Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 1/10 ΩΡΑ 7.30 μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Πάρκου



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΛΑΜΙΑ 28.09.09

Πρόσκληση

Η κεντρική πολιτική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ θα γίνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.30μ.μ. στην πλατεία
Πάρκου στη Λαμία.

Ομιλητής: ΄Αλκης Ρήγος, Πανεπιστημιακός, υποψήφιος στο
ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ


Καλούμε όλους και όλες σε συμμετοχή. Δίνουμε τη μάχη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 με ενότητα και αισιοδοξία, για ένα

ΣΥΡΙΖΑ δυνατό στη Βουλή και στους αγώνες.
Είναι στο χέρι μας!


ΣΗΜ: Μετά την συγκέντρωση οι υποψήφιοι του συνδυασμού σας
προσκαλούν για ένα ποτό στο ‘Ναυαρίνο’ στην πλατεία Λαού.



ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΤΗ DEUTSCHE TELEKOM ΠΕΡΝΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ...

posted by ΠΡΕΖΑ TV at 1:17 μμ 29/09/09

Περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών θα έχει η νέα κυβέρνηση στο θέμα του ΟΤΕ, καθώς η Κομισιόν όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια για επιστροφή του οργανισμού στον έλεγχο του Δημοσίου, αλλά συζητά ακόμα και τα προνόμια που έχει σήμερα το Δημόσιο έναντι της Deutsche Telekom.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, ο αρμόδιος επίτροπος για την εσωτερική αγορά Τσάρλι ΜακΚρίβι επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών δικαιωμάτων του Δημοσίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δικαιώματα βέτο που έχει το Δημόσιο σε θέματα όπως η συγχώνευση του ΟΤΕ με άλλη επιχείρηση, η θέση του σε εκκαθάριση και η πώληση στρατηγικής σημασίας στοιχείων του ενεργητικού του. Για το δικαίωμα αρνησικυρίας του Δημοσίου η Κομισιόν έχει ήδη στείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Αθήνα, την απάντηση επί της οποίας μελετούν αυτή τη στιγμή οι κοινοτικές υπηρεσίες. Οπως προκύπτει από την ώς σήμερα στάση του επιτρόπου, η συμφωνία μετόχων μεταξύ Δημοσίου και Deutsche Telekom μπορεί να αναθεωρηθεί προς το χειρότερο για την ελληνική πλευρά, γεγονός που μειώνει (αν δεν μηδενίζει) τις πιθανότητες για επιστροφή του ΟΤΕ στον έλεγχο του Δημοσίου ή, έστω, για ενίσχυση του ρόλου του τελευταίου στον οργανισμό. Σημειώνεται πως εμμέσως πλην σαφώς η γερμανική πλευρά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Δημόσιο μετοχές του ΟΤΕ, τονίζοντας πως η ίδια τηρεί τις συμφωνίες της και περιμένει και από την άλλη πλευρά να πράξει το ίδιο.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ...ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ' ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ' στην οδό Αγίου Νικολάου- Η ανάπλαση του Ξηριά ή άλλα λόγια να αγαπιώμαστε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας



Θαυμάστε , αποθανατίστε πριν ξηλωθεί την 'κατασκευαστική αστοχία' της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμίας, τον κυλιόμενο διάδρομο στην Αγίου Νικολάου και όχι σκάλα παρακαλώ όπως μας διώρθωσε ο Δήμαρχος. Εξάλλου όλοι κάνουμε λάθη είπε ο κ. Κοτρωνιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως ο εργολάβος είπε ότι δεν φτάνουν τα 85.000 που εγκρίθηκαν για να την γκρεμίσου και να αποκαταστήσουν το πεζοδρόμιο. Χρήματα πεταμένα στα οποία αν προστεθούν αυτά της κατασκευής, θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει μια παιδική χαρά, ένας δρόμος κλπ.
Προτείνω για οικονομία με βάση και τη λαϊκή ρήση ΄τα λάθη πληρώνονται' να αναλάβει ο Δήμαρχος με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου το γκρέμισμα και όχι ο εργολάβος που την έφτιαξε , όπως πρότεινε ο κ. Σερέτης. Γιατί ο άνθρωπος δούλεψε βάσει σχεδίου και οδηγιών. Λίγη γυμναστική δεν βλάπτει..

