστεράς µάχιµο, εργαλείο για τις πολιτικές και τις κοινωνικές συγκρούσεις – αυτή ήταν η εντολή που πήραµε από τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιλέξαµε το «Μπλόκο» γιατί αποτυπώνει, πρώτα απ’ όλα, τη δράση, πολιτική και κοινωνική, και ταυτόχρονα την αντίσταση σε πολιτικές που επιχειρούν να κατεδαφίσουν κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις ενός αιώνα. Επιλέξαµε το «Μπλόκο» γιατί ταυτόχρονα αποτυπώνει τη δική µας διάταξη στη µάχη, την ενότητα της Αριστεράς, την ενότητα του κόσµου της εργασίας.

Γνωρίζουµε ότι το πεδίο των συγκρούσεων δεν είναι µόνο η κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και το κοινωνικό σώµα και η σφαίρα των ιδεών. Το ίδιο και η ύλη του περιοδικού: φιλοδοξεί να καλύψει όχι µόνο τον «πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και τον κοινωνικό, να δώσει βήµα σε συντρόφους και συντρόφισσες που δουλεύουν σε Τοπικές Επιτροπές, στα συνδικάτα, σε αντιρατσιστικές κινήσεις, σε κινήµατα πόλης, σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες – και είναι πολλοί και πολλές. Δεν υποτιµήσαµε και τη θεωρία, την ταξική πάλη στο επίπεδο του εποικοδοµήµατος –όπως λέγαµε παλιά–, σεβόµενοι όµως τον πλουραλισµό και την πολυχρωµία του πολιτικού µας εγχειρήµατος.

Λίγα, ελάχιστα «δείγµατα» καταφέραµε να παρουσιάσουµε σε αυτό το πρώτο δοκιµαστικό τεύχος. Στο επόµενο θα είναι σαφώς περισσότερα, µε τη δική σας συνδροµή. Έχουµε τη βεβαιότητα ότι τα σπουδαία έντυπα προκύπτουν µέσα από σπουδαίες διαδικασίες συνεισφοράς πολλών. Δανειστήκαµε από το Κοινωνικό Φόρουµ την ανοικτή, οριζόντια διαβούλευση των πολλών, και σε αυτό το τεύχος δούλεψαν από τον Δεκέµβριο περισσότερα από 90 άτοµα, που φιλοδοξούµε να γίνουν ακόµα περισσότερα στο επόµενο. Σε κάθε συνάντηση κοινοποιούσαµε ηλεκτρονικά την προηγούµενη συζήτηση, ώστε να µπορεί να την παρακολουθεί ο καθένας και η καθεµία που δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρίσκεται. Σύντοµα φιλοδοξούµε να εγκαταστήσουµε το σάιτ του περιοδικού, έτσι ώστε η διαβούλευση να αφορά ακόµα περισσότερους και περισσότερες. Σας ζητάµε να κρίνετε το δοκιµαστικό τεύχος µε επιείκεια, µια και είµαστε στην αρχή ακόµα της αναζήτησης του εκδοτικού σχεδίου, που δεν µπορεί να προκύψει παρά µόνο µε τη δική σας συµβολή.

Ούτε επεισόδια ούτε καλυμμένο πρόσωπο. Αλλά τα μαλλιά είναι... ράστα και το πληρώνει


Από http://viwtika.blogspot.com/

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 28χρονος συντοπίτης μας Μάριος Ζ., ο οποίος συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης 11/03 και κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Στον εισαγγελέα προσήλθαν ακόμη τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Σημειώνεται ότι ο Μάριος Ζ. κρίθηκε προφυλακιστέος χωρίς να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες. Ο ανακριτής αποφάσισε με την κατάθεση μόνο ενός μάρτυρα.

Η σύλληψη του Μάριου Ζ. πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημίου μπροστά από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 27χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια, τα οποία είχαν σημειωθεί νωρίτερα στην περιοχή και την ώρα της σύλληψής του προσπαθούσε να προσεγγίσει το μπλοκ, στο οποίο ήθελε να ενταχθεί.

