Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

9η Smart Art στη Λαμία ... συνεχίζεται μέχρι 10/1/2014

ΣΚΕΤΚΕ: Τέχνη για όλους!
46 Καλλιτέχνες εκθέτουν περισσότερα από 250 έργα μικρών διαστάσεων στην Αίθουσα Τέχνης του Συλλόγου  Εικαστικών Κεντρικής Ελλάδας  (ΣΚΕΤΚΕ) στην  «ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» στη Λαμία  και σας περιμένουν….
Δώρα με ποιότητα σε χαμηλή τιμή για σας και τους φίλους σας!!
Διάρκεια έκθεσης έως 10/1/2014. Tηλ. 6972899633

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο παράξενα Χριστούγεννα στον πλανήτη

Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή. Γιορτάζεται ωστόσο διαφορετικά από χώρα σε χώρα, ανάλογα με το κλίμα, την ιστορία ή τη νοοτροπία του κάθε λαού. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα πιο παράξενα για μας χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γιατί δεν στολίζουν όλοι χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε τρώνε γαλοπούλα.

Παραδοσιακές Συνταγές της Ρούμελης: Μπακλαβάς Δαδιώτικος

Είτε με καρύδια είτε με αμύγδαλα  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ στη  Ρούμελη  χωρίς μπακλαβά δεν έχουν χάρη. Μπορεί να έλκει την καταγωγή του από τα βάθη τοης Τουρκλιας όμως στη Ρούμελη έχει ζήσει μέρες δόξας.  Υπήρχε μάλιστα ανταγωνισμός στις νοικοκυρές για το ύψος του γλυκού (ο χοντρός ή λεπτός μπακλαβάς,  με μπόλικο καρύδι  ή αμύγδαλο, το μέγεθος του ταψιού με το μυστικό της επιτυχίας να είναι στο χειροποίητο φύλο, το φρέσκο βούτυρο, το σωστό ψήσιμο αλλά και το καλό δέσιμο στο σιρόπι).

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η νύχτα των Καλικάντζαρων-Τιθορέα ( Βελίτσα). Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Kαι φέτος η καλικάντζαροι θα ανέβουν στη γη τα Χριστούγεννα μόλις σμίξει η μέρα με τη νύχτα θα είναι έτοιμοι μπουν στα χωριά μας με διάθεση για σκανταλιές και τα πειράγματα. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ….

Τόπος και ώρα συνάντησης: ΤΙΘΟΡΕΑ «ΣΤΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ Α’Ι” ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΑ”  ΑΝΗΜΕΡΑ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στις 18:00μμ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας: Έκθεση φωτογραφίας "Πορτραίτο" (15,16,18 & 22 Δεκεμβρίου 2013)

Εγκαίνια έκθεσης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ώρα 19.00 στην αίθουσα της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας , Λεωνίδου 9, 3ος όροφος.

Ημέρες επίσκεψης: 15,16,18 και 22 Δεκεμβρίου ώρες 19.30-21.30

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέες ταινίες της εβδομάδας: " ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΛΙΑ"




Κριτική  ταινίας από τον  Στράτο Κερσανίδη

ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΛΙΑ. Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση
Η «Μικρά Αγγλία», είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία έγινε ο 30ος ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΛΑΜΑΝΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ )



ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Με άριστες καιρικές συνθήκες διεξήχθη ο 30ος ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΛΑΜΑΝΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ ) .
Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τους αθλητές για τη παρουσία τους , τους οργανωμένους Συλλόγους Υγείας , τους Ανεξάρτητους Αθλητές , το Δήμο Λαμίας για τη συμπαράσταση του , την Αστυνομία – Τροχαία , το ΕΚΑΒ , τους Ραδιοερασιτέχνες Λαμίας , το Σύλλογο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Λαμίας .
Παρόντες 340 αθλητές ( τερματίσαντες ) στα 17000 χιλιάδες μέτρα και 50 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων στα 1500μ .
Νικητής του αγώνα των 17000μ για μια ακόμη φορά ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Θεόδωρος του Αμαρουσίου με επίδοση 58΄52΄΄.
Στις Γυναίκες πρώτη η ΜΑΚΡΙΔΗ Ελίνα με επίδοση 1h 13' .

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Γραμματικάκης: ΄Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής στη Λαμία (φωτο+video)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα  στο Δημοτικό Θεάτρο Λαμίας ο καθηγητής αστροφυσικής Γιώργος Γραμματικάκης, καλεσμένος από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας το βράδυ της Παρασκευής μας χάρισε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά του σύμπαντος και της ζωής.
 Πριν από πολλά χρόνια ο αστρολάβος καθοδηγούσε τους ναυτικούς στα ταξίδια τους. Ο Γιώργος Γραμματικάκης σαν σύγχρονος αστρολάβος μας ταξίδευσε  στους γαλαξίες και  έδωσε τις

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Λαμία ( video)


Σε  γιορτινή ατμόσφαιρα με αρκετό κόσμο, χαρούμενα παιδιά ντυμένα Αη Βασίληδες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική του δήμου,  χορευτικά δρώμενα και με την παρουσία του Δημάρχου Λαμίας Γ. Κοτρωνιά έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Πάρκου.
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φυσικό έλατο ομορφότερο εφέτος,  η πλατεία  Διάκου στολισμένη με ένα φωτεινό άγγελο, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης φωταγωγημένοι, τα καταστήματα  με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και  ο κόσμος που παρά το κρύο βγήκε από το σπίτι του για να συμμετάσχει στην εκδήλωση έδωσαν μια  νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο των ημερών. 

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και αλληλεγγύη!



Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη του Γ. Γραμματικάκη στη Λαμία (Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου)

Tην Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην Λαμία θα βρεθεί ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης όπου θα είναι ο ομιλητής της εκδήλωσης «Ένας αστρολάβος αποκαλύπτει τα μυστικά του σύμπαντος».
Την εκδήλωση  διοργανώνει το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας , ο Δήμος Λαμιέων και το τοπικό γραφείο του Europe direct. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας και θα ξεκινήσει στις 19:30.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

2η Χορωδιακή συναντηση στη Λαμία (Κυριακή 8 Δεκεμβρίου)


Ο Σύλλογος Επτανησίων Ν. Φθιώτιδας σας καλεί  στη 2η Χορωδιακή Συνάντηση την  Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ώρα  7μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας