Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 – «Ξανά μαζί να ανέβουμε και άλλη κατηγορία» (βίντεο)

Η Λάμια πανηγύρισε και τυπικά την άνοδό της στη Football League, ολοκληρώνοντας με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο της Γ” Εθνικής.
Η ομάδα της Φθιώτιδας, έφερε ισοπαλία με 3-3 του Μαχητή Τερψιθέας, ο οποίος υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα. Ακόμα και σε περίπτωση νίκης πάντως, η ομάδα της Τερψιθέας δεν θα είχε ελπίδες σωτηρίας.
Δείτε στο βίντεο τι συνέβη αμέσως με τη λήξη του αγώνα, τη φιέστα που ακολούθησε και τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Τιμου Κακαβά και του προέδρου  Πανουργια Παπαϊωάνου.
www.altpressfthiotida.com




Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοπορεία στη Λαμία (φωτο)

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή  μικρών και μεγάλων φίλων του ποδηλάτου έγινε στη Λαμία  η ποδηλατοπορεία που οργανώθηκε από του ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΜΙΑΣ την Κυριακή 11 Μαΐου  στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ποδηλατοδρομίας 2014.  Με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας οι ποδηλάτες διήνυσαν 10 χιλ  και  έδωσαν το μήνυμα για βιώσιμες πόλεις  και μετακίνηση με ποδήλατα και μαζικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ένα Οδοιπορικό στο Σπερχειό: από τις πηγές στις εκβολές .



Μια γνωριμία από κοντά, πεζοπορία σε απίθανες συνθήκες, εξερεύνηση, αποτύπωση, καταγραφή από έναν ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ

Του Στέφανου Σταμέλλου*
Ιούλιος 2014

Δευτέρα 14 Ιουλίου, 8 η ώρα το πρωί, κι η κάψα του καλοκαιριού έχει αρχίσει να ανεβαίνει στις ρεματιές του Σπερχειού. Αφήνω το αυτοκίνητο στην αρχή του χωματόδρομου μετά τη Μεσαία Κάψη, που, σύμφωνα με την ταμπέλα, οδηγεί στο «ΠΕΤΡΙΝΟ ΜΟΝΟΤΟΞΟ ΓΕΦΥΡΙ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑΚΗ».


Έτσι άρχισε το «Οδοιπορικό στο Σπερχειό: από τις πηγές στις εκβολές», υλοποιώντας μια σκέψη που την είχα καιρό στο μυαλό μου. Σκοπός του Οδοιπορικού: να πλησιάσω όσο γίνεται περισσότερο τον κύριο «κορμό» του ποταμού, να δω από κοντά, περπατώντας μέσα στην κοίτη, κάποιες γκρίζες δύσκολες περιοχές, που δεν πάει αυτοκίνητο, να καταγράψω, να αποτυπώσω και να ξεδιαλύνω στο μυαλό μου ορισμένα πράγματα που αφορούν τη χλωρίδα, την πανίδα, τα πουλιά, τα ψάρια και γενικά το οικοσύστημα του Σπερχειού. Να καταγραφούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι προοπτικές, οι αδυναμίες και οι δυσκολίες, οι απειλές και οι συγκρούσεις για το ποτάμι, με το μάτι του ερασιτέχνη παρατηρητή και όχι του ειδικού επιστήμονα.