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου βρισκόταν ο Μάριος Ζ. Περίπου 100 άτομα -μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του Μάριου- διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν ευσταθούν. Η αστυνομία, κάνοντας χρήση γκλομπς, απώθησε βίαια τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε προσέλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Ο εν λόγω συλληφθείς κατηγορείται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, οι οποίες επιβαρύνονται και με τις γνωστές διατάξεις του «κουκουλονόμου».

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του 28χρονου, δήλωσε στην «Ε» για την αντιμετώπιση του νεαρού διαδηλωτή από τη Δικαιοσύνη:

«Μακριά η "υπαρκτή Δικαιοσύνη" από την κοινωνία και τις νομοθετικές ελίξεις που φαίνονται να την αφήνουν παγερά αδιάφορη, προφυλάκισε σήμερα ένα νέο παιδί, με βάση μια μόνη κατάθεση αστυνομικού, που διαψεύδεται κραυγαλέα από σειρά από φωτογραφίες που καταθέσαμε στην ανάκριση και από δεκάδες μαρτυρίες παρόντων στη σύλληψη πολιτών, που ήρθαν αυθόρμητα και ζήτησαν να καταθέσουν.
»Η πρόσφατη τροποποίηση της διάταξης για την προφυλάκιση (άρθρο 282 ΚΠΔ ) με τον νόμο 3811/2009, που αυστηροποίησε αποφασιστικά τις προϋποθέσεις, απαιτεί για να θεμελιωθεί τέτοια απόφαση "προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις" είτε "συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης" από τα οποία να συνάγεται κίνδυνος για διάπραξη άλλων εγκλημάτων.
»Πώς να παρηγορήσουμε ένα νέο άνθρωπο που θα πάει φυλακή γιατί είχε τα μαλλιά του ράστα και κουβάλαγε στον σάκο του τα ρούχα της δουλειάς του;».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

για την ποινική δίωξη του Μάριου Ζ., συλληφθέντος στο απεργιακό συλλαλητήριο της 11/3/2010, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 15/3/2010.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας καταδικάζει την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στη διαδήλωση της 11/3/2010 και την αναίτια σύλληψη διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του Μάριου Ζ.. Ο προαναφερθείς συνελήφθη στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί διαδηλωτές που υφίσταντο βία εκ μέρους των δυνάμεων καταστολής και οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι ψευδείς και εντελώς αβάσιμες. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Ο Μάριος 27 χρονών γεννήθηκε στη Λιβαδειά όπου και έζησε μέχρι 18 χρονών, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και δουλεύει στο ΟΑΚΑ ως δάσκαλος κολύμβησης. Στην διαδήλωση φορούσε κοντομάνικο και βερμούδα, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη σύλληψη του. Στην τσάντα του υπήρχαν τα αντικείμενα της δουλειάς όπως μπουρνούζι, γυαλιά κολύμβησης κτλ. γενικότερα τίποτα που θα τον βοηθούσε στη ρίψη μολότοφ.
Η σκόπιμη και βίαια επίθεση και διάλυση της νόμιμης και ειρηνικής διαδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις, οι τραυματισμοί και οι ποινικές διώξεις διαδηλωτών έχουν σκοπό την κατατρομοκράτηση όλων μας.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα και στην οικογένεια του και ζητά απονομή δικαιοσύνης.
N.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στη Λαμία την Παρασκευή 19/03/09 ο Π. Λαφαζάνης κοιν. εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στο δρόμο για το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ καλούμε όλες τις φίλες και τους φίλους σε μια ευχάριστη βραδιά με καλό κρασί, ζωντανή μουσική και πολιτική κουβέντα, την Παρασκευή 19/03/10 ώρα 9μμ στη ταβέρνα 'Τζάκια' στις Κομποτάδες. θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα στις 7.30 στα γραφεια του ΣΥΝ ο σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα δώσει συνέντευξη
τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για διέξοδο από την κρίση.

ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ALEX JONES ON GREECE



ΤΟ ΝΈΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ....και ΕΜΕΙΣ τα ΘΥΜΑΤΑ
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον Αλεξ Τσόουνς

Μη βασανίζετε τους Έλληνες, κυρία Μέρκελ!