΄Οσο για την ολική και όχι αποσπασματική μελέτη οριοθέτησης αλλά και ανάπλασης του Ξηριά, μας άφησε ο Δήμαρχος μαζί με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου χτες να πούμε τις όμορφες προτάσεις μας και μετά με ευγένεια μας ..έγραψε. Ως συνήθως. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή... Σιγά μην έθιγε τα μικροσυμφέροντα των συμπολιτών μας προεκλογικά

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

21 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια μέρα Ειρήνης.....σ΄ενα κόσμο γεμάτο πολέμους και φτώχεια



-Αυτόν τον κόσμο μας καλούν να ψηφίσουμε;
ρωτά ο φίλος Αυγερης Τ. που μας έστειλε το παραπάνω βίντεο.

-Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον αλλάξουμε,
φίλε Αυγέρη. Και με την ψήφο μας και με τους κοινωνικούς αγώνες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα

Λαμία, 16.9.2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο νομό Φθιώτιδας με έξι υποψήφιους. Οι εκλογές αυτές είναι για μας μια πρόκληση και μια δύσκολη δοκιμασία. Ζούμε σαν χώρα μια γενική κρίση, περίπλοκη, πολυδιάστατη που αγγίζει κάθε άποψη της ζωής. Μια κρίση που αναφέρεται στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως η κρίση είναι κρίση αξιών. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διαρκώς σε αναζήτηση.

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια βαθειά προοδευτική και ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, για το περιβάλλον, την οικονομία, την πολιτική. Η πρόταση αυτή απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης.

Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να γίνει η Πολιτική Οικολογία και η πράσινη συνείδηση πολιτική δράση. Διεκδικούμε και στην τοπική μας κοινωνία τη στήριξη του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πράσινη προοπτική της Φθιώτιδας.

Η επιτυχία του εκλογικού μας στόχου, του 3%, θα είναι όμως και μια δοκιμασία για τις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα συμβάλει πιστεύουμε σημαντικά στην προσπάθεια για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα είναι:

1. Νάκου Βασιλική του Αθανασίου δασοπόνος

2. Παπαλέξη Ιουλιέττα του Φιλοποίμενα ιδιωτικός υπάλληλος

3. Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου δημοσιογράφος

4. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου οικονομολόγος, συνταξ ΟΤΕ

5. Στασινός Παναγιώτης του Σταμάτη ορθοπεδικός χειρούργος

6. Χαλδούπης Ηλίας του Βασιλείου μαθηματικός

Απόλυση των Ρουμπάνη-Στάθη από την "Ελευθεροτυπία" αν "κατεβούν" με το ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσίευση: 16-09-2009 00:03 από Ομάδα TVXS


Την απομάκρυνση από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' των Στάθη και Γρηγόρη Ρουμπάνη, λόγω της υποψηφιότητας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του σχήματος, πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με σκοπό την ανάκληση της απόφασης.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό o Γρηγόρης Ρουμπάνης, "στις 01:15 το βράδυ της Τρίτης του τηλεφώνησε η Μάνια Τεγοπούλου και του ανακοίνωσε πως αν κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθεί από την εφημερίδα", για να λάβει την απάντηση από το δημοσιογράφο πως "είναι συνταγματικό του δικαίωμα να είναι υποψήφιος".

Η ίδια σαφής προειδοποίηση απευθύνθηκε και προς το σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος -επίσης με τηλεφώνημα της εκδότριας- ενημερώθηκε πως αν εκλέγει βουλευτής θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στο ρ/σ Flash, ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί επαφές στελεχών του κόμματος με την εργοδοσία και γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να μην «εκδιωχθούν» οι δύο δημοσιογράφοι από τη δουλειά τους εξαιτίας της υποψηφιότητας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι ο Στάθης κατεβαίνει επικεφαλής Επικρατείας του κόμματος.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόλυση του Γρ. Ρουμπάνη από την "Ελευθεροτυπία", "με το απροκάλυπτο επιχείρημα της ιδιοκτήτριας, ότι δεν θέλει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ενωτικού συνδυασμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς".