Το συλλογικό τραύμα της ελληνικής κοινωνίας προσφέρει την ευκαιρία για ηλεκτροσόκ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ


Από τις πρόσφατες εξελίξεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, παραμένει ανεξήγητη η σκληρή στάση της Γερμανίας, ξεκινώντας από την κυβέρνηση της χώρας και φτάνοντας μέχρι τα δηλητηριώδη σχόλια μερίδας του γερμανικού Tύπου. Σίγουρα, οι Γερμανοί τα έχουν πάρει -και με το δίκιο τους- με τη συστηματική παραποίηση των στοιχείων από την ελληνική πλευρά. Όμως, η «δημιουργική στατιστική» ήταν γνωστή στις Βρυξέλλες και κατά γενική ομολογία δεν αποτελεί ελληνικό copyright.

Το ερώτημα μετατρέπεται σε πραγματικό μυστήριο, αν συνυπολογιστεί το αποτέλεσμα των οικονομικών μέτρων που επέβαλε το Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση. Σπάταλοι ή ψεύτες, οι Έλληνες ήταν οι καλύτεροι πελάτες των γερμανικών προϊόντων, ξεκινώντας από τις τηλεοράσεις και φτάνοντας στις Μερσεντές και τις BMW. Η οικονομική ύφεση που αναπόφευκτα προκαλούν τα μέτρα θα περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση και γερμανικών προϊόντων. Γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί πυροβολούν τα πόδια τους;

Η απάντηση βρίσκεται στο «shock doctrine», στη θεωρία που ανέπτυξε τελευταία η Καναδή δημοσιογράφος Νάομι Κλάιν. Στο βιβλίο της με τον ίδιο τίτλο (The shock doctrine), που το «Dow Jones Business News» ανακήρυξε «ίσως το πιο σημαντικό βιβλίο του 21ου αιώνα για την οικονομία», η συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι νεοφιλελεύθεροι -που κυριαρχούν τις τελευταίες 3 δεκαετίες στη διεθνή οικονομική σκέψη και πρακτική- χρησιμοποιούν κάθε λογής κρίσεις και καταστροφές, από πολέμους και τρομοκρατικές επιθέσεις μέχρι σεισμούς, φτώχια και οικονομικές χρεoκοπίες για να επιβάλουν τη ριζική αλλαγή της χώρας που έχει πληγεί. Όπως είχε γράψει ο θεωρητικός του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν, «μόνο μια κρίση παράγει πραγματική αλλαγή» και μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση από την «τυραννία του status quo». Και όταν μιλάνε για αλλαγή οι νεοφιλελεύθεροι ιδεολόγοι εννοούν την «αγία τριάδα» που λατρεύουν: ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμός του κράτους και περικοπές των κοινωνικών δαπανών.

Τα παραδείγματα αφθονούν. Στις ΗΠΑ η καταστροφή της Νέας Ορλεάνης από τον τυφώνα Κατρίνα έκανε πραγματικότητα αυτό που η κυβέρνηση Μπους επιχειρούσε για χρόνια χωρίς επιτυχία: μέσα σε μερικούς μήνες όλα τα δημόσια σχολεία της πόλης καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικά. Το 1989, η σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου επέτρεψε στην κινεζική ηγεσία να ξεκινήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που μετέτρεψαν ένα κλειστό κομμουνιστικό καθεστώς σε καπιταλιστικό Φαρ Ουέστ. Στη Ρωσία, μετά το 1991, το σοκ από την πτώση του κομμουνισμού έκανε δυνατή την εφαρμογή της «θεραπείας σοκ» που ιδιωτικοποίησε την κρατική οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της νεοφιλελεύθερης συνταγής: ένα είδος συλλογικού τραύματος της κοινωνίας-πειραματόζωο. Στην περίπτωση της Χιλής μετά το 1973, όπου το νεοφιλελεύθερο πείραμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, η κοινωνία ήταν τραυματισμένη από το πραξικόπημα του Πινοσέτ και την οικονομική κρίση που είχε προηγηθεί. Μάλιστα, η συγγραφέας του Shock Doctrine υποστηρίζει ότι στη Χιλή τα απάνθρωπα βασανιστήρια χρησιμοποιήθηκαν για να επιβληθεί η «ελεύθερη αγορά». Ένα πρόσφατο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», που κατηγορούσε τη γερμανική κυβέρνηση ότι το παράκανε με τις θυσίες που ζητά από την Ελλάδα, είχε τίτλο: «Μη βασανίζετε τους Έλληνες, κυρία Μέρκελ».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ως προς την Ελλάδα οι αδιάλλακτοι μέσα στη γερμανική κυβέρνηση προέρχονται από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών - φανατικών οπαδών του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Οι σημερινοί Έλληνες βρίσκονται σε καθεστώς σοκ και πληρούν την προϋπόθεση του συλλογικού τραύματος: έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα έχουν κάνει θάλασσα και πρέπει να πληρώσουν, επιτρέποντας να αλλάξει ριζικά η οικονομία και η κοινωνία τους. Μπορεί η Μερσεντές να πουλήσει λιγότερα αυτοκίνητα, αλλά οι γερμανικές επιχειρήσεις θα αγοράσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στον πανικό οτιδήποτε γυαλίζει, από το υπόλοιπο του ΟΤΕ μέχρι τα νησιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ; Εμείς όμως δεν μασάμε από τέτοια. Εχουμε έτοιμη την απάντηση για τη κ. Μέρκελ και τα ιδεολογικά φερέφωνα της...