Χαρακτηρίζει την απόφαση "απόπειρα πολιτικής φίμωσής τους και κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», που ισχύει για όλους τους πολίτες", καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην απόφαση της κας Τεγοπούλου και την εφημερίδα "να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση απόλυσης του Γρηγόρη Ρουμπάνη και να μην αμαυρώσει την ιστορία της με μια απολύτως αδικαιολόγητη πράξη".

ΣΗΜ: Αν μια εφημερίδα που στηρίζεται ιδιαίτερα στους αναγνώστες της Αριστεράς και των κινημάτων η οποία θέλει να έχει ένα δημοκρατικό προφίλ λειτουργεί έτσι, τι άλλο να περιμένουμε;;; Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες.....

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Την Κυριακή 13/9/09 συνεδρίασε η Νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου, μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας συζήτησε θέματα οργάνωσης του εκλογικού αγώνα. Επίσης, μετά από γόνιμο διάλογο και με δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στο Νομό.

Όπως τονίστηκε, το διάστημα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας πέτυχε μια συλλογική και δημοκρατική λειτουργία ενώ με τις προτάσεις και τις κινηματικές του δράσεις έδωσε ένα δυναμικό παρόν στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχτηκαν στη περιοχή μας.

Στη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 4Ης Οκτώβρη που γίνεται μέσα σε μια πολιτική συγκυρία παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό συνεχίζουν με ενότητα και αποφασιστικότητα και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους

- για την προάσπιση του ενωτικού μας εγχειρήματος
- την ενίσχυση της παρουσίας της ριζοσπαστικής αριστεράς στη βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες
- για την ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού της δικομματικής εναλλαγής με στόχο η ξεχασμένη κοινωνία και οι ανάγκες της να μπουν στο επίκεντρο των ασκούμενων πολιτικών.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1. Γρεβενίτης Νικόλαος Θωμά
2. Θεοδοσίου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους
3. Θεοχάρη Αικατερίνη Σπυρίδωνα
4. Κώτσιαλος Κωνσταντίνος Γεωργίου
5. Λέβα Βασιλική Κωνσταντίνου
6. Πολύμερος Χρήστος Νικολάου
7. Σταματόπουλος Δημήτριος Γεωργίου

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ του Σωτήρη Σιώκου

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009


Ο Σωτήρης Σιώκος εκ μέρους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην ημερίδα των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ που έγινε στη ΛΑΡΥΜΝΑ στις 3/9/2009.
Η τοποθέτηση του Σωτήρη Σιώκου κινήθηκε στους εξής άξονες :