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ 2010 και Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Για μια ακόμα φορά το Εργατικό κέτρο Φθιώτιδας προτίμησε τη μοναξιά του στη πλατεία Διάκου οργανώνοντας μια ακόμα απομαζικοποιημένη συγκέντρωση που διαλύθηκε χωρίς να γίνει πορεία. Εμμένοντας στην αδιέξοδη και διασπαστική τακτική του η Διοίκηση του ΕΚ Φθιώτιδας αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπο του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ. Το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα πραγματοποίησε μια σχετικά μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης στην οποία συμμετείχε και ένας αριθμός των συγκεντρωμένων απεργών στην πλατεία Διάκου. Πιστό στην τακτική περιχαράκωσης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το ΚΕΕ με το ΠΑΜΕ έκανε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία πάρκου και τη δική του πορεία.....

Και όλα αυτά τη στιγμή που η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση από τη μεταπολίτευση στο εισόδημα και τα δικαιώματα της, τη στιγμή που χρειάζεται αγώνας ενωτικός και μαζικός, αυτή τη στιγμή η συνδικαλιστική ηγεσία αρνούνται να σεβαστούν το ρόλο τους και να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν για την οργάνωση των αγώνων του εργατικού κινήματος προτιμώντας τη διασπαστική τακτική και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ


Κάλεσμα στη γενική απεργία το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3


Τα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι επίθεση χωρίς προηγούμενο στον κόσμο της εργασίας, στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Αποτελεί ιστορικά τη μοναδική μείωση μισθών μετά τη ναζιστική Κατοχή και είναι μια τεράστια ληστεία εισοδήματος με κόψιμο επιδομάτων και δώρων, πάγωμα συντάξεων, εξωφρενικούς φόρους. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους, δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς, δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης, σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, μετράνε την αντίδραση του λαού για να προχωρήσουν σε παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Έχουμε χιλιάδες λόγους να βγούμε όλοι στο δρόμο. Ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει από την απόγνωση και το σοκ να περάσει στην ενεργητική αντίσταση. Έχουμε ανάγκη ΕΝΑ μεγάλο κίνημα ενάντια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας.

Καλούμε για πολλοστή φορά σε κοινή δράση όλο τον κόσμο της εργασίας, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.
Καλούμε για πολλοστή φορά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Φθ/δας (ΕΚΦ), αλλά και του ΠΑΜΕ, να αναλογιστούν την κρισιμότητα και ιστορικότητα των εξελίξεων και να αναλάβουν δημόσια απέναντι στους εργαζόμενους τις ιστορικές τους ευθύνες, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση του λαού για ενωτικές, κοινές μαζικές διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις με αρχή την αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Καλούμε ιδιαίτερα την ηγεσία του ΕΚΦ να αναλάβει δημόσια τις βαρύτατες πολιτικές της ευθύνες για τη σχεδιασμένη, κατευθυνόμενη, ποταπή, συκοφαντική και διασπαστική επίθεσή της σε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας, εκτοξεύοντας σε ανακοίνωσή της βαρύτατα συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, στοχοποιώντας πρόσωπα κι όχι πολιτικές, αποδεικνύοντας περίτρανα, στις ιστορικές αυτές στιγμές, την ένδεια πολιτικής επιχειρηματολογίας, την πολιτική της ανωριμότητα και ανεπάρκεια. Στα πρόσωπα των δύο βαλλόμενων συνδικαλιστών μας - που το ήθος τους διακρίνεται σε όλη την κοινωνική και πολιτική τους διαδρομή – προσπαθούν να χτυπήσουν συνολικά το ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας και τις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τους καλούμε να ανακαλέσουν τους προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και, αν μπορούν, να μιλήσουν πολιτικά. Όταν η διεκδίκηση του δικαιώματος στον πολιτικό λόγο βαφτίζεται από την ηγεσία του ΕΚΦ «τραμπουκισμός» και η πολιτική κριτική «υβριστικά συνθήματα», ας μην ψάχνεται γιατί οι εργαζόμενοι της γυρίζουν την πλάτη και δε συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Η ηγεσία του ΕΚΦ θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Και η δική μας απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πολιτική!

Ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ!!!

Του Πάνου Σκουρολιάκου

Στην άγρια ομοιομορφία που η «πρόοδος» επιβάλει, οι πόλεις προσπαθούν να διασώσουν εκείνα τα στοιχεία που τις κάνει «ιδιαίτερες». Που τις κάνει να ξεχωρίζουν και να θυμίζουν κάτι από το παρελθόν τους. Που να αποτυπώνει την πορεία τους στον χρόνο.

Όταν χτίστηκαν κάποτε οι πρώτες πολυκατοικίες στην Αθήνα, φαντάζομαι πως οι κάτοικοι της πόλης θα προτιμούσαν τις μικρότερες νεοκλασικές οικοδομές. Τώρα όλοι ευχόμαστε να διατηρηθούν αυτές οι όμορφες πολυκατοικίες με την πατίνα του χρόνου και το καλό γούστο, και να μην αντικατασταθούν από τα ατσάλινα εκτρώματα που η σύγχρονη αγορά των κατασκευαστών και επιχειρηματιών έχουν ανάγκη.

Ταξιδεύουμε σε πολλές πόλεις, εντός και εκτός συνόρων. Σε πολλές απ’ αυτές, υπήρχε η ευαισθησία να διασωθούν γωνιές που αποτυπώνεται η ιστορία τους, παρέχοντας ταυτόχρονα και ανάσα ζωής, τόπο συνεύρεσης και ζωντανό κύτταρο δημιουργίας, με πολιτιστικές δράσεις, και άλλες θετικές ενέργειες που κάνουν τη ζωή των κατοίκων τους πιο όμορφη.

Ποιος δεν θαυμάζει το κομμάτι της παλιάς πόλης της Ξάνθης με τις περίφημες γιορτές της. Ή ακόμα τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, τα Ταμπάκικα στα Τρίκαλα, και το Γκάζι της Αθήνας;

Στη Λαμία η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε το γκρέμισμα της Δημοτικής Αγοράς της πόλης. Οι κάτοικοι της Λαμίας ξέρουν καλύτερα από εμένα τι σημαίνει για την πόλη αυτός ο ταπεινός πνεύμονας ανάσας ανάμεσα στα τσιμεντένια κτίρια. Φαντάζονται, είμαι σίγουρος πως θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε έναν χώρο όπου θα μπορούν να βρίσκονται για να διασκεδάσουν, να απολαύσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, να υπάρχουν επί τέλους σε συνθήκες και μεγέθη ανθρώπινα.

Όχι. Αντ’ αυτού, η Δημοτική αρχή τους επιφυλάσσει τσιμέντα, γυαλιά και καρφιά, με το άλλοθι του πάρκινγκ! Γιατί πρέπει να φτάσεις μέχρι την Πλατεία Λαού να παρκάρεις. Γιατί η Λαμία φαίνεται πως είναι ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι που καβάλα πας στην εκκλησιά, κι άνετα παρκάρεις και στην πλατέα, και στην εκκλησία και στο κοινοτικό κατάστημα μπροστά!