• Ο απολογισμός μιας κυβέρνησης θα’ πρεπε να γίνεται με όρους τήρησης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ και ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ καθώς και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Ο απολογισμός αυτής της κυβέρνησης «μετράει» νεκρούς από έλλειψη μέτρων των εργοδοτών και ελλειπή έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, θύματα αυθαιρεσίας και κυρίως απολύσεις. Ειδικότερα στον κλάδο του μετάλλου, της ενέργειας, των κατασκευών τα παραδείγματα βοούν και οι δύο νεκροί της ΛΑΡΚΟ αντιμε-τωπίστηκαν, με συλλυπητήρια, αποζημιώσεις και διαθεσιμότητες
5 στελεχών, ενώ η κύρια ευθύνη ανήκει στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, ο οποίος έσπευσε να πει πριν η πραγματογνωμοσύνη περατωθεί ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί το ατύχημα !
Μετά την ημερίδα που έγινε στη Λάρυμνα 3/9/2009 υπέκυψε και ο τρίτος εργάτης που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ από το δυστύχημα της
26ης Αυγούστου, ο 28χρονος Γιάννης Παπακωνσταντίνου αφού πάλαιψε μέρες με τα εγκαύματά του. Έτσι σύμφωνα με το ΣΕΠΕ καταγράφτηκαν 1236 νεκροί στους χώρους εργασίας και οι τραυματίες περίπου 5000-6000. Στοιχεία του ΙΚΑ ωστόσο διπλασιάζουν τον αριθμό των τραυματικών σε περίπου 12.000.
Όσο για την φράση : «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ είχε προαναγγελθεί»
να’ πω ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης παραδέχεται ότι η Επιθεώρηση (Μεταλλείων και Ορυχείων) δεν είναι στελεχωμένη με το κατάλληλο προσωπικό. Τα συμπεράσματα δικά σας !
Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τους 2 νεκρούς της ΛΑΡΚΟ (είχαμε κι’ άλλους δύο παλιότερα) πρέπει να συνοδευτεί με λήψη μέτρων, ενίσχυση και ταχτική παρουσία των μηχανισμών ελέγχου.
Οι προτάσεις για την ανάκαμψη της εταιρείας έχουν σχέση με :
Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ (η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει διαγωνισμό εξπρές για την πώληση του 36% και είσπραξη 150 εκ. ΕΥΡΩ. Υπ’ όψη ότι η ακίνητη περιουσία της ΛΑΡΚΟ είναι ανυπολόγιστης αξίας), τη στήριξη ως εταιρεία του Δημοσίου χωρίς πελατειακό μάνατζμεντ και εκμαυλισμό των εργαζομένων, όπως έχει συνηθίσει η δικομματική παράδοση στις Δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς, εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος, ώστε να συνεχίσει αποδοτικά τη λειτουργία της.

• Να προχωρήσει η στρατηγική επένδυση ανοξείδωτου χάλυβα που με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε, μαζί
με την ΕΛΣΙ (Ελληνικά Σιδηροκράματα) με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, όπως και με τη σημερινή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ γιατί δεν νοείται βιομηχανική ανάπτυξη με καταστροφή του οικοσυστήματος.

• Να προχωρήσει μια ουσιαστική ρύθμιση ΛΑΡΚΟ-ΔΕΗ. Το κατά 200% ακριβότερο ηλεκρικό ρεύμα που πληρώνει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ τα έτη 2003-2008 αποτελεί μια απ’ τις αιτίες της κακής οικονομικής κατάστασης της ΛΑΡΚΟ, πέραν των επιπτώσεων που έχουν προκαλέσει οι διεθνείς τιμές νικελίου εξ’ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όμως, όπως είναι γνωστό στις τιμές νικελίου εμφανίζονται κυκλικά φαινόμενα, όμως δεν ευσταθεί να είναι αυτός, ο μοναδικός λόγος πώλησης μιας σημαντικής βαριάς βιομηχανίας που έχει συνδεθεί με την οικονομία της χώρας για περίπου 100 χρόνια και που έχει συνδεθεί με τους ηρωικούς αγώνες των μεταλλωρύχων το 1977.

• Η εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων και του πελατειακού συστήματος εργασιακών σχέσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις προσλήψεις Διευθυντικών στελεχών από 14 σε 52 απ’ το 2004 στο 2007. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι άλλο βιομηχανικές και κλαδικές πολιτικές και άλλο, λάφυρο οι βιομηχανίες στους νικητές των εκλογών (όσες βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο).
Η αντιστροφή της συρρίκνωσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στην Ελλάδα, όπως και κατάργηση του δόγματος ότι ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σημαίνει ΦΤΗΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Είναι θέματα αρχής για μας, όπως και η σπουδαιότητα του κλάδου του μετάλλου για την ελληνική οικονομία.

Ενόψει της ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του απάντηση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Την απαγόρευση των απολύσεων.
• Την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και επιστροφή στο Δημόσιο έλεγχο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ και των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Τα σωματεία εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην ημερίδα κατέθεσαν προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία της επιχείρησης, τον προσανατολισμό, τη δομή, τις ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης, τις εργασιακές σχέσεις στην ΛΑΡΚΟ.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

"Αντισταθείτε ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ!


Ο Takis Tsantilas μας έστειλε το παρακάτω ποίημα. Μας χρειάζεται το αντιστασιακό κάλεσμά του αυτές τις δύσκολες μέρες που οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες και αυλικοί μας καλούν να χορέψουμε στο ρυθμό της δικομματικής κοκκορομαχίας, με την Αριστερά στη γωνία.....

--------------------

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει: καλά είμαι εδώ.

Αντισταθείτε σ' αυτόν που γύρισε πάλι στο σπίτι
και λέει: Δόξα σοι ο Θεός .

Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί - εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση
στο φόρο
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χαιρετάει απ' την εξέδρα ώρες
ατέλειωτες τις παρελάσεις
σ' αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει
έντυπα αγίων λίβανο και σμύρνα
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε πάλι σ' όλους αυτούς
που λέγονται μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ' όλα τ' ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι

σ' όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα

στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς
για το σοφό αρχηγό τους.

Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών
και διαβατηρίων
στις φοβερές σημαίες των κρατών
και τη διπλωματία
στα εργοστάσια πολεμικών υλών
σ' αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα θούρια
στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές
στον άνεμο
σ' όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας

ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε
προς την Ελευθερία.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ - "Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ"

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στη μαζική ενωτική αγωνιστή συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 5 Σεπτέμβρη.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5-9-2009 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Το δικομματικό πολιτικό σύστημα αποπροσανατολίζει, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζο-
μένων, αξιοποιεί με καθαρά ταξικούς όρους υπέρ του κεφαλαίου την οικονομική κρίση, επαναφέρει
κυνικά νέα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων βαφτίζοντάς τα μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή την πρωτόγνωρη
επίθεση, δυστυχώς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζεται αποδυναμωμένο. Η πλειοψηφία της
ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος έχει σπείρει την ηττοπάθεια και την αναποτελεσματικότητα με τη
συναινετική και τη συμβιβαστική της στάση, ενώ, η διάσπαση της κοινής δράσης προσθέτει ένα επιπλέον
μεγάλο μειονέκτημα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτείται ένα νέος ενωτικός και διαρ-
κής ξεσηκωμός των συνδικάτων και των εργαζομένων μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις,
Χρειάζεται η συσπείρωση των εργαζομένων στη βάση, που θα δημιουργεί αγωνιστικά γεγονότα και θα
πιέζει ασφυκτικά και τις κεντρικές οργανώσεις να παίξουν επί τέλους το ρόλο τους.
Διεκδικούμε:
Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών-συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Νέο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο χωρίς διαχωρισμούς για παλιούς και νέους.
Σταθερή εργασία για όλους χωρίς ελαστικότητες, κατάργηση των νόμων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που νομιμοποιούν την μετατροπή σταθερής εργασίας σε μερική και εκ περιτροπής εργασία. Ουσιαστική στήριξη ανέργων. Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
Κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων, καμία περαιτέρω επιδείνωση, ενίσχυση της δημόσιας ασφάλισηςκαι των δικαιωμάτων. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ που πέρα από τις επιπτώσεις της στις γυναίκες, φαλκιδεύει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Να φορολογηθούν το κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση.
Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, επανακρατικοποίηση τραπεζών προκειμένου να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης, επαναφορά στο Δημόσιο Τομέα των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις. Υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης.
Προστασία του περιβάλλοντος.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός!
Δεν πληρώνουμε άλλο τη κρίση σας, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς.
Δεν θα ανεχθούμε άλλα βάρη στις πλάτες μας.
Αγωνιζόμαστε γιατί υπάρχει διέξοδος από την κρίση.
Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στη μαζική ενωτική αγωνιστή
συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 5 Σεπτέμβρη.
Άγαλμα Βενιζέλου 6 μ.μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009