Δε μας εκπλήσσει η πολιτεία της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι μοναδική η περίπτωση που παραλαμβάνει κάτι καλό, στην περίπτωσή μας κάτι που μπορεί να αναδείξει περεταίρω, και το καταστρέφει, γιατί έτσι θέλει. Αισθάνεται το Άλφα και το Ωμέγα της πόλης που μια χαρά βολεύει τα πάντα, γιατί… έχει τον τρόπο της. Είναι πολλά εκείνα που γκρεμίζει. Ας μείνουμε όμως στο θέμα της Δημοτικής αγοράς.

Δεν πιστεύω πώς οι Λαμιείς αναθέτουν σε κάποιον να διευθετήσει τα του οίκου τους για να βλέπουν όλα όσα γίνονται αυτόν τον τελευταίο καιρό, σε πολλά πολλά επίπεδα.
Αγαπητοί φίλοι, η Δημοτική Αγορά της πόλης πρέπει να ΔΙΑΣΩΘΕΙ και να ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ! Πολλοί είμαι σίγουρος θα αγωνισθούν γι΄ αυτό.

Και μην ξεχνάτε, οι αλαζόνες, είναι συνήθως δειλοί, που κρύβονται πίσω από πλατειά χαμόγελα….

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11/3



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ' ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,
κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα΄ρθουν
(Μπέρτολτ Μπρεχτ).


Μέσα στο περιβάλλον της τριπλής επιτήρησης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση.

Τα κυβερνητικά μέτρα θίγουν βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Καταργούν ουσιαστικά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ. Οδηγούν όχι μόνο σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και σε αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Η μείωση των μισθών σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, υπολογίζουν, μετράνε ποια θα είναι η αντίδραση του εργαζόμενου κόσμου για να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών και των συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Χωρίς καμία αναβολή λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει να απαντήσουμε. Ο κόσμος της δουλειάς να δείξει επιτέλους ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του. Έχουμε ανάγκη ΕΝΑ μεγάλο κίνημα ενάντια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στο ζουρλομανδύα του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.

Καλούμε στο συντονισμό και στην κοινή δράση όλο τον κόσμο της αριστεράς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θʼ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 11/3/2010 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΡΙΖΑ

8 ΜΑΡΤΗ : 1910-2010 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Κyr Αntonis * Μelina - Ηadjidakis (Συλλεκτικό Μελίνα & Μάνος)



May 14, 2007
melina mercouri & manos hadjidakis sing together for the french tv the song "kyr antonis" (Κυρ - Αντώνης)

Lyrics - Στίχοι:

Ο Κυρ Αντώνης πάει καιρός που ζούσε στην αυλή
μ'ένα κανάτι μ'ένα κρεβάτι και με κρασί πολύ
είχε δυο μάτια γαλανά κι αχτένιστα μαλλιά
κι ένα λουλούδι πάντα φορούσε στα ρούχα τα παλιά

Αχ κυρ Αντώνη πως σ' αγαπάμε
και μαζί σου τ'άστρα μετράμε
τις φωτιές για σένα πηδάμε
ώσπου να 'ρθει η βροχή.
Και τον καημό σου πάντα ξεχνάμε
σαν πουλιά μαζί τριγυρνάμε
σαν παιδιά μαζί σου γελάμε
σαν κάνεις προσευχή

Ο κυρ Αντώνης βιάζεται να πάει να κοιμηθεί
γιατί το βράδυ στα όνειρά του θέλει να θυμηθεί
ότι ποτέ δεν έζησε, μες στο όνειρό του ζει
μα η νύχτα φεύγει και λυπημένο τον βρίσκει η χαραυγή


Αχ κυρ Αντώνη πως σ' αγαπάμε
και μαζί σου τ'άστρα μετράμε
τις φωτιές για σένα πηδάμε
ώσπου να 'ρθει η βροχή.
Και τον καημό σου πάντα ξεχνάμε
σαν πουλιά μαζί τριγυρνάμε
σαν παιδιά με σένα γελάμε
σαν κάνεις προσευχή

Μα ένα βράδυ ο κυρ Αντώνης στρώνει να κοιμηθεί
κι εμείς ξυπνάμε τον καρτεράμε στην πόρτα να φανεί
Μα ο κυρ Αντώνης δεν θα βγεί ποτέ του στην αυλή
αφού για πάντα μες στο όνειρό του θέλησε πια να ζει

Σημείωση: Τι θα έλεγε άραγε η Μελίνα σήμερα στους συντρόφους της και στη Γαλλική ή Γερμανική ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